آزادسازی موصل ؛ نفس های آخر داعش
شهر موصل محلی است که ابوبکر بغدادی سه سال پیش محل خلافت خود قرار داده بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، حالا آن مرکز خلافت ( موصل در 400 کیلومتری بغداد ) تلی از خاک شده و آزادی موصل که معادلات منطقهای امریکا و متحدانش را بهم ریخته است.
خرداد سال 93 و در کمتر از 4 روز نیروهای داعش بخش قابل توجهی از کشور عراق را اشغال کردند و تا منطقه جلولا در 40 کیلومتری مرز ایران با عراق پیش رفتند.
ایستادگی مرجعیت دینی
اما نیروهای عراقی به فرمان مرجعیت دینی وارد جنگ شدند و خوشبختانه جشن ملی و فراملی ازادسازی موصل را برگزار کردند.
به سرعت نیروهای مردمی عراق با فرمان مرجعیت دینی یک بسیج مردمی را شکل دادند و با همکاری ارتش عراق و نیروهای پلیس اتحادیه توانستند مناطق اشغالی را یکی پس از دیگری آزاد کنند
بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می گوید : آنچه که طراحی شده بود در رابطه با عراق تجزیه عراق بود ومقام آمریکایی گفته بود از بین بردن داعش 10 تا 30 سال طول می کشد.
حالا عراق در یک نقطه عطف بسیار مهم قرار دارد یعنی به لحاظ سیاسی عراق واحد یک مرحله جدید یعنی عبور از تجزیه رو تجربه می کند .
با آزاد سازی موصل، داعش در عراق تقریبا به پایان راه رسیده است اما میدان نبرد در سوریه ادامه دارد و به نفع جبهه مقاومت .
ارتش سوریه این روزها از شهرتاریخی تدمر در استان حمص که در مرکز این کشور قرار دارد در دو جهت در حال پیشروی است، اول مسیر تدمر به شهر البوکمال که به دلیل ایجاد میدان های متعدد مین از سوی تروریستها کار بسیار سخت و زمانبری است و پیشروی دیگر هم تدمر به السخنه ؛ و هدف بعدی هم ازادسازی کامل شهر دیرالزور است که تا از این طریق ارتباط تدارکاتی و پشتیبانی تروریستها در این منطقهکاملا قطع بشود.
در نتیجه یک اتفاق مهم می افتد و باز شدن کریدور دمشق به بغداد از مسیر بغداد - تدمر - دیرالزور- البوکمال - القائم - الرمادی و بغداد.
حالا سوال اینجاست که چرا شهرهایی از عراق و سوریه که بعضا طی 4 یا 5 روزاشغال شد اینقدر سخت و طولانی ازاد می شود؟
اسدالهی کارشناس مسایل منطقه و خاورمیانه می گوید : اولا سقوط موصل یک توطئه بود یک موضوع نظامی نبود یک توطئه منطقه ای- بین المللی بود، که اردن، ترکیه و متاسفانه بارزانی، عربستان، قطر و آمریکایی ها با خرید یک عده از مسولان نظامی، شهررو تقدیم کردند به داعش.
اسدالهی می افزاید : مشکل سوریه این است که یک بحران بسیار پیچیده است و تعداد بازیگران در آن زیاد هستند و اهداف آنها با هم فرق می کند.
در بحران عراق و سوریه نمی شود کارشکنی های متعدد آمریکایی ها را نادیده گرفت، کارشکنی های سیاسی و نظامی از حمله به فرودگاه های سوریه به بهانه عملیات شیمیایی ارتش سوریه تا بمباران مواضع ارتش سوریه که هدف عمده اش ایجاد دیوار دفاعی برای صهیونیست ها بوده است.
سعد الله زارعی کارشناس خاورمیانه هم معتقد است آمریکایی ها در همین موصل می گفتند مثل آزادسازی الرمادی عمل کنید در حالی که آزادسازی الرمادی با نابودی کامل تمام زیرساخت های آن اتفاق افتاد اما الان موصل چنین وضعی ندارد.
یکی دیگر از کارشکنی های آمریکایی ها مقابله با نقش تاثیرگذار نیروهای مردمی
"حشد الشعبی" یا بسیج مردمی در عراق بود که حتی در همین عملیات آزادسازی موصل با قومی قبیله ای کردن جنگ و با این ادعا که نیروهای حشد اشعبی شیعه هستند و اهالی مناطق موصل اهل تسنن ؛ می خواستند مانع از حضور نیروهای مردمی عراق در این عملیات شوند.
