گزینه های دونالد ترامپ در برابر کره شمالی محدودتر از همیشه است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما از سوی کره شمالی که ظاهرا قادر به حمل کلاهک هسته ای نیز هست به معنای محدودتر شدن گزینه های پیش روی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای متوقف کردن برنامه هسته ای پیونگ یانگ است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دونالد ترامپ کمی پیش از مراسم تحلیف ریاست جمهوری خود در ماه ژانویه گفت هیچگاه به کره شمالی اجازه نمی دهد به سلاحی هسته ای دست پیدا کند که تهدیدی برای خاک آمریکا باشد و در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرد «این اتفاق هیچگاه رخ نخواهد داد».
اما پس از آنکه واشنگتن تایید کرد کره شمالی یک موشک بالستیک قاره پیما آزمایش کرده است، کارشناسان معتقدند رئیس جمهور آمریکا باید بپذیرد خط قرمزی که برای کره شمالی ترسیم کرد بیش از هر زمانی به نادیده گرفته شدن از سوی کره شمالی نزدیک شده است.
جفری لوئیس کارشناس حوزه عدم اشاعه تسلیحات هسته ای به خبرگزاری فرانسه گفت «شانس مذاکره برای غیرهسته ای شدن کره شمالی کاملا از میان رفته است. واقعیت آن است که باید کره شمالی را با موشک قاره پیمای هسته ای این کشور بپذیریم».
ترامپ پس از آزمایش موشکی اخیر کره شمالی باز در پیامی توئیتری از کیم جونگ اون رهبر کره شمالی انتقاد کرد و از چین خواست «فشار بیشتری به کره شمالی بیاورد و یک بار برای همیشه به اقدامات بی معنی آن خاتمه دهد.»
اما علائم فزاینده ای وجود دارند که نشان می دهند ترامپ عملا امید خود را به توانایی چین برای تغییر رفتار رژیم کره شمالی از دست داده است و ماه گذشته اعلام کرد تلاش های پکن در این زمینه به جایی نرسیده است.
موضع سختگیرانه تر دولت ترامپ در قبال چین در هفته گذشته و پس از آنکه واشنگتن یک بانک چینی را به دلیل ارتباط با کره شمالی تحریم کرد و به واکنش تند پکن نیز منجر شد، کاملا آشکار شد.
ترامپ طی تماس تلفنی خود با شی جینپینگ رئیس جمهور چین در اواخر هفته قبل گفت واشنگتن آماده است به صورت یکجانبه کره شمالی را تحت فشار قرار دهد.
ترامپ علاوه بر چین تلاش کرده است مون جائه این رئیس جمهور تازه انتخاب شده کره جنوبی را نیز در سیاست جدید خود در قبال کره شمالی با خود همراه کند و هفته قبل وی را به کاخ سفید دعوت کرد.
آدام ماونت (Adam Mount) کارشناس ارشد مرکز پیشرفت سیاست دفاعی و هسته ای آمریکا گفت پیشرفت های فراوان کره شمالی در زمینه برنامه هسته ای و ساخت موشک های قاره پیما عملا باعث شده است دیپلماسی و فشارهای بین المللی از کارایی کافی برای تغییر رفتار این کشور برخوردار نباشد.
وی در ادامه گفت سیاست های آمریکا در قبال کره شمالی شکست خورده اند. تنها کاری که اکنون آمریکا می تواند انجام دهد این است که امیدوار باشد و تمام تلاش خود را برای محدود کردن، مهار کردن و اصلاح رفتارهای رژیم حاکم بر کره شمالی در بلندمدت به کار بگیرد.
وزارت دفاع آمریکا در کوتاه مدت به بررسی گزینه های نظامی خود در برابر کره شمالی خواهد پرداخت، هرچند واشنگتن و سئول پس از آزمایش موشکی کره شمالی خیلی سریع با برگزاری یک مانور مشترک اقدام به نمایش قدرت کردند و موشک هایی را به ساحل شبه جزیره کره شلیک کردند که آمریکا آن را آزمون توانمندی هدف گیری دقیق نامید.
اما فرماندهان عالی رتبه آمریکا اعلام کرده اند مواجهه نظامی مستقیم با کره شمالی خطرات بسیار زیادی دارد.
جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا ماه مه گفت جنگ با کره شمالی بدون شک در مقیاس ویران کننده ای که قابل مقایسه با جنگ کره در دهه 1950 است خواهد بود.
ماتیس به سی.بی.سی نیوز (CBC NEWS) گفت « کره شمالی صدها توپخانه و پرتابگر موشک در اختیار دارد که تماما پایتخت کره جنوبی را که از پرجمیعت ترین شهرهای جهان است در تیررس دارند.
ماتیس گفت اگر نتوانیم بحران حاضر را با ابزارهای دیپلماتیک حل کنیم، هرگونه درگیری نظامی با کره شمالی بسیار فاجعه بار خواهد بود.
هربرت ریموند مک مستر مشاور امنیت ملی ترامپ نیز هفته گذشته در جریان یک سخنرانی گفت «رئیس جمهور به ما دستور داده است چندین گزینه از جمله گزینه نظامی که البته کسی دوست ندارد به سمت آن برویم را در رابطه با کره شمالی آماده کنیم.»
کارشناسان آمریکایی معتقدند این کشور باید در عین کاهش تنش با کره شمالی به تقویت بازدارندگی و سامانه های دفاع ضد موشکی خود در نزدیکی کره شمالی اقدام کند.
آمریکا تا کنون بخش هایی از سامانه دفاع موشکی خود موسوم به تاد را به منظور مقابله با تهدیدات کره شمالی در کره جنوبی نصب کرده است هرچند نصب بخش های باقیمانده این سامانه به دلیل اعتراضات شدید پکن متوقف شده است که یک شکست بزرگ برای سیاست های منطقه ای امنیتی واشنگتن محسوب می شود.