باج خواهی آمریکا از اعراب منطقه
رأی الیوم نوشت ترامپ محرک اصلی شعله ور کردن آتش بحران منطقه است و از ائتلاف عربستان، امارات، بحرین و مصر به عنوان اهرم فشار بر قطر استفاده کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت آمریکا عامل اصلی ایجاد بحران اخیر بین قطر و برخی کشورهای عرب خلیج فارس است و واشنگتن از قطر اخّاذی کرد.
توئیت های چند روز پیش دونالد ترامپ علیه قطر اکنون جایش را به توئیت هایی در تمجید از این کشور تبدیل شده است.
این روزنامه اینترنتی که از لندن به روز می شود در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: پس از اعلام امضای قرارداد فروش سی و شش فروند هواپیمای- اف 15 آمریکا می توان پیش بینی کرد شاهد گشایش ملموسی در بحران کشورهای حوزه خلیج [ فارس ] و کاهش احتمالات رویارویی نظامی خواهیم بود اما لغو محاصره و بازگشایