بانک بارکلیز انگلیس به علت معاملات مشکوک با قطر، به کلاهبرداری متهم شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما شبکه بی بی سی اعلام کرد: بانک بارکلیز انگلیس به علت انجام معاملات مشکوک با سرمایهگذاران قطری در سال 2008 میلادی، به کلاهبرداری متهم شد. به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، سالی بانداک، مجری اخبار اقتصادی این شبکه، درباره ایراد اتهامات جدّیِ کلاهبرداری به بانک بارکلیز در انگلیس گفت: دفتر تحقیقات درباره کلاهبرداریهای جدی در انگلیس دقایقی پیش اعلام کرد که بانک بزرگ بارکلیزِ انگلیس و چهارتن از مقامات ارشد این بانک - از جمله جان وارلی، مدیرکل اجرایی پیشین بانک بارکلیز - را به توطئه و تبانی برای ارتکاب کلاهبرداری و همچنین ارائهی کمکهای غیرقانونی به سرمایهگذاران قطری متهم کرده است.
مجری افزود: البته تحقیقاتِ دفتر تحقیقات درباره کلاهبرداریهای جدی در انگلیس در این خصوص تقریباً پنج سال است که در جریان بوده است. این دفتر طی تحقیقات خود، توافقات تجاری میان بانک بارکلیز و سرمایهگذاران قطری را در سال 2008 میلادی به دقت بررسی کرده است.
این توافقاتِ مشکوک، در اوج بحران اقتصادی جهانی در سال 2008 که از آمریکا آغاز شد و سپس به انگلیس و بسیاری دیگر از کشورهای جهان سرایت کرد، صورت گرفته بوده است. در ماه ژوئنِ آن سال، قطر برای نجات بانک بارکلیز که در آن زمان با مشکلات شدید مالی و اعتباری روبرو شده بود، پا پیش گذاشت و پنج میلیارد و سیصد میلیون دلار در این بانک سرمایهگذاری کرد تا آن را از ورطه ورشکستگی نجات دهد. این باعث شد که بانک بارکلیز در آن زمان، برخلاف برخی دیگر از بانکهای انگلیسی، نیازی پیدا نکرد که از دولت انگلیس کمکهای مالی برای نجات خود طلب کند، زیرا اگر چنین می کرد، دولت انگلیس در ازای کمکهای مالیِ خود به این بانک، بخشی قابل توجه از سهام آن را در اختیار میگرفت که برای مقامات وقتِ این بانک خوشایند نبود. این در حالی است که دو بانک بزرگ «لویدز» و «رویال بنک آو اسکاتلند» در آن دوران مجبور به دریافت کمکهای مالی از سوی دولت انگلیس و پذیرش قیود و شروط مرتبط با آن شدند که دولت انگلیس آن را دیکته میکرد.
مجری در خاتمه افزود: چنین بهنظر میرسد که مشکل اصلی در خصوص معاملات بانک بارکلیز با سرمایهگذاران قطری در آن زمان، که اکنون دفتر تحقیقات درباره کلاهبرداریهای جدی در انگلیس روی آن دست گذاشته است، میزان بسیار بالای کارمزدهایی بوده که بانک بارکلیز به سرمایهگذاران قطری برای دریافت 5/3 میلیارد دلار از سرمایههای آنان پرداخته بوده است، زیرا تحقیقات دفتر مزبور نشان میدهد که بانک بارکلیز در سال 2008 میلادی، مبلغ 332 میلیون پوندِ انگلیس به قطر برای دریافت آن سرمایهگذاری های نجاتبخش، پول پرداخته بود. اکنون سؤال اصلی این است که آیا این کارمزدهای هنگفت، در واقع به مثابه پرداخت رشوه به قطر برای دریافت کمکهای چند میلیارد دلاری سرمایهگذاران آن کشور نبوده است؟