به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ بیست و سومین دوره رقابتهای جهانی تکواندو از امروز با حضور ۹۷۳ تکواندوکار از ۱۸۳ کشور در سالن "تیوان" شهر "موجو" در کره جنوبی آغاز شده است و تا نهم تیر ادامه دارد. مسابقاتی که دارای بالاترین امتیازات در رنکینگ المپیکی و جهانی است.
تیم ملی ایران مدافع عنوان قهرمانی این رقابتها که تنها قهرمان غیرکرهای مسابقات جهانی هم محسوب میشود با ترکیبی متفاوت نسبت به ۲ دوره قبل در این پیکارها شرکت میکند. ترکیبی که نیمی از آن را بازیکنانی تشکیل میدهند که نخستین حضور جهانی خود را در موجو تجربه خواهند کرد.
آرمین هادی پور، میرهاشم حسینی، پوریا عرفانیان و سعید رجبی تکواندوکاران جدید تیم ملی محسوب میشوند که شانس کسب مدال در آوردگاه جهانی دارند.
محمد کاظمی، فرزان عاشورزاده، ابوالفضل یعقوبی، علیرضا نصرآزادانی، مسعود حجی زواره، مهدی خدابخشی، امید عمیدی و سجاد مردانی ترکیب تیم قهرمان جهان را در سال ۲۰۱۵ تشکیل میدادند که عاشورزاده، حجی زواره و خدابخشی طلاییهای ایران بودند و یعقوبی هم تک مدال برنز تیم ملی را در آن دوره کسب کرد. از بین مدال آوران دوره قبل، تنها مهدی خدابخشی در ترکیب فعلی تیم ملی حضور ندارد.
حالا با تغییر پنجاه درصدی ترکیب تیم ملی تکواندو در رقابتهای جهانی کره، آرمین هادی پور جایگزین کاظمی در وزن اول شده است. هادی پور نخستین طلایی سبک وزن ایران در قاره آسیا است که طعم این مدال را در مسابقات ۲۰۱۶ آسیا در فیلیپین چشید. او همچنین سابقه همراهی تیم ملی بزرگسالان را در رقابتهای تیمی جام جهانی ۲۰۱۵ مکزیک و مدال نقره این رقابتها را هم دارد.
در وزن دوم فرزان عاشورزاده جوان با کوله باری از مدال و تجربه، خیز بلندی برای کسب دومین طلای جهانی خود در این وزن برداشته است. به جز مدال طلای رقابتهای جهانی ۲۰۱۵، مدالهای قارهای و مسابقات جایزه بزرگ، نشان برنز تیمی مسابقات جام جهانی ۲۰۱۴ مکزیک هم از مهمترین مدالهای این بازیکن پرامید محسوب میشود.
اما ابوالفضل یعقوبی در وزن سوم جای خود را به میرهاشیم حسینی داده است و خود در یک وزن بالاتر در کره به میدان میرود. حسینی با کسب مدال طلای نوجوانان آسیا در سال ۲۰۱۵ نام خود را بر سر زبانها انداخت و در سال ۲۰۱۶، در قالب تیم ملی بزرگسالان توانست طلای وزن سوم قاره را از آن خود کند و حالا در ترکیب تیم ملی جهانی قرار گرفته است.
در وزن چهارم یعقوبی جایگزین علیرضا نصرآزادانی شده است. نصر بعد از بازنشستگی حالا به عنوان مربی در کادر فنی تیم ملی در رقابتهای جهانی کره حضور دارد. یعقوبی هم عزم خود را جزم کرده است تا مدال برنز دوره قبل را تبدیل به طلا کند. در کارنامه این تکواندوکار جویباری مدال نقره تیمی مسابقات جام جهانی ۲۰۱۵ مکزیک و طلای نوجوانان جهان در سال ۲۰۱۲ دیده میشود.
مسعود حجی زواره کاپیتان تیم ملی تکواندو در وزن پنجم همچون دوره گذشته، جواز حضور در مسابقات جهانی را پیدا کرده است. تکواندوکار طلایی ایران در چلیابینسک، به جز مدالهای رنگارنگ مسابقات جایزه بزرگ، ۲ مدال نقره رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۵ و ۲۰۱۲ را هم در کارنامه خود دارد. او همچنین مدال طلای بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون را هم در کلکسیون افتخاراتش به ثبت رسانده است.
در وزن ششم پوریا عرفانیان جایگزین مهدی خدابخشی شده است. طلای نوجوانان جهان و آسیا در سال ۲۰۱۲ مهمترین مدالهای این بازیکن جوان است و حالا او نخستین حضور جهانی اش را در قالب تیمملی بزرگسالان در کرهجنوبی تجربه میکند.
سعید رجبی تکواندوکار وزن هفتم تیم ملی بوده که جانشین امید عمیدی شده است. او هم در نایب قهرمانی تیم ملی ایران در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۵ مکزیک سهیم بود و در مسابقات آسیایی ۲۰۱۶ مانیل فیلیپین هم یکی از طلاییهای ایران به شمار رفت.
اما سجاد مردانی مرد المپیکی ایران در سنگین وزن بار دیگر رقابتهای جهانی را تجربه خواهد کرد. او که سابقه سه دوره حضور در شیاپ چانگ جهانی را دارد، در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۳ مکزیک مدال نقره گرفت. مردانی همچنین ۲ مدال طلای مسابقات جایزه بزرگ را در سال گذشته میلادی و نقره این پیکارها در سال ۲۰۱۵ را در کارنامه دارد. مردانی یک مدال طلا از مسابقات جهانی طلب دارد تا خاطرات المپیک ریو را فراموش کند.
در مقابل تغییر ترکیب تیم ملی، کادر فنی تیم ملی قهرمان جهان در "چلیابینسک" ۲۰۱۵ روسیه هم تغییر کرده است. مهدی بی باک مربی تیم ملی به جای بیژن مقانلو در راس کادر فنی تیم ملی قرار گرفته است. علیرضا نصرآزادانی به عنوان مربی تیم ملی فعالیت دارد و هادی افشار هم به عنوان مربی بدنساز جانشین سید مهرداد یوسفی شده است.
مهدی بی باک سرمربی تیم ملی تکواندو که نخستین طلای جهانی را برای ایران کسب کرد. از مهمترین مدالهای او به جز طلای ۱۹۹۷ جام جهانی، میتوان به مدال طلای مسابقات جهانی ۱۹۹۷ چین، طلاهای جام جهانی ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶، مدال نقره جام جهانی ۱۹۹۸، مدال برنز جام جهان ۲۰۰۱ و نقره تیمی جام جهانی ۲۰۰۶ اشاره کرد. بی باک در کارنامه مربیگری خود سابقه همکاری با فریبرز عسکری و بیژن مقانلو در مسابقات المپیک ۲۰۱۶ ریو، پیکارهای جهانی، جام جهانی، آسیایی و جایزه بزرگ را دارد.
علیرضا نصرآزادانی مربی تیم ملی و تکواندوکار طلایی ایران در مسابقات جهانی ۲۰۱۱ کره، مدال نقره مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶، طلای تیمی جام جهانی ۲۰۰۹ و سه مدال نقره تیمی جامهای جهانی ۲۰۰۶، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ را در کارنامه دارد. او مربیگری در جام جهانی ۲۰۱۶، مسابقات گرند پری ۲۰۱۶ و لیگ برتر همراه با تیم گیتی پسند را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
همچنین هادی افشار مربی بدنساز تیم ملی تکواندو، نقره مسابقات جهانی ۲۰۰۱ و نقره تیمی جام جهانی ۲۰۰۹ مهمترین مدالهای این تکواندوکار پیشین و سنگین وزن تیم ملی است. سابقه مربیگری در رقابتهای جهانی ۲۰۱۳ مکزیک از مهمترین فعالیتهای افشار محسوب میشود.
قهرمانان پیشین تیم ملی تکواندو با کوله باری از افتخار و مدال هدایت ملی پوشان را برای کسب موفقیت در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ کره برعهده گرفته اند.
مرتضی ایزدپناه