زهرا احمدی پور:
ثبت جهانی یزد ظرفیت جدیدی برای گردشگری گشود
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ثبت جهانی شدن شهر یزد با ۷۰۰ هکتار بافت تاریخی ظرفیت جدیدی روی گردشگری فرهنگی تاریخی ایران گشود.
زهرا احمدی پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: حدود دو سال زمان برای پروندهای که قرار است در فهرست جهانی یونسکو قرار گیرد لازم است.
وی با بیان اینکه طی این دو سال گروههای مطالعاتی شکل میگیرد و قالب پروند به یونسکو ارسال میشود گفت: ناظرین یونسکو نیز طی شش ماه پرونده و ملاکهای آن را اعم از تاریخ و وسعت آن بررسی میکنند.
احمدی پور با اشاره به اینکه موضوع ثبت جهانی شهر یزد پیچیده و سختتر بود افزود: شهر یزد اثر تاریخی زندهای است که زندگی در آن جریان دارد.
وی با تاکید بر اینکه یزد با ۷۰۰ هکتار بافت تاریخی به ثبت جهانی یونسکو رسید گفت: این یعنی ما از سنت کهن فرهنگی به خوبی حفاظت کرده ایم.
معاون رئیس جمهور افزود: هم اکنون سازمان جهانی یونسکو یزد را به عنوان سند فرهنگی تاریخی زنده میشناسد.
وی با بیان اینکه هم زیستی فوق العاده میان انسان و محیط در این منطقه کویری ایجاد شده است گفت: ساکنان این منطقه توانستهاند با آن شرایط سخت، محیط بسیار خوبی برای زندگی به وجود بیاورند.
احمدی پور با اشاره به اینکه یزد شهری است که بر روی قناتها ساخته شده است افزود: سنتی که در این شهر وجود دارد و فناوری و مصالحی که در یزد استفاده میشود همچنان ادامه دارد.
وی افزود: این موارد دلایلی بود تا به کمک آن یونسکو یزد را در فهرست جهانی ثبت کند.
شهر تاریخی یزد به عنوان نخستین شهر تاریخی ایران و یکی از بزرگترین شهرهای خشتی جهان در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر کراکوف لهستان ثبت جهانی شد.