معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، خواستار توجه هر چه بیشتر دستگاههای مسئول برای اجرای دقیق طرح جامع کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کشور به ویژه تهران شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای شاعری در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه طرح جامع کاهش آلودگی هوا 21 محور دارد، عملکرد شش ماهه دستگاههای مسئول را در برخی از کلانشهرها تا حدودی موفقیت آمیز توصیف کرد.
وی افزود: برای رسیدن به شرایط مطلوب باید همکاری نیروی انتظامی، شهرداری ها و وزارت کشور افزایش یابد.
معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، تعداد خودروهای مشمول منع تردد در تمام کلانشهرهای کشور را که باید از اول تیر امسال اجرایی می شد، 500 هزار دستگاه برشمرد و افزود: هر چند نیروی انتظامی در این خصوص در برخی از کلانشهرها از جمله مشهد ، اراک و اصفهان اقداماتی انجام داده است، اما به نظر می رسد این اقدامات در کلانشهر تهران کافی نیست .
شاعری همچنین از ستاد مدیریت سوخت و حمل و نقل کشور خواست تا برای قطع سهمیه سوخت این نوع خودروها هر چه سریعتر اقدام کند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کامیون ها و اتوبوسهای آلاینده حق تردد در کلانشهرها را ندارند، تعداد این نوع خودروها را در شهر تهران 12 تا 13 هزار دستگاه برشمرد.
وی درباره اجرای طرح مهپاشی برای جلوگیری از آلودگی هوا گفت: اجرای طرح مهپاشی در کلانشهرها به سازمان حفاظت محیط زیست ارتباطی ندارد.
شاعری افزود: بخشی از آلودگی هوا و ذرات معلق، به علت ساخت و سازها و گودبرداریهایی است که در شهر تهران و اطراف آن صورت میگیرد.
وی همچنین با بیان اینکه شاخصهای کاهش آلودگی هوا در تهران و کلانشهرهای کشور روبه بهبودی است، از کاهش 30 درصدی این الاینده ها در شش ماهه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
شاعری افتتاح پالایشگاه شهید تندگویان را با ظرفیت تولید روزانه 11 میلیون لیتر گازوئیل و بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 از مهمترین اقدامات وزارت نفت برای بهبود کیفیت سوخت دانست و گفت: بزودی فراوردهای نفتی پالایشگاه ابادان و شازند با ظرفیت تولید روزانه 40 میلیون لیتر گازوئیل و بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 توزیع می شود.
وی مدیریت پسماندها ، کاهش 50 درصدی صنایع الاینده و تولید سی تا چهل درصد خودروها با استاندارد یورو 4 را از دیگر اقداماتی دانست که برای بهبود هوای تهران و سایر کلانشهرها اجرا شده است .
معاون سازمان محیط زیست به طرح جامع منطقه ای و ملی مهار ریزگردها اشاره کرد و گفت: با اجرایی شدن این طرح که برای تصویب تقدیم دولت و مجلس شورای اسلامی شده است، بخش قابل توجهی از ریزگردها در داخل و خارج از کشور مهار خواهد شد.
شاعری ادامه داد: این طرح برای اجرا در دو کشور ایران و عراق تهیه شده است.
وی اعتبار سالانه موردنیاز مهار ریزگردها را در داخل کشور برای پانصدهزار هکتار زمین، چهار هزار و 400 میلیارد تومان دانست و ابراز امیدواری کرد : بزودی این طرح به تصویب برسد.
شاعری افزود: طرح مقابله با ریزگردها در کشور عراق در دو بخش عملیات مقابله با پدیده بیابان زدایی و احیای تالابها تهیه شده که اعتبار آن بر عهده دولت عراق است.