کاهش بهای نفت شاخص نیویورک
بهای نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، در معاملات روز دوشنبه کاهش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین، وست تگزاس اینترمدییت (دبلیو.تی.آی) که بیشتر برای قیمت گذاری نفتی که در آمریکا مصرف می شود به کار برده می شود در آغاز معاملات بازار نفتی نیویورک، نایمکس، برای تحویل در ماه اوت با 10 سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به 46 دلار و 44 سنت رسید.
«جان کیلدوف» کارشناس شرکت کارگزاری و خدمات مالی «اگین کاپیتال»، که نوسان بازار نفتی را بررسی و واکاوی می کند در این باره گفت: دو عامل در نوسان قیمت ها در معاملات امروز تاثیر داشت، نخست انتشار برخی شاخص های اقتصادی دلگرم کننده در چین که حاکی از آن بود که پالایشگاههای نفتی این کشور فعالیت های خود را افزایش داده اند. بر اساس اعلام سازمان ملی آمار چین، پالایش نفت در چین در ماه ژوئن امسال به 11 میلیون و 210 هزار بشکه در روز رسید که در مقیاس سالانه، 2/3 درصد افزایش نشان می دهد.
کارشناسان بخش کارگزاری بازار نفت و انرژی کومرتسبانک نیز در این باره می گویند: چین در فاصله ماه های آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم)، 6/9 درصد رشد اقتصادی داشته است. با توجه به اینکه مقامات چین تاکید دارد که بدهی های عمومی دولت را کاهش دهند انتظار می رود که رشد اقتصادی این کشور از این رقم کمتر شود.
کارشناسان نفتی از این نگران هستند که با کاهش رشد اقتصادی چین، فعالیت پالایشگاههای نفت این کشور نیز کاهش یابد.
عامل دیگر که در کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی در بازار نیویورک تاثیر داشته، این است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نتواند به تواقفنامه محدود سازی تولید نفت خود پایبند بماند.
کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به همراه 11 کشور غیر عضو ،در ماه دسامبر سال 2016 تصمیم گرفتند از اول ژانویه سال 2017 به مدت 6 ماه، با هدف جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازارهای جهانی به میزان یک میلیون و 800 هزار بشکه از تولید روزانه خود را بکاهند. به موجب این توافقنامه، قرار شد اوپک یک میلیون و 200 هزار بشکه و کشورهای غیر عضو نیز 600 هزار بشکه در روز از تولیدات نفتی خود بکاهند.
این سازمان نفتی به همراه همین کشورهای غیر عضو، در تاریخ 25 ماه مه امسال دوباره تصمیم گرفتند سقف تولید نفت خود را تا ماه مارس سال 2018 در همان حدی که در توافقنامه اواخر سال 2016 تعیین شده بود حفظ کنند. اما برخی کشورها مانند لیبی و نیجریه که عضو اوپک هم هستند به خاطر مشکلات داخلی و ژئوپلیتیک، در توافقنامه محدود سازی تولید نفت اوپک درباره اینکه چه میزان تولید داشته باشند، معاف شده اند. از همین رو، همین کشورها اکنون با برطرف شدن بخشی از مشکلات شان، تولید نفت خود را افزایش داده اند، امری که باعث شده است توافقنامه نفتی اوپک اثر گذاری خود را تا حدی از دست بدهد.