شاید امریکایی صحبت های تکان دهنده" فیان دخیل" نماینده ایزدیهای سنجار یکی از مناطق اطراف موصل را فراموش کرده اند که با گریه می گفت : ما را کشتند و متحمل همه ناهنجاریهای ضد بشری و ضد حیات شدیم چرا سکوت کردید؟همانطور که شیعه و سنی و مسیحی و ترکمن سرشان بریده می شود ایزدی ها هم سرشان بریده می شود.
در این میان و پس از شکست های پی در پی تروریستها رفتار حامیان آنها قابل توجه است مثل ترکیه که طبق یکی از توافقات اجلاس آستانه 4 حالا در قالب نیروهای حافظ صلح 1500 نیرو به مناطق مرزی خود با منطقه ادلب سوریه روانه کرده با هدفی دیگر.
آقای اردوغان می خواهد شکست های خود در رقه و موصل را جبران کند حتی می بینیم که صحبت از حمله به افرین در شمال غربی سوریه است در واقع ترکیه احساس می کند بازنده اصلی بحران در سوریه است.
دیگر متحد بازیگردانان بلوای سوریه یعنی عربستان سعودی نیز بعد از زمین گیر شدن در یمن ، سرمایه گذاری خود در سوریه را نیز شکست خورده می بیند
جبهه مقاومت
جبهه مقاومت اکنون بعد از گذشت 5 سال ، معادلات غربی - عربی و عبری را کاملا بهم ریخته است.
بیرون راندن تروریست ها از عراق ، الحاق نیروهای سوری و عراقی در مرز دو کشور ، حضور نیروهای سوری در نزدیکی مرز اردن و نگرانی عربستان از شکست های های سیاسی و نظامی ، احاطه کامل نیروهای مقاومت در قنیطره سوریه آن هم بیخ گوش رژیم صهیونیستی ترس بیشتری را به جان آمریکا و متحدانش انداخته است. همه این دستاوردها نتیجه مقاومت و ایستادگی ، اتکا به نیروهای جوان و نخوردن فریب مذاکرات آمریکایی ها و جبهه گسترده دشمنان بوده است و این بصریت ادامه خواهد دشت.
گروه داعش همان اسرائیل سیار است
گروه داعش که هویت و جوهره کاملا تروریستی و ضد انسانی دارد ، همان اسرائیل سیال و سیار محسوب می شود که در ادامه شکل گیری پدیده های مسیحیت صهیونیستی و صهیونیست های مسلمان نما مانند برخی سران عرب و بعثی های عراق ؛ فرصت پیدا کرده است تا چهره ای از دین اسلام به نمایش بگذارد که هویت خبیث صهیونیست ها را تا حدودی کم رنگ کند و مسئله فلسطین برای همیشه در میان مسلمانان و جهان اسلام به فراموشی سپرده شود.
یکی از مسایل مهم بین المللی که نزدیک یک قرن است ذهن کشورها و مردم جهانیان را به خود مشغول کرده است موضوع رژیم اشغالگر صهیونیستی است.
اسرائیل به دنبال عمق استراتژیک سیاسی و سرزمینی و اقتصادی در منطقه براساس مدل " مرکز قوی تر و پیرامون ضعیف تر " است و از هر توطئه ای اعم از حذف خدا در حیات بشری تا نسل کشی های متواتر و دین کشی و در یک کلام انسانیت کشی هم بهره می برد.
این موضوع در کنار حمایت های امریکا از اسرائیل بخشی از حرکت مهاجمانه امریکا را برای استقرار هژمونی سیاسی و دیکتاتوری یکپارچه در مناسبات بین المللی تشکیل می دهد و در چند سال اخیر با حمله افغانستان و عراق و سوریه تا اوکراین پیگیری شده است و این داستان همچنان ادامه دارد.
اشغالگران صهیونیستی در پی اهدافی فراتر از تحلیل های کوتاه مدت و موضوع لوکس بخشی از خاک فلسطینیان هستند.
آینده گرایی سیاست امریکا در منطقه و تبارشناسی رفتار صهیونیست ها در بعد سرزمینی و اقتصادی وسیاسی نشان می دهد که می خواهند به نمانیدگی از امریکا با سلطه بر منابع انرژی و هیدورکربوری منطفه خلیج فارس و خاورمیانه بر روند رشد و توسعه اقتصادی تمام کشورهای عربی و اسلامی کنترل داشته باشد و انها را در جهت سیاست خود هدایت کنند. در ادامه هم نوبت کمشورهای اروپایی است و روسیه و چین هم مد نظر خواهد بود و البته تجزیه عربستان کوچکترین هدف برای انها محسوب می شود.
اقدامات اسرائیل در طول حیات کثیف غاصبان صهیونیستی ، تضاد با حقوق بشر و قوانین بین المللی است و هیچ بازیگر دولتی یا مدنی نتوانسته یا نخواسته است جنایات و اقدامات اسرائیل را محدود کند مثل اینکه اسرائیل از تعهد به هر قانون بین المللی مستثنی شده است مگر منافع غربی های استعمارگر.
البته قدرت مقاومت در لبنان تاکنون بازدارنده بوده است.
اسرائیل غاصب از زمانی که تاسیس شد از امتیازات و مصونیتهایی برخوردار است و هیچ یک از قوانین بین المللی که از اسرائیل می خواهد به اشغالگری پایان دهد یا از رفتار ضد قانونی دست بردارد ، اجرا نشده است.
صهیونیست ها که با مبانی " غارتگری ، اشغالگری ، غصب ، فرعونیت ، تحریف توسعهطلبی، تعرض، جنایت، زیادهخواهی ، سلطه و سیطره ، تخریب دیگران" فلسفه حیات خود را تبیین کرده است همچنان تلاش می کند این مبانی را با رویکردهای
جنایتکاری البته با نام دیگران و در بهترین حالت با نام مسلمانان بی اسلام تقویت کند که هم اکنون با نام داعش پیگیری می کند.
رژیم صهیونیستی همواره در استمرار موجودیت خود با سه چالش روبهرو بوده است که باید برای بقای خود برطرف کند. باید مسائل داخلی خود را حل و فصل کند. از کشور اولیه مستقل شود ( اسرائیل که با اشغالگری یک سرزمین (فلسطین) ایجاد شده است ، مصنوعی نوع دوم محسوب می شود و امریکا که با مهاجرت جمعیت به تدریج شکل گرفته است مصنوعی نوع اول به شمار می رود و کشور مصنوعی از نوع چهارم نیز پیگیری می شود.
بنابراین باید بصیرت ملی و نهادی و بسیج مردمی در منطقه حفظ و تقویت شود.
امریکای ریاکار و منافق
دولت امریکا در سال های اخیر همواره از تروریست هایی که در چارچوب منافع ان بوده اند حمایت کرده است و داعش (دیوصفتان استبداد بر علیه عفت انسانی و شرافت بشریت ) محصول اخر انها نخواهد بود.
حمایت های امریکا از نطفه تا بلوغ از این گروهک های فراملی تروریستی در سال های اخیر و همراهی کشورهای عربی منطقه و ترکیه و عربستان در چارچوب الگوهای پیگیری استبداد عثمانی نوین ، وهابیت قرن 21 و دمکراسی پرریاکاری بر هیچ کس یا گروهی پنهان نیست.
اما امریکا و جهان استبداد چرا می خواهد با این گروهک های تروریستی مبارزه کند و ایا واقعا صداقت دارد ؟ در این که صداقت ندارد هیچ شکی نیست. واشنگتن هرگز نمی خواهد توطئه های خود را بر علیه جهان اسلام و در ادامه برعلیه ادیان الهی و بشریت تعطیل و متوقف کند.
ترکیه در بحران سوریه دخالت کرد و شکست خورد و تکفیری هایی از جنس گروه داعش بارها امنیت ملی ترکیه را مورد هدف قرار دادند و آقای اردوغان به دلیل برخوردی که غرب با جریان اخوان المسلمین انجام داد ، شاید باید متنبه می شد اما نشده است.
داعش فقط پیاده نظام بوده است و داعش های جدیدی در راه خواهد بود.
امریکا برای حمایت از جریان های همسو با خود وارد می شود اما ایران همچنان قدرت برتر منطقه است و امریکا از تقویت جایگاه منطقه ای ایران در هراس است اما امریکا بازهم شکست خورد و خواهد خورد تا بمیرد.
تناقض سیاست انکارا و واشنکتن به سختی قابل جمع شدن است و به خاطر همین تناقض رفتاری و تضادی ، امریکا شکست دیگری تجربه کرد و مردم منطقه هیچ گونه اعتمادی به امریکایی ها ندارند و حضور واشنگتن دستاوردی ندارد چون دشمنان محور مقاومت این بار با ارتشی مقاومتی در سوریه و مردمی مقاوم و رزمنده در عراق روبر هستند و قدرت حزب الله لبنان هم تقویت شده است و اسرائیل غاصب هم در غزه تحقیر شده است. در مقابل دشنمان جبهه مقاومت اعم از داعش و امریکا و صهیونیست ها در موقعیت ضعیف تری قرار دارند.
البته آمریکایی ها بارها در چارچوب منافع خودشان می خواستند از همکاری با ایران استفاده ابزار کنند که مسئولان کشورمان وارد بازی باطل غربی ها نشدند.
دولت ها و ملت های منطقه باید هوشیار باشند و در دام تروریستی نرم یا سخت دیگری نیفتند و داعش هم فقط ترویسم سخت و قابل حذف است باید مواظب توطئه های دیگر باشند.
گزارش : محمد عرفانی