مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران؛ مبارزه با آفت های مرکبات در این استان که از 25 خرداد آغاز شده تا سه هفته ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرحمن زاغی با بیان اینکه زمان مبارزه با آفت های خسارت بار باغ های مرکبات با توجه به بیولوژی این آفت ها از 25 خردادماه آغاز و تا سه هفته ادامه دارد گفت: به علت سرمای زمستان پارسال و انجام ندادن مبارزه زمستانه در بسیاری از باغ های مرکبات مازندران، باعث افزایش جمعیت کنه قرمز شده که از فروردین امسال مشاهده شده است. وی افزود: با توجه به آغاز فعالیت پارازیتها و شکارگرها، رعایت تناوب مصرف کنهکشها و سموم بویژه در نهالستانها و باغ های جوان از کنهکش انویدور یک بار در سال و در زمانی که دمای هوا بالا نیست لازم است. زاغی با اشاره به اینکه برای مبارزه با آفت مرکبات، میزان مصرف روغن امولسیون شونده 5 در هزار یا نیم درصد وحشرهکشهای آپلاود، آدمیرال، موونتو، دورسبان، دیازینون، مالاتیون و استامی پراید با دوزهای تعیین شده در بهار انجام شود گفت: در صورت مشاهده آلودگی باغ ها به کنه قرمز مرکبات، از کنه کشهای توصیه شده مانند نیسورون یا اورتوس به میزان 500 سی سی، نئورون یک لیتر، انویدور 350 سی سی در هزار لیتر آب به همراه روغن امولسیون شونده همراه با حشره کشها استفاده شود. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای پیشگیری از ایجاد مقاومت در حشره ها و کنهها از ترکیب دو حشرهکش یا دو کنهکش خودداری شده و تناوب در مصرف سموم از گروه های مختلف رعایت شود. همچنین باغداران برای پیشگیری از اثرات سوء تنشهای گرمایی، سمپاشی باغ ها را در زمان خنکی هوا و بدون باد انجام داده و از مخلوط کردن سموم و روغن با کودهای شیمیایی خودداری کنند. وی افزود: باغداران برای مبارزه با آفت شپشک آردآلودی مرکبات با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستانهای مربوطه نسبت به تهیه و رهاسازی کفشدوزک کریپت، 10 روز بعد از سمپاشی اقدام کنند.