۵۰ روز تا شروع مسابقات؛
آغاز شمارش معکوس تا کاپ بسکتبال آسیا
سایت رسمی رقابتهای بسکتبال آسیاکاپ ۲۰۱۷، شمارش معکوس را تا شروع مسابقات با معرفی تیمهای شرکت کننده آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ سایت رسمی آسیاکاپ ۲۰۱۷ در مطلبی به معرفی تیمهای حاضر در این رقابتها پرداخت. در این مطلب آمده است: شمارش معکوس آغاز شد! تنها ۵۰ روز تا فیبا آسیاکاپ ۲۰۱۷ در بیروت باقی مانده است. در اینجا چند نکته مطرح میشود تا به شناخت بیشتر هر یک از تیمها کمک کند:
چین
چینیها پرقدرتترین تیم تاریخ رقابتهای بسکتبال آسیا هستند. چین از سال ۱۹۷۵ که شرکت در جام ملتهای آسیا را آغاز کرد، ۱۶ بار به قهرمانی رسیده که آخرین آن به سال ۲۰۱۵ در چانگشا باز می گردد. قهرمانی چین بعد از یک دوره بیرون ماندن از جمع چهار تیم برتر به دست آمد. چین امسال همه بازیکنان برتر خود را به لبنان نمیآورد، چون با تصمیم مسئولان CBA، تیم ملی این کشور به دو تیم با قدرت تقریبا یکسان تقسیم شده است و در مسابقات بیروت، تیمی به رهبری ژو کی و ژائو جیوی شرکت میکند.
فیلیپین
فیلیپین بعد از یک دهه حضور متوسط در رقابتهای قاره ای، از سال ۲۰۱۱ با شروع برنامه فیلیپین گیلاس (فیلیپین سربلند) تغییر جهت داد. از آن زمان، فیلیپینیها دو بار روی سکوی آسیا رفتند و به دومین تیم پرافتخار تاریخ رقابتها تبدیل شدند. هر چند برای کشوری عاشق بسکتبال مثل فیلیپین، هیچ چیز به جز قهرمانی راضی کننده نیست و با حضور احتمالی آندری بلچ، امسال شانسی قوی برای رقابت قهرمانی در مسابقات کاپ آسیا دارند.
ایران
تیم ملی همیشه خطرناک است. ایران بعد از اینکه مدتها کشوری متوسط در بسکتبال محسوب میشد، در سال ۲۰۰۷ موجی با اولین قهرمانی فیبا آسیا راه انداخت. تیم ایران دو سال بعد قهرمانی خود را تکرار کرد، سال ۲۰۱۳ سومین قهرمانی آسیا را به دست آورد و در مسابقات دو سال قبل چانگشا سوم شد. ایران همچنان دومین تیم برتر آسیا در رنکینگ فیبا باقی مانده و با وجود خروج ستاره هایی مثل صمد نیکخواه و مهدی کامرانی، هنوز شانس قهرمانی محسوب میشود. انتظار میرود بار دیگر حامد حدادی، سلاح اصلی ایران در آسیا باشد.
ژاپن
تیم ژاپن بعد از عملکرد ناامید کننده سال ۲۰۱۳ و مقام نهم جام ملتها در آن سال، با حضور در جمع چهار تیم برتر جام ملتهای ۲۰۱۵ با قدرت برگشت. این اولین حضور ژاپنیها در جمع چهار تیم برتر بعد از سال ۱۹۹۷ بود. نتیجه جام ملتها در کنار تشکیل لیگ جدید در ژاپن، علاقمندی زیادی به بسکتبال در این کشور ایجاد کرد و تیم ملی ژاپن امیدوار است تورنمنت به یادماندنی دیگری در بیروت پشت سر بگذارد. هر چند در حال حاضر ژاپنیها از چند چیز مطمئن نیستند، اینکه آیا ایرا براون قرارداد خود را به عنوان بازیکن تبعه خارجی تمدید میکند یا بازیکنان باتجربهای مثل یوتا تابوسه و تاکویا کاوامورا بار دیگر به تیم ملی بازمی گردند؟
کره جنوبی
کره ایها در سال ۲۰۱۵ یکی از بدترین نتایج خود را با خروج از جمع پنج تیم برتر کسب کردند که دومین بار در تاریخ بسکتبال این کشور بود. آنها سال قبل در آسیاچلنج بازگشت خوبی با مقام دوم رقابتها داشتند؛ اما همه از بزرگی رقابتهای آسیاکاپ خبر دارند. چند بازیکن از تیم موفق ۲۰۱۶ بار دیگر به تیم ملی بازمی گردند و اوه سه کئون و چو سونگمین همچنان نقشی کلیدی را در تیم ایفا خواهند کرد.
قطریها روزهای بهتری را هم دیده اند و تحت فشار شدیدی برای موفقیت در این تورنمنت هستند. آنها از سال ۲۰۰۵ به بعد در جمع پنج تیم برتر آسیا نبوده اند و اگرچه تعدادی بازیکن بااستعداد مانند سعد عبدالرحمان و یحیی و عبدالحلیم در میان جوانان قطری به چشم میخورند، کاملا واضح است که قطر دیگر قدرت گذشته خود را ندارد. اگر این تیم موفق به جذب بازیکن خارجی بسیار خوبی برای پر کردن خلا خود شود، شاید چند سورپرایز در مسابقات داشته باشند.
هند
همه چیز در هند رو به راه بود تا زمانی که ویشش گارد تیم در مسابقه مقابل چین با مصدومیت زانو مواجه شد. بدون ویشش، هند باید روی برجهای دوقلوی خود یعنی آمریتپال سینگ و امیوت سینگ تکیه کند در حالی که امیدوار است، ستنام سینگ که در درفت (یارکشی) NBA حضور داشت، پیشرفت خود را بعد از چهار سال در تیم ملی نشان دهد. هند احتمالا از مرحله یک چهارم نهایی فراتر نمیرفت؛ اما با از دست دادن یکی از ستاره ها، اوضاع برای این تیم بدتر هم میشود.
اردن
مانند چند تیم دیگر در این فهرست، روزهای خوب اردن هم گذشته است. اردنیها وقتی سال ۲۰۰۹ در آسیا سوم شدند، از تصورات فراتر رفتند و پس از آن در سال ۲۰۱۱ اوضاع با صعود به فینال آسیا بهتر هم شد؛ اما شانسهای این تیم برای صعود به فینال آسیاکاپ صفر به نظر میرسد. اردن با اخبار متفاوت درباره حضور بازیکنان و نداشتن حمایت داخلی، دوران آماده سازی خود را خوب شروع نکرد.
قزاقستان
این تیم زمانی به عنوان تیم آینده دار آسیا به شمار میرفت؛ اما بعد از اینکه در سال ۲۰۰۷ به جمع چهار تیم برتر آسیا رسیدند، دیگر موفقیت خود را تکرار نکردند. بازیکنانی مثل آنتون پونومورف و رستم یارگلیف به ایفای نقش مهم خود ادامه میدهند، هر چند برای موفقیت "گربههای وحشی برفی" نیاز به این است که بازیکنان جوان آنها، رقابتهای بزرگ بیشتری را تجربه کنند. با این وجود اگر بخواهیم کاملا صادق باشیم، قزاقستان در بهترین حالت هم هیچوقت شانس قهرمانی نخواهد بود.
هنگ کنگ
هنگ کنگیها امیدوار به شکست یکی از حریفان خود در مسابقات شرق آسیا بودند؛ اما مقابل تیم هایی مثل ژاپن و چین تایپه موفق نبودند.
آنها با هر دو این تیمها در مسابقات آسیاکاپ نیز همگروه هستند و به این گروه استرالیا هم اضافه میشود. نیازی به گفتن نیست که حتی اگر دانکن رید میانگین آمار دبل دبل داشته باشد، هنگ کنگ شانس بسیار کمی برای صعود از این گروه دارد.
چین تایپه
بازیکنان چین تایپه با اولین قهرمانی این تیم در تاریخ مسابقات شرق آسیا، تاریخساز شدند. این برای تیمی که با نسل طلایی هم به مقامی بهتر از چهارمی منطقه نرسیده بود، بسیار خوب است. با آمادگی کوئینسی دیویس و شرایط خوب ستارههای جوان چین تایپه هر چیزی ممکن است. این تیم باید از گروه چهارم صعود کرده و در مرحله یک چهارم نهایی چالشی جدی برای رقیب خود باشد.
عراق
عراق مربی جدیدی دارد و بار دیگر از بازیکن خارجی در ترکیب خود بهره میبرد، به این ترتیب عراقیها تیمی متفاوت نسبت به ترکیبی در اختیار دارند که در آسیاچلنج ۲۰۱۶ و غرب آسیا ۲۰۱۷ تحسین برانگیز ظاهر شدند. هر چند آنها در گروه بسیار سختی برای کاپ آسیا جای گرفتند و باید برای عبور از تیمهای چین، فیلیپین و قطر بی نقص ظاهر شوند.
سوریه
ورود این تیم به جمع تیمهای آسیاکاپ باعث شد که همه متوجه ظرفیتهای خوب سوریه شوند. بازگشت دوباره میشل معدنلی ستاره با تجربه سوریه به ترکیب این تیم باعث میشود که قدرت آنها افزایش یافته و عملکردشان از نظر شوت بهبود یابد. با این حال، بعد از سقوط این تیم به رده نهم در سال ۲۰۱۱، سوریه ایها منتظر بازگشت به مسابقات هستند تا تواناییهای خود را نشان دهند.
استرالیاییها امسال هیچ بازیکن شاغل در NBA را در اختیار ندارند؛ اما این واقعیت پابرجاست که این تیم به صورت نفر به نفر بهترین و قویترین تیم بسکتبال را در مسابقات خواهد داشت. حتی بدون بازیکنان NBA، استرالیاییها تیمی با استعدادهای کلاس جهانی و با رهبری دیوید اندرسن و کریس گولدینگ جمع کرده اند.
نیوزیلند
این تیم عملکرد بدی در مسابقات انتخابی المپیک نداشت و مطمئنا به دنبال بردهای بزرگتر و موفقیتهای بیشتری در ادامه مسیر خود هستند. با توجه به غیبت ستارههای استرالیا، حالا زمانی است که نیوزیلندیها از موقعیت استفاده کرده و بالاخره به عنوان مدعی قهرمانی مطرح شوند. هر چند نیوزیلند هم از نظر نیروها با عقبگردی روبرو بوده و هر دو برادر وبستر ممکن است به اردوهای آماده سازی نرسند؛ اما بازیکنان دیگری مثل ایساک فوتو و تام ابرکامبی نفرات برتر تیم هستند.
لبنان
مسابقات کاپ آسیا برای اولین بار در منطقه غرب آسیا برگزار میشود و همین به تنهایی قابل توجه است، با این وجود لبنانیها به دنبال چیزی فراتر هستند و موفقیت در این مسابقات باعث میشود که لبنان جایگاه خود را در میان تیمهای برتر آسیا پیدا کند. لبنان یکی از علاقمندترین هواداران بسکتبال را در دنیا دارد و این حمایت میتواند به تیم میزبان برای کسب اولین قهرمانی در آسیا کمک کند. برای این اتفاق، فادی الخطیب بازیکن افسانهای بسکتبال این کشور باید به دوران گذشته بازگردد و بازیکنانی کلیدی مثل وائل اراکجی و ژولیان خزوع نیز عملکرد باثباتی داشته باشند.