ابراهیمی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما؛
هر آفت جدید احتمال پدیده بیوتروریسم را دارد
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی: باید با ورود هر آفت جدید به پدیده بیوتروریسم مشکوک شد.
ابراهیم ابراهیمی در جلسه خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره اینکه تاکنون چه تعداد از آفات جدید با پدیده بیوتروریسم یا انتشار عمدی آفات و بیماریها در ارتباط بوده است، افزود: هر عامل خسارت زای جدید که در عرصههای کشاورزی وارد و شناسایی میشود از لحاظ مرتبط بودن با بیوتروریسم بررسی میگردد.
وی گفت: کارشناسان بخش گیاه پزشکی تخصص و آمادگی لازم را برای شناسایی و مقابله با بیماریها و آفات جدید دارند و این عوامل را از لحاظ احتمال بیوتروریسم نیز بررسی میکنند.
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تصریح کرد: آفت برگ خوار گوجه فرنگی «توتا» پس از انتشار در مزارع از لحاظ اینکه میتواند عامل بیوتروریسم باشد بررسی شد و ارائه نظر قطعی در این خصوص بطور قطع و یقین این مسئله را تایید نکرد.
ابراهیمی افزود: مثال دیگر برای شناسایی بیوتروریسم پدیده شکوفایی کشند قرمز در خلیج فارس است که چند سال پیش بخش عمدهای از دریای خلیج فارس را تحت تاثیر قرار داده بود.
وی گفت: این نوع جلبک غیر بومی وارد منطقه شد و زیست بوم (اکوسیستم) خلیج فارس را تهدید کرد، اما اینکه آیا رهاسازی این گیاه در خلیج فارس عمدی بوده است یا خیر بطور دقیق مشخص نشده است.
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی افزود: برای شناسایی آفات و بیماریهای جدید باید آمادگی کامل برای مقابله و واکنش سریع را داشته باشیم.
ابراهیمی تاکید کرد: احتمال وجود پدیده بیوتروریسم همیشه وجود دارد، اما اینکه بطور صد در صد ورود آفت یا بیماری جدید را اقدامی به عمد بدانیم بطور قطع ثابت نشده است.
وی در خصوص ارتباط پدیده بیوتروریسم با انتشار آفت جدید درختان شمشاد در مناطق جنگلی کشور گفت: این مسئله درباره این آفت بررسی و مشخص شد این شب پرده از منطقه روسیه و بوسیله باد وارد کشور شده است.
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور افزود: این آفت به بدنه خودروی گردشگران طبیعت میچسبد و در مناطق جنگلی جابجا میشود.
ابراهیمی گفت: شب پره شمشاد در جنگلهای شمال و در ارتفاعات کمتر از هزار متر از سطح دریا خسارات زیادی وارد کرده است.
وی افزود: پژوهشگران پس از بررسی اعلام کردند انتشار این آفت ارتباطی با بیوتروریسم ندارد و پیش بینیهای لازم نیز برای استفاده از دشمنان طبیعی این حشره برای کنترل جمعیت آنها شده است.
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تاکید کرد: آفات و بیماریهای گیاهی با کالاهای وارداتی و قاچاق به مزارع و عرصههای کشاورزی وارد میشود.
ابراهیمی گفت: مردم نباید خیلی نگران پدیده بیوتروریسم باشند، اما باید از وجود چنین پدیده هایی آگاهی کامل داشته باشند.