وی گفت: ما بارها از مسئولان دو فرودگاه خواسته ایم تا کانکسی را برای نظارت مستمر تعزیرات در اختیار بگذارند تا بازرسان صنعت، معدن و تجارت هم بتوانند نظارت دقیق داشته باشند اما فرودگاه مهرآباد در اختصاص چنین مکانی همکاری نمی کند و مسئولان فرودگاه امام خمینی هم قولهایی داده اند که هنوز عمل نکرده اند.
محمدی افزود: در بخش گرانفروشی در واحدهای صنفی این دو فرودگاه ظاهرا مشکل اصلی از آنجاست که مسئولان فرودگاه بدنبال درآمدزایی هستند و وقتی در مزایده این واحدهای صنفی به بالاترین قیمت در اختیار بهره برداران قرار می گیرد، مشخص است که آن بهره بردار باید اجاره بالا را به نوعی از مردم تامین کند.
در این جلسه نمایندگان اتاق اصناف، بهداشت و درمان و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم نقطه نظراتی در بحث مشکلاتشان برای ورود به این دو فرودگاه بیان کردند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با انتقاد از اجرا نشدن مصوبه خالص فروشی در بسیاری از قنادی ها گفت: حتماً باید در زمان فروش شیرینی وزن ظرف کسر شود اما متأسفانه شاهدیم که سود قنادان روی فروش مقوا شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمد محمدی در جلسه مشترک تعزیرات با ستاد تنظیم بازار استانداری تهران در خصوص نتایج اجرای مصوبه خالص فروشی کالا به ویژه در خصوص شیرینی، زولبیا و میوه افزود: همه کالاهای وزنی در زمان فروش باید وزن ظرفش کسر شود و اگر این کار انجام نشود برخلاف کسب اسلامی و نوعی کم فروشی است.
وی گفت: بحث خالص فروشی تبدیل به مصوبه شده است و هیچکس حق ندارد آن را اجرا نکند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران این بهانه را که تا این مصوبه، کشوری نشود قابل اجرا در تهران نیست رد کرد و افزود: ما نمی توانیم منتظر شویم تا این مصوبه، کشوری شود و ما باید خودمان از پایتخت شروع کنیم.
وی گفت: نمی شود یک قنادی کارتن را کیلویی چهار هزار تومان بخرد و آن را در قالب فروش شیرینی حدود هشت هزار تومان بفروشد.
محمدی افزود: برای شیرینی هر نرخی که تعیین شود باید خالص فروشی رعایت شود و قطعاً در زمان تعیین نرخ شیرینی هزینه تمام شده بسته بندی و مقوا هم در نظر گرفته شده است.
در ادامه این نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران گفت: هر حکومتی بر اساس آموزه های دینی و قوانین اجتماعی اش باید عمل کند و مکاسب اسلامی قطعاً قانون دارد و در قرآن هم نکوهش بسیار سنگینی برای کم فروشان ذکر شده است.
محمد امامی امین رعایت خالص فروشی را از حقوق شهروندی مردم دانست و افزود: هر کسی بابت وجهی که می پردازد باید به ازای آن کالا دریافت کند.
معاون استاندار تهران از پیگیری های مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران به سبب اجرای مصوبه خالص فروشی قدردانی کرد و از اعضای حاضر در جلسه خواست تکلیف قانونی و شرعی خود را عمل کنند و منتظر نباشند این مصوبه، کشوری شود.
امامی افزود: فرهنگسازی باید از پایتخت شروع شود و قطعاً با سهل انگاران برخورد قانونی کنید تا شاهد اجرای این مصوبه قانونی و شرعی باشید.
معاون استاندار تهران با اشاره به اینکه اینگونه مسائل به صورت خلق الساعه حل نمی شود از مسئولان بخش اصناف خواست به وظایف خود در این خصوص به طور کامل عمل کنند چراکه زحماتی صورت گرفته است اما خروجی اش برای ما روشن نیست و باید مسئولان اصناف با قوت و قدرت بیشتری کار را پیگیری کنند.
نماینده اتاق اصناف هم که در این نشست حاضر بود گفت: ما اصل خالص فروشی را قبول داریم اما باید در بحث اجرا هماهنگی هایی صورت گیرد.
میرخانی افزود: برای مثال از سال 93 قیمت شیرینی تغییر نکرده است و قطعاً ما باید قیمت جدید را اعلام کنیم و در این قیمت جدید حتماً خالص فروشی دیده خواهد شد.
وی گفت: اجرای بحث خالص فروشی زمان می برد و باید فرهنگسازی شود و باید هیأت عالی نظارت در بحث خالص فروشی مصوبه ای کشوری بدهد نه اینکه فقط شاهد اجرای آن در چند شهرستان باشیم.
در ادامه این نشست شیرقاضی معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم گفت: اگر قرار باشد مصوبه خالص فروشی در خصوص میوه فقط در تهران اجرا شود ما را کمی با مشکل مواجه خواهد کرد چراکه این میوه از شهرستان های دیگر وارد تهران می شود و باید از مبدأ شاهد اجرای خالص فروشی باشیم اما در بحث شیرینی بدون کشوری شدن این مصوبه هم به راحتی می شود در هر شهرستانی آن را اجرا کرد.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار هم در ادامه این نشست گفت: خالص فروشی قبل از انقلاب اجرا می شد اما اکنون که عزم قاطعی برای اجرای این مصوبه صورت گرفته است برخی ها مخالفت می کنند.
مهاجران افزود: من فکر می کنم مخالفان مصوبه خالص فروشی نمی خواهند کاسبی سالمی داشته باشند و باید خالص فروشی در همه اصناف اجرایی شود.