رشد 15درصدی کشفیات مواد مخدر در کشور+فیلم
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از کشف 631 تن انواع مواد مخدر در سال 95 خبر داد و گفت: این کشفیات در مقایسه با سال 94، 15 درصد افزایش یافته است.
سردار محمد مسعود زاهدیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: با احتساب کشفیات وزارت اطلاعات، سپاه و گمرکات بیش از 710 تن انواع مواد مخدر در سال 95 در کشور کشف شده که در مجموع این کشفیات 15 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در سه ماهه ابتدای امسال نیز 178 تن انواع مواد مخدر کشف شده که در مقایسه با سال گذشته 15 درصد رشد کشفیات داشته ایم و 7 درصد کشفیات افزایش یافته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اینکه در سال 1389 میزان کشفیات 390 تن بود تصریح کرد: این رقم در سال 95 به 631 تن رسید که می توان گفت میزان کشفیات در 7 سال اخیر نزدیک به دو برابر رشد دارد.
سردار زاهدیان با اشاره میزان تولید تصاعدی مواد مخدر در افغانستان گفت: در سال 2001 در افغانستان 198 تن تریاک تولید می شد که این رقم بر اساس آمار رسمی سال گذشته به 4400 تن رسیده است.
وی افزود: میزان تولید تریاک در این کشور 43 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که البته برآوردهای منابع محلی درباره میزان کشت خشخاش در افغانستان رقمی بالغ بر 7 هزار تن را اعلام می کند.
سردار زاهدیان گفت: پلیس برای مقابله و پیشگیری از ورود مواد مخدر به داخل کشور با ایجاد موانع فیزیکی نظیر دیوارکشی ، حفر خندق و کانال، ایجاد خاکریز، کشیدن سیم خاردار و ایجاد موانع الکترواپتیک و الکترونیکی بخش عمده ای از گستره مرزهای کشور را کنترل و از ورود این مواد به کشور جلوگیری کرده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: متاسفانه قاچاقچیان با انتخاب روش های جدیدی اقدام به انتقال مواد مخدر به داخل کشور می کنند بطوریکه در برخی نقاط مواد مخدر را با تیر و کمان به داخل پرتاب کرده اند که البته این عناصر شناسایی شده اند و با آنها برخورد شده است.
کاهش ظرفیت کمپ های نگهداری معتادان
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از کمبود کمپ های نگهداری معتادان متجاهر در کشور خبر داد و گفت: ظرفیت پذیرش این کمپ ها حدود 30 درصد است.
سردار محمد مسعود زاهدیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: در حال حاضر 2 میلیون و 800 هزار معتاد در کشور وجود دارد که از این تعداد 60 هزار نفر معتاد متجاهر و کارتن خواب هستند.
وی گفت: ظرفتی که برای پذیرش 60 هزار معتاد متجاهر در حال حاضر فراهم است حدود 30 درصد است که جوابگو نیست.
سردار زاهدیان افزود: البته این افراد وقتی به مراکز درمانی رجوع می کنند و پاک می شوند به علت نداشتن کار و طرد خانواده مجدد به چرخه معتادان کارتن خواب باز می گردند که این موضوع سبب افزایش تقاضا برای استفاده از کمپ های موجود می شود.
وی با اشاره به تلاش های ستاد مبارزه با مواد مخدر و سایر دستگاه های همکار در این زمینه گفت: ظرفیت های موجود متاسفانه متناسب با نیاز جامعه نیست و همواره پلیس مورد اعتراض قرار می گیرد که چرا در فلان منطقه معتاد وجود دارد و جمع آوری نمی شود.
سردار زاهدیان افزود: با توجه به شرایط فعلی پلیس بر اساس ظرفیت موجود طرح های عملیاتی خود را تنظیم می کند و نقاط بحرانی تر را در دستور کار قرار می دهد.
وی درباره سایر معتادان کشور نیز گفت: ظرفیت درمانی در مراکز درمان اختیاری برای معتادان عادی نیز از سوی وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی فراهم شده است.
سردار زاهدیان افزود: منابع لازم برای نگهداری و درمان معتادان کارتن خواب با توجه به بودجه فعلی ستاد مبارزه با مواد مخدر که حداکثر ظرفیت آن را به این امر اختصاص داده است؛ کافی نیست.
وی گفت: اگر منابع مالی متناسب با حجم معتادان متجاهر تامین بشود ظرفیت بیشتری را می توان تحت درمان قرار داد که در این رابطه یکی از طرح های ستاد مبارزه با مواد مخدر موضوع فعال سازی خیران برای حل این معضل خطرناک در سطح جامعه است.
سردار زاهدیان افزود: متاسفانه در بین افراد خیر باوری وجود دارد که نباید برای معتاد هزینه کرد.
وی گفت: من به عنوان مسئول مبارزه با مواد مخدر معتقدم ثواب این کار از بسیاری امور خیر و نذورات بیشتر است زیرا یک فرد آسیب دیده درمان می شود و به زندگی سالم بر می گردد.
سردار زاهدیان به فرد خیری اشاره کرد که موجب درمان معتادی متجاهر شد که بر اساس این کار خیر آن معتاد درمان شده در حال حاضر کارخانه بزرگی را احداث کرده و تعداد زیادی از معتادان پاک شده را به کار گرفته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: این افرادی که امروز در کاری مولد و مورد نیاز کشور فعال هستند می توانستند در جامعه ایجاد بحران کنند و مرتکب سرقت و آسیب به خانواده ها شوند اما خیرانی که در این موضوع ورود کنند می توانند در حوزه ایجاد امنیت برای اقشار سالم جامعه سهیم باشند که به نظر ثواب آن با توجه به نیاز مبرم و آثار مثبت این کار خیر بیشتر از هر کار خیر دیگری است.
آموزش چهره به چهره دو میلیون نفر از آسیب دیدگان اعتیاد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از آموزش چهره به چهره بیش از دو میلیون نفر از آسیب دیدگان اعتیاد در سال گذشته خبر داد.
سردار محمد مسعود زاهدیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اولویت پلیس در بخش آموزش عمومی و چهره به چهره جمعیت های آسیب پذیر و سالم گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر علاوه بر وظیفه مبارزه، موضوع آموزش با چهار محیط هدف شامل خانواده، محلات و محیط های آموزشی و اشتغال را در اولویت کاری خود قرار داده است.
وی افزود: پلیس برای آموزش خانواده از ظرفیت رسانه ملی در برنامه های مختلف درباره آسیب های اعتیاد استفاده می کند.
سردار زاهدیان گفت: در محیط آموزشی و انجمن اولیا و مربیان نیز در توجیه خانواده ها ایفای نقش و در محلات با استفاده از ظرفیت مساجد و گروه های محلی موضوعات آموزشی را دنبال می کنیم.
وی افزود: در محیط آموزشی مدرسه و دانشگاه پلیس با توجیه معلمان و اساتید از ظرفیت آنان برای آموزش آسیب های اعتیاد در بین دانش آموزان و دانشجویان استفاده می کند.
سردار زاهدیان گفت: ما در محیط های کاری نیز با حضور افسران آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر جامعه کارگری و کارمندی را نسبت به خطرات و آسیب های مواد مخدر آگاه می کنیم.
وی افزود: در کنار این اقدامات 14 مرکز مشاوره و مددکاری را در کلان شهرها ایجاد کرده ایم که در این مراکز علاوه بر پیگیری موضوعات آموزشی افراد آسیب دیده و نیازمند مشاوره، مشاوره می شوند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: در حوزه تولید برنامه های آموزشی، کلیپ ها و محتوای مکتوب برای اطلاع رسانی نیز پلیس مبارزه با مواد مخدر فعالیت می کند.