محمدجعفر فتوت عضو شاخه دانش آموزی حزب جمهوری اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما از ماجرای آن روز می گوید:
شهید بهشتی نقش مهمی در پیروزی انقلاب و حوادث پس از آن داشت، با توجه به اینکه نقش روحانیت در پیروزی انقلاب نقشی پررنگ بود، شخصیت هایی مانند آیت الله بهشتی از همراهان امام (ره) در این مبارزه و حتی در زمینه نیروسازی، کادرسازی و تربیت نسل جوان در قبل و پس از پیروزی انقلاب بودند.
شهید بهشتی یک شخصیت بسیار فرهیخته و تشکیلاتی بود که دارای اندیشه ای بلند و دوراندیشانه و دارای چشم اندازی برای انقلاب بود اما اندیشه حزبی و تشکیلاتی مانع از توجه به بیرون نبود و ایشان خیلی درون گروهی به مسائل نگاه نمی کردند.
با توجه به تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان اروپا توسط شهید بهشتی، ایشان با مسائل روز بسیار آشنا بودند و به همین دلیل نقطه هدف دشمنان انقلاب قرار گرفتند زیرا وی با تفکر بالا و تسلطی که بر علم روز و سیاست داشتند بسیار بلندنظر و متفکر بودند و حتی امام امت نیز در مورد ایشان فرمودند که "بهشتی به تنهایی یک ملت بود" و با توجه به شخصیت و دیدگاه شهید بهشتی، متأسفانه دشمنان بهترین هدف را نشانه گرفتند.
آیت الله بهشتی یکی از همراهان امام و از مدافعان اصل ولایت فقیه بود زیرا بحث ولایت فقیه یک مسئله جدید در انقلاب نوپا و نیازمند نگاهی خاص بود.
آیت الله بهشتی در بحث قانون اساسی به صراحت خواستار قرار گرفتن اصل ولایت فقیه در قانون و ایجاد جایگاهی ویژه برای آن بودند زیرا در اندیشه ایشان اصل ولایت فقیه یک پایه فکری است که نمی توان به راحتی از آن عبور کرد.
شهید بهشتی به صورتی تمام قد از این اصل دفاع کردند و با توجه به افق و چشم اندازی که ایشان در جمهوری اسلامی تصور می کردند، هدفشان قرار گرفتن این اصل و پرداختن به آن در قانون اساسی کشور بود که در نهایت نیز گنجانده شد.
موضوعاتی متفاوت که در نهایت ایشان را در تیررس هدف دشمنان قرار داد، حزب جمهوری اسلامی تنها حزبی بود که از یک گروه متدین مذهبی، خوش فکر و دارای برنامه برای اداره کشور تشکیل شده بود و جلسات این حزب یکشنبه هر هفته با دوستانی همسو چه در مجلس، چه دولت و چه قوه قضاییه برگزار می شد تا برای برنامه ها، طرح ها و لوایح روز هم اندیشی لازم اتخاذ شود.
در روز هفتم تیر ماه نیز طبق روال یکی از جلسات حزب برگزار شد، ما نیز بعد از ظهر همان روز به همراه دکتر باهنر با عده ای حدود 100 تن از دانش آموزان جلسه داشتیم زیرا در شاخه دانش آموزان پس از جذب اعضا، در نهایت برای عضویت رسمی، با یکی از اعضای بلندپایه حزب جلسه ای برگزار می شد تا افراد مسائل خود را از نزدیک با مسئولان در میان بگذارند.
در آن شرایط نیز با توجه به عزل بنی صدر و تشکیل شورای عالی ریاست جمهوری، جلسه شورای مرکزی حزب با تأخیر برگزار شد و همین امر نیز سبب تأخیر در برگزاری جلسه مسئولان شد.
در هفتم تیرماه جلسه با تأخیر حدود ساعت 21 تا 21 و 15 دقیقه آغاز شد و قرار بود که بحث تورم و مسائل وزارت بازرگانی در دستور کار حزب قرار گیرد و به همین جهت نیز معاون وزیر بازرگانی به جلسه آن روز حزب دعوت شده بودند تا در مورد مسائل پیش آمده توضیح دهند.
همانطور که اشاره شد با توجه به عزل بنی صدر و انتخابات پیش رو، با توجه به پیشنهاد برخی از اعضای حزب از جمله شهید رحمان استکی نماینده وقت مردم شهرکرد، قرار شد انتخاب رئیس جمهور در دستور کار حزب قرار گیرد، با موافقت شهید بهشتی قرار شد رسیدگی به این موضوع، دستور کار جلسه باشد اما حدود 7 تا 8 دقیقه بیشتر از آغاز جلسه نگذشته بود، یعنی زمان تنها به قدری گذشته بود که شهید بهشتی با آغاز این مقدمه که "حالا مملکت دست حزب الله است و حالا مردم و کشور منتظر هستند که ما چه می کنیم و چه تصمیمی برای ادامه راه داریم"، که یکباره نوری بسیار شدید تمام سالن را فراگرفت.
در یک چشم به هم زدن تمام سالن فروریخت و وقتی به خود آمدیم متوجه شدیم که چه اتفاقی رخ داده است و شهید بهشتی و حدود 72 تن از یاران انقلاب به شهادت رسیدند.
عامل ترور محمدرضا کلاهی یکی از اعضای پرسنلی حزب بود که ما پیشینه ای از ایشان نداشتیم، او تنها یکی از کسانی بود که افراد و مسئولان مربوط را به جلسه حزب دعوت می کرد و حساسیت خاصی روی وی نبود، بعدها پس از این اتفاق متوجه شدیم که از اعضای دانشجویان علم و صنعت و دارای رگه هایی از گرایش به مجاهدین خلق بوده است