حمیدرضا جانباز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه برای تاسیسات ایجاد شده معادل ۱ تا ۳ درصد هزینه سرمایه گذاری باید صرف نگهداری آن شود، افزود: این هزینهها باید از طریق تعرفهها به دست آید، چون دولتها فقط یک بار هزینه تاسیس این تاسیسات را پرداخت میکنند و هزینه نگهداری آن باید از طریق درآمدهای شرکتهای آب و فاضلاب تامین شود.
وی درباره کیفیت آب شبکه آب رسانی گفت: حدود ۸۰۰ آزمایشگاه مدرن در کشور وجود دارد که روزانه آب مصرفی را تحت کنترل و نظارت دارند و وزارت بهداشت نیز
نظارت میکنند.
جانباز افزود: شبکههای آب شرب شرکتهای آب و فاضلاب عاری از آلاینده هاست و نمونه آن نبود حتی یک مورد حصبه در سالهای گذشته است.
وی اضافه کرد: هرچه به جلو پیش میرویم سامانهها به روزتر میشود و نگرانی برای کیفیت آب وجود ندارد.
جانباز درباره مشترکان پرمصرف آب گفت:از گذشته ساختار و تعرفه آب به گونهای بوده است که کسانی که الگوی مصرف را رعایت میکنند هزینه کمتری پرداخت میکنند و کسانی که الگو را رعایت نمیکنند باید قیمت بیشتری بپردازند.
مدیر عامل شرکت آب و فاصلاب کشور با اشاره به اینکه قیمت تمام شده آب در کشور هزار و ۲۰۰ تومان و قیمت فروش آن به ازای هر مترمکعب حدود ۴۵۰ تومان است، افزود: در قالب قانون بهینه سازی مصرف آب شرب پیشنهاد دادیم تا مجوز جریمه مشترکان پر مصرف را به ما بدهند که در مجلس این پیشنهاد پذیرفته نشد بنابراین این بخش از متن در قانون حذف شد، اما در تلاش هستیم چه در قالب طرح یا لایحه، آن را تصویب کنیم تا مشترکان پرمصرف قیمت بیشتری بپردازند.
وی درباره بارشهای امسال نیز گفت: میزان بارشها نسبت به زمان مشابه پارسال و دراز مدت ۳ درصد کاهش نشان میدهد.
جانباز اضافه کرد: بارشهای امسال بیشتر در مناطق جنوبی کشور مانند بوشهر، بندرعباس، جنوب فارس و بخش هایی از استان سیستان و بلوچستان گزارش شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاصلاب کشور گفت: در پیک تابستان امسال حدود ۸ درصد کمبود تولید آب داریم، اما در مجموع وضع بارش نسبت به پارسال و نسبت به سال ۹۴ بهتر است و به همین دلیل میزان تنش آبی در شهرها نسبت به پارسال و سال ۹۴ بهتر شده است به طوری که امسال در ۲۸۹ شهر تنش آبی (تولید و مصرف سر به سر است) داریم و این رقم در سال گذشته ۳۰۱ شهر و دو سال قبل ۵۴۸ شهر بوده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاصلاب کشور گفت: بخشی از کمبود تولید آب را با اجرای طرحهای آبی، مدیریت مصرف، ایجاد شبکههای هوشمند، اعمال مدیریت فشار، کاهش مصرف و کاهش هدررفت آب جبران میشود.
وی تاکید کرد: افت فشار بر کل شبکه آب شهری اعمال خواهد شد، اما جیره بندی در دستور وزارت نیرو نیست.