محمد بن سلمان با مشت آهنین عربستان را اداره می کند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، محمد بن سلمان پس از برکناری محمد بن نایف از ولیعهدی و از همه سمتهایش از جمله از وزارت کشور، فقط یک ولیعهد نیست بلکه هر لحظه ممکن است تاجگذاری کند و همه اختیارات امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی را به دست بگیرد و در حال حاضر با مشت آهنین کشور را اداره می کند.
پایگاه روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می شود با اعلام این مطلب در مقالهای نوشت: روزنامه نیویورک تایمز چاپ آمریکا به نقل از چهار مقام کنونی و سابق آمریکا و برخی مقامات عربستانی نزدیک به خاندان آل سعود اعلام کرد شاهزاده محمد بن نایف ولیعهد سابق و برکنار شده عربستان و اعضای خانواده اش از جمله دو دخترش ساره و لؤلؤه در قصر خود در جده در بازداشت خانگی به سر می برند و ممنوع السفر شدهاند و تلاشهای این افراد (مقامات آمریکایی و سعودی) برای تماس با محمد بن نایف بی نتیجه بوده است.
اقدام یک مسئول سعودی به تکذیب گزارش روزنامه نیویورک تایمز که خبرگزاری رویترز نیز با این مسئول تماس گرفته بود، یک امر طبیعی است و در کل انتظارش می رفت اما این تکذیب همچنان قانع کننده نیست مگر اینکه بن نایف در سواحل شهر جده با آزادی کامل گردش کند یا مثلا در خیابان شانزلیزه در پاریس خرید کند.
واضح و روشن بود که بن نایف از تصمیم به برکناریاش از سمتش خرسند نبود و این قابل پیش بینی بود، با دقت در تصاویری که از بیعت بن نایف با پسرعمویش محمد بن سلمان گرفته شده و دهها بار از تلویزیون رسمی عربستان پخش شده تا نشان دهد انتقال قدرت به آرامی در عربستان صورت گرفته است، ملاحظه می شود که هیچ نشانی از خرسندی در چهره بن نایف به چشم نمی خورد، وی بعد از چند ثانیه محل را ترک کرد و به جز چهار کلمه « خدا کمکت کند ... من راحت شدم » با جایگزین خود حرفی نزد و سپس عبای خود را به روی شانه های خود کشید و از انظار مخفی شد و از آن زمان تاکنون درهیچ مکان عمومی و یا خصوصی مشاهده نشده است.
روزنامه نیویورک تایمز که با مقامات آمریکایی ارتباط نزدیکی دارد، اطلاعات بیشتری درباره مرحله « پس از بیعت بن نایف » ارائه کرد و نوشت محمد بن نایف پس از بازگشت به قصرش ، متوجه شد برخی نگهبانان و محافظان وفادار به وی تغییر کرده اند و افرادی که آنها را نمی شناسد گمارده شده اند و این بدین معناست که وظیفه این افراد نه حمایت از بن نایف بلکه جلوگیری از خروج وی از قصر است.
شاهزاده بن نایف فردی است که به علت موفقیت در نابودی شبکه القاعده و اکثر گروهک های وابسته به آن در فاصله سال های 2003 تا 2006 از حمایت آمریکا برخوردار بود اما جانشین وی یعنی محمد بن سلمان چه بسا موفق شد این وضع را به نفع خودش تغییر دهد و برخی مشوقهای مالی و طرحهای سرمایه گذاری به دونالد ترامپ بدهد و این مشوقها و طرحها در نهایت باعث شد وی به عنوان یک جایگزین مورد اعتماد نزد دولت کنونی آمریکا پذیرفته شود. دولت امریکا در مقابل پول از آدمهای خود چشم پوشی کرده و انتقال تفنگ از دوش یک نفر به دوش یک نفر دیگر، یک سنت شناخته شده آمریکایی است و این موضوع سابقه زیادی دارد که اینجا مجال بیان آنها نیست.
بازداشت خانگی بن نایف نشان می دهد انتقال قدرت آن طور که رسانه های رسمی عربستان نشان دادند به این آرامی نبوده است و کسی که سال ها به عنوان وزیر کشور، مسئولیت امنیت این کشور را بر عهده داشته و معاون پدرش نایف بن عبدالعزیز بوده است، می تواند خطری هر چند نسبی برای امنیت و آرامش و ثبات کشور باشد و نیروهای امنیتی تحت امر وی بسیار زیاد یعنی حدود پنجاه هزار نفر بودند که به تانک، خودروهای زرهی و بالگرد مجهزند و به همین سبب باید محتاط بود و فعالیت ها و تماس های وی را تحت نظر داشت تا جلوی هرگونه اتفاق اضطراری گرفته شود.
در بیانیه های رسمی عربستان درباره شرایط انتقال قدرت به محمد بن سلمان آمده است از مجموع 34 شاهزده ای که اعضای شورای بیعت هستند فقط سه شاهزاده با برکناری بن نایف و ولیعهدی بن سلمان مخالفت کردند که البته نام این افراد و محل برگزاری نشست شورای بیعت و جزئیات این نشست فاش نشده است و هیچ گونه شفافیتی در این خصوص وجود ندارد.
شاید صحبت درباره شکاف های ایجاد شده در خاندان حاکم آل سعود زود باشد اما بازداشت خانگی بن نایف و دیگر شاهزادهها نشان می دهد که اوضاع به همان آرامی که دولت و رسانههای دولتی اعلام می کنند نیست، بن سلمان فقط ولیعهد نیست بلکه هر لحظه ممکن است تاجگذاری کند و همه اختیارات امنیتی ، نظامی ، سیاسی و اقتصادی را به دست بگیرد و در حال حاضر با مشت آهنین کشور را اداره می کند.