چمران:
حاشیه نشینی معضل امروز شهرهای کشور
رئیس شورای اسلامی شهر تهران: بسیاری از مسایل نظیر حاشیه نشینی که امروز گریبان شهرها را گرفته است نیاز به ریشه یابی دارد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر تهران ، مهدی چمران در دومین روز از اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی مراکز استان ها که در تبریز برگزار می شود افزود: حاشیه نشینی امروز سبب زشت شدن چهره شهرها شده است وقتی که زندگی افرادی در شرایط بسیار سخت و فلاکت بار در نقاطی ایجاد می شود به گونه ای که از امکانات اولیه زندگی نیز بی بهره اند اما چرا حاشیه نشینی ایجاد شده است؟
چمران ادامه داد :تا زمانی نتوانیم مشاغل روستایی آن و زندگی روستایی را حمایت کنیم این حاشیه نشینی نیز ادامه دارد،پس ما برای ریشه کن شدن حاشیه نشینی باید زندگی روستایی را بهبود بخشیم.
وی در ادامه سخنان خود به حذف مالیات ارزش افزوده از درآمد های شهرداری ها و سیر آن پرداخت و اظهار داشت:در سالهای قبل از 93 بودجه دولت خوب بود و چشمداشتی به درآمدهای شهرداری ها نبود اما سال 93 درآمد های کشور افت کرد به طور یکه بودجه تخصیص یافته عمرانی کشور بالغ بر 18 هزار میلیارد تومان بود و این در حالی است که درآمد شهرداری ها در آن سال 50 هزار میلیارد تومان بود و شهرداری تهران نیز 17 هزار میلیارد تومان بودجه داشت.
چمران گفت: همان سال من بارها متذکر شدم که این بودجه واقعی شهرداری نیست چرا که 8 هزار میلیارد تومان آن غیر نقد بوده در سال بعد وصول می شد و بارها تاکید کردم به این رقم 17 هزار میلیارد فخر نفروشید اما این بی توجهی ها سبب شد چشم طمع به درآمدهای شهرداری ها بیاندازند.تا جایی که می بینیم امروز بسیاری از اقدامات وزارت بهداشت از همان یک درصد مالیات ارزش افزوده شهرداری ها ناشی می شود.
چمران یاد آور شد: این مالیات ارزش افزوده همان تجمیع عوارض بوده و تجمیع عوارض نیز همان عوارض هایی بوده که تا قبل از سال 83 خود شهرداری ها از کارخانجات می گرفتند. این عوارض توسط شهرداری ها گرفته می شد و خدمت رسانی شان هم انجام می دادند اما دولت گفت این عوارض باید تجمیع شود به خزانه برود و بعد از یک سیکل طولانی به شهرداری ها برسد.
وی افزود : در این اثنا مدام می گفتند که این دولت است که بودجه شهرداری را می دهد حال آنکه عوارض مختص به خود شهرداری ها به آنها باز پس داده می شد.
چمران ادامه داد :بعد از این موضوع مالیات ارزش افزوده مطرح شد که بر اساس آن تنها 50 درصد این درآمدها به شهرداری ها تخصیص مزایا که این امر در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد و ما بیش از 12 جلسه تنها در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شرکت کردیم تا جلوی این مهم را بگیریم اما توجهی نشد.