معاون استاندار تهران:
سود کالاهای عرضه شده در فرودگاه های امام و مهرآباد منطقی نیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران گفت: اگرچه که خدمات فرودگاهی در همه جای دنیا لوکس است اما سود واحدهای صنفی فرودگاه های امام و مهرآباد باید منطقی باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، محمد امامی امین در دومین جلسه مشترک کمیسیون امور تعزیرات و کمیته نظارت و بازرسی کارگروه تنظیم بازار سال 96 در خصوص عملکرد واحدهای صنفی مستقر در فرودگاه های امام خمینی و مهرآباد افزود: ما شاهد قیمت های سرسام آور در این دو فرودگاه هستیم و البته قبول داریم که خدمات فرودگاهی در همه دنیا لوکس است اما بحث ما این است که این قیمت لوکس نباید بگونه ای باشد که داد همه را درآورد.
وی گفت: سود هم باید منطقی باشد و باید در واحدهای صنفی مستقر در این دو فرودگاه سود متعارفی لحاظ شود.
معاون استاندار تهران افزود: برحسب قانون فضاهای در اختیار فرودگاه باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و بر همین اساس به شرکت فرودگاه ها اجازه برگزاری مناظره داده می شود و توقع ما این است که مزایده عمومی بگذارند و کسی که خودش بالاترین قیمت را پیشنهاد کرده و اداره این واحدهای صنفی را پذیرفته است دیگر حق ندارد این مبلغ را از جیب مردم تأمین کند.
امامی گفت: کسی که 60 تا 100 میلیون تومان در ماه این واحدها را اجاره می کند مشخص است که اگر خدماتش را به قیمت بالا ارائه نکند متضرر می شود و در این خصوص باید شرکت فرودگاه ها بگونه ای عمل کنند که هم قانون و هم حقوق مردم رعایت شود.
وی افزود: ما با تشکیل کمیسیونی مشترک میان تعزیرات، شرکت فرودگاه ها، اصناف و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان موافقیم و باید در هفته آینده این کمیسیون که نباید هم دایمی باشد تصمیمی در این باره اتخاذ کنند.
امامی گفت: کسانی که در این واحدهای صنفی فعالیت می کنند باید پروانه نظام صنفی داشته باشند و نمی توانیم درباره مجموعه ای که واگذار می کنیم به هیچ صنفی پاسخگو نباشیم و هر که قرار است فعالیت اقتصادی کند باید مجوز داشته باشد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران هم که در این جلسه حاضر بود از گران فروشی در واحدهای صنفی این دو فرودگاه انتقاد کرد و گفت: اگر فرودگاه دنبال رضایتمندی و اجرای قانون است ما هیچ ابهامی نداریم اما اتحادیه نرخ شیرینی را داده است اما فرودگاه ها رعایت نمی کنند و گاهی شاهدیم یک تکه کیک که باید دو هزار تومان به فروش برسد 12 هزار تومان عرضه می شود.
محمد محمدی افزود: ایراد اساسی این است که غرفه های این فرودگاه ها چندین برابر نرخ معمول اجاره داده می شود.
وی گفت: ما برای تشکیل کارگروه هیچ مشکلی نداریم اما به شرطی که وقت کشی نشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران افزود: بحث مزایده هم هیچ مشکلی ندارد و همه دستگاه ها در بحث مزایده باید دغدغه شان مردم باشد و ما چندی پیش در واگذاری یک بوفه در یک دانشگاه شاهد بودیم که مسئولان دانشگاه آن بوفه را به کسی واگذار کردند که کمترین نرخ اجاره را در مزایده پیشنهاد داده بود و وقتی افراد دیگر شرکت کننده در این مزایده که نرخ بالاتر پیشنهاد دادند در این خصوص انتقاد کردند در پاسخ به آنها گفته شد که ما باید این بوفه را به کسی واگذار کنیم که بتواند بهترین و ارزان ترین خدمات را به دانشجویان بدهد.
وی گفت: ما در خصوص این دو فرودگاه شکایات متعدد مردمی داریم و برخی مواقع نرخ ها هم مشخص شده است اما اجرا نمی شود.
نماینده اتاق اصناف هم که در این نشست حاضر بود گفت: بر اساس مصوبه هیأت نظارت، همه واحدهای صنفی ای که در این دو فرودگاه هستند باید قانونمند شوند و باید بازرسان اصناف به راحتی بتوانند در فرودگاه حاضر شوند.
میرخانی افزود: برخی واحدهای صنفی فرودگاه پروانه کسب ندارند.
نماینده بهداشت و درمان هم در این جلسه گفت: ما هم در زمان ورود به فرودگاه مشکل داریم و بهداشت فردی از سوی متصدیان این واحدهای صنفی رعایت نمی شود و بازرسی فرودگاه پس از گیت ورودی دیگر به ما اجازه حضور نمی دهد.
در ادامه این نشست معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم گفت: در واحدهای صنفی فرودگاه دو دسته عرضه کالا صورت می گیرد در بخش خدمات مانند آرایشگاه، پارکینگ و بسته بندی بار چون خودشان نرخ گذاری کرده اند دیگر انتظاری نداریم از قانون تبعیت کنند.
شیرقاضی افزود: به سازمان هواپیمایی کشور اختیار داده شده است که نرخ پارکینگ فرودگاه ها را خودشان تعیین کنند و گفته اند نیازی به گرفتن پروانه نیست و اگر پروانه بگیرند باید نرخ اتحادیه را اجرا کنند.
وی گفت: در بخش دیگری از این واحدهای صنفی کالاهایی عرضه می شود که آن کالاهایی که نرخ مصرف کننده در آن درج شده است تقریباً بدون گران فروشی عرضه می شود اما مشکل ما عرضه برخی کالاهایی مانند کیک است که چند برابر قیمت مصوب عرضه می کنند.
شیرقاضی افزود: اگر مسئولان فرودگاه پایگاهی را در اختیار ما بگذارند که 24 ساعته بتوانیم بر اوضاع نظارت کنیم توفیقات خوبی حاصل خواهد شد.
در ادامه این نشست معاون اقتصادی فرودگاه مهرآباد گفت: نرخ خدمات تولید شده در فرودگاه به علت وجود لایه های امنیتی کمی بالاتر است و نظارت بر مجموعه فرودگاه هم ساز و کار خود را دارد.
وی افزود: تعزیرات و مسئولان اصناف هر زمانی که قصد ورود به فرودگاه را دارند با ما هماهنگ کنند تا بتوانیم ورود آنها را تسهیل کنیم.
معاون اقتصادی فرودگاه مهرآباد گفت: در بحث گران فروشی هم ما اصلاً مسئول نرخ گذاری نیستیم اما قبول داریم که باید نرخ ها منطقی و نظارت پذیر باشد.
وی افزود: در خصوص مزایده هم همیشه اینگونه نیست که ما به کسی که بالاترین قیمت را بدهد واحدها را واگذار بکنیم و در دستورالعمل ما کسی که قیمت نامتعارف اعلام کند حذف خواهد شد.
در نهایت برخی اعضای این نشست پیشنهاد کردند کارگروهی با محوریت اتاق اصناف تشکیل شود تا بتوان بر روند قیمت گذاری واحدهای صنفی این دو فرودگاه نظارت کرد. این پیشنهاد با موافقت معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران مواجه و قرار شد جلسه ای در ساختمان اداره کل تعزیرات استان تهران در شنبه آینده به همین منظور برگزار شود.