در همایش تخصصی کشتهای فراسرزمینی مطرح شد ؛
کشت فرا سرزمینی ؛ راهکار نجات از بحران آب + فیلم
اولین همایش تخصصی کشتهای فراسرزمینی در شیراز برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: کم آبی و خشکسالی در ایران و از جمله در فارس در طول سال های اخیر سبب شده تمام اقدامات کشاورزی اعم از کاشت، داشت و برداشت به سمت بالابردن بهره وری از آب سیاست گذاری شود.
قاسمی، مکانیزاسیون، شناسایی و تولید بذرهای مقاوم، حفاظت های خاک و آب، آبیاری های نوین را از جمله این اقدامات عنوان کرد.
وی افزود: در این راستا تعاملات بین المللی هم در عرصه کشاورزی برای استفاده از پتانسیل های کشاورزی و منابع آبی سایر کشورها در حال انجام است تا نیازها و کمبودهای تولیدات کشاورزی داخلی از طریق انجام کشت های فراسرزمینی در آن کشورها انجام گیرد.
قاسمی، کشورهای قزاقستان، گرجستان، تاجیکستان و آذربایجان را از جمله کشورهای هدف عنوان کرد که کشاورزان ایرانی و از جمله فارسی با تجربیات بالا در این حوزه می توانند، با حمایت های دولت، تولیدات کشاورزی را در آن کشورها انجام دهند.
شیبانی مسئول کشت فراسرزمینی جهاد کشاورزی فارس هم گفت: ۲ سال است که برای جلوگیری از دست دادن سرمایه کشاورزان و استفاده از ظرفیت های غنی منابع آبی کشورهای همسایه ، کشت های فراسرزمینی فارس با کمک کشاورزان مرودشتی در قزاقستان آغاز شده است.
شیبانی افزود: پایین آمدن هزینههای کاشت و داشت و برداشت تا ۵۰ درصد از مزایای کشت های فراسرزمینی برآورد شده به گونه ای که مثلا هزینه تمام شده یک کیلو گندم ۶۵۰ تومان است، اما دولت این گندم را به قیمت ۱۳۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می کند.
در این همایش با حضور مدیران، مشاوران و کارشناسان یک شرکت توسعه دهنده کشت فراسرزمینی در گرجستان، مطالعات، تجربیات و شرایط واگذاری زمین به کشاورزان را تشریح کردند.
وزیرپور مرد معین جمهوری اسلامی ایران در گرجستان هم که میهمان ویژه هماش بود گفت: وجود ۳ میلیون هکتار اراضی حاصل خیز کشاورزی، و متوسط بارندگی ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیمتر در سال و ارتباطات بین المللی دولت گرجستان با کشورهای پیشرفته و انتقال دانش علمی کشاورزی به کشاورزان فرصت سرمایه گذاری مناسبی را در زمینه کشت های فراسرزمینی ایجاد کرده است.