هشدار سازمان های بین المللی درباره وخامت اوضاع در یمن
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسان دوستانه و همکاری امدارسانی فوری در گزارشی به شورای امنیت این سازمان درباره وخیم تر شدن وضعیت مردم بیگناه یمن هشدار داد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد، مارک لوکاک در نشست ویژه ی شورای امنیت برای بررسی اوضاع در یمن گفت: « هفت میلیون نفر از جمله دو میلیون و سیصد هزار کودک دچار سوء تغذیه که 500 هزار تن از آنان به شدت سوء تغذیه دارند و زیر 5 سال هستند در قحطی مفرط به سر می برند. این افراد در برابر بیماری آسیب پذیرند و مرگی دردناک را تجربه خواهند کرد.»
وی افزود: « نزدیک به 20 میلیون انسان برای پایان دادن به درگیری ها به اقدام قاطعانه و سریع شما ( شورای امنیت) نیاز دارند و برای این کار باید طرف های درگیری را بیش از پیش زیر فشار بگذارید. برای پیدا کردن دسترسی به همه ی میلیون ها نفری که به شدت نیاز به تزریق واکسن وبا دارند باید ثبات در یمن برقرار شود تا ما بتوانیم خودمان را به آنان برسانیم.»
نماینده ی سازمان جهانی بهداشت هم در زمینه ی وضعیت بهداشت و درمان در یمن گزارش داد و افزود: « گسترش وبا در حجمی بسیار گسترده همچنان ادامه دارد. گسترش وبا در نتیجه ی درگیری ، تخریب ساختمان ها و دستگاه های زیربنایی و سوء تغذیه اتفاق می افتد. پس از دو سال درگیری، زندگی مردم عادی را نابود کرده و تقریبا 15 میلیون انسان را بدون دسترسی به خدمات زیربنایی بهداشتی رها کرده است.»
وی گفت: « سازمان جهانی بهداشت و یونیسف پشتیبانی بیش از 600 مرکز مداوای وبا و گفتار درمانی را در بخش هایی از یمن که با شدت بیشتری آسیب دیده اند بر عهده دارند و ما قصد داریم 500 مرکز دیگر را در این کشور راه اندازی کنیم.»
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در زمینه کمبود پزشک و پرستار نیز سخن گفت و افزود این تعداد پرستار و پزشک را برای درمان های اضطراری نیاز داریم.
وی افزود: « برخی از مردم از کشور فرار کرده اند اما هنوز هم هستند کسانی که بیش از 10 ماه می شود حقوق دریافت نکرده اند و هنوز سرکارشان حاضر می شوند. سازمان جهانی بهداشت و صندوق بین المللی پول دارند مشوق ها و هزینه ها ی سفر را پرداخت می کنند. اما در نهایت چنین چیزی امکان پذیر نیست.»
مدیرکل فائو هم در این نشست گفت اگر هم اکنون برای حل و فصل درگیری گام نداریم هرگز با احتمال پیدایش قحطی و گرسنگی در یمن مقابله نکرده ایم. در پایان دو نکته را برای نتیجه گیری بیان کنم. سرمایه و تامین مالی ما ناچیز است. و در مکان هایی که به شدت به کمک نیاز دارند نمی توانیم امدادرسانی کنیم.