پرچم گذاری سواحل به رقابت اقتصادی سالم میان شناگاه ها منجر می شود
معاون دریایی محیط زیست : برای برآورده کردن مطالبات مردم نیازمند افزایش همکاری و هماهنگی بین بخشی و فرابخشی هستیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، پروین فرشچی با اشاره به عملکرد معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در دولت یازدهم، افزود: تا کنون سه سند مهم و بالادستی توسعه دریایی، فناوری دریایی و گردشگری دریایی را تدوین کرده ایم و بعد از این باید برای اجرای این اسناد گام برداریم.
وی با اشاره به اهمیت موضوع پایش در حفظ محیط زیست دریایی، اظهار کرد: متاسفانه در این مبحث با چالش هایی همچون پراکندگی اطلاعات یا عدم تجمیع اطلاعات پایش، عدم تبادل اطلاعات پایش بین دستگاه های متولی، پروژه محور بودن و عدم استمرار پایش تا جایی که نهادهای کمی می تواند مدعی پایش مستمر سواحل و دریاها باشند، همچنین نبود شیوه ای یکسان و هماهنگ برای پایش مواجه هستیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای هم به اقدام های صورت گرفته در مجموعه مدیریتی تابعه خود در این زمینه داشت وتصریح کرد: از سال 1393 پایش مستمر و منظم فصلی و ماهیانه آب های ساحلی استان های کشور به لحاظ آلودگی میکروبی را در دستور کار قرار دادیم که متاسفانه نتیجه آن وجود آلودگی میکروبی در اکثر شناگاه ها بود.
وی ادامه داد: آلودگی میکروبی تاثیر بسیاری در سلامت انسان ها دارد و از این رو اطلاع رسانی به مردم در خصوص شرایط بهداشتی و ایمنی شناگاه ها در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس، طرح پرچم گذاری شناگاه های کشور با همکاری وزارتخانه های کشور و بداشت، درمان و آموزش پزشکی پیگیری شد و در تیرماه سالجاری نخستین پرچم گذاری شناگاه ها در ساحل بابلسر و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صورت پذیرفت.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: طرح پرچم گذاری سواحل و شناگاه ها در تمامی شناگاه های کشور انجام خواهد شد و شناگاه های برخوردار از شاخص های سلامت در ابعاد مختلف همچون ایمنی، بهداشت و آلودگی میکروبی مزین به پرچم آبی و سایرین مزین به پرچم زرد خواهند شد.
فرشچی با اشاره به اینکه این طرح در ابتدای راه قرار دارد و برای ادامه آن باید پایش های مستمر و منظم وجود داشته باشد،ادامه داد: البته موضوع بعد مهم دیگری نیز دارد و آن موضوع اطلاع رسانی به مردم است که رسانه ها به ویژه صدا و سیما می توانند نقشی مهم در آن ایفا کنند.
وی گفت: اجرای طرح پرچم گذاری سواحل می تواند منتج به شکل گیری رقابت اقتصادی سالم میان شناگاه ها شود و البته همزمان هشداری جدی برای مسئولان در حوزه های مختلف همچون پسماند و فاضلاب و البته استانداران است که در نهایت به شکل گیری سواحلی سالم می انجامد.
فرشچی با اشاره به این موضوع که جمعیت استان های شمالی کشور گاهی در تعطیلات عید نوروز یا تابستان به 20 میلیون نفر نیز می رسد، اظهارکرد: اقدام برای ساماندهی این شرایط بسیار ضروری است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از پیشنهاد و آغاز اقدام سازمان متبوع خود در ایجاد و راه اندازی نظام جامع پایش آب های ساحلی یا محیط زیست دریایی خبر داد و گفت: با توجه به چالش ناشی از عدم اشتراک گذاری اطلاعات پایش بین دستگاه ها، این اقدام می توانند نتایج بسیار مثبتی به همراه داشته باشد.
وی همچنین از تدوین طرح جامع پایش کیفی محیط زیست دریایی خبر داد و افزود: در صورتی که سایر دستگاه های مرتبط نیز با این طرح موافق باشند، می توانیم پس از تجمیع نظرات و پیشنهادات و تصویب طرح، موضوع پایش کیفی محیط زیست دریایی را با یک روش هماهنگ و نظام جامع انجام دهیم.
فرشچی خاطرنشان کرد: این طرح با توجه به مطالعات تطبیقی و فعالیت های چند ساله منطقه ای و ملی در این حوزه تهیه شده است و می توانیم از آن برای تبادل اطلاعات و داده ها، پهنه بندی کیفیت محیط زیست و ابزار تصمیم گیری و تصمیم سازی بهره بگیریم و در نهایت شاهد بهبود کیفیت محیط زیست دریایی کشور باشیم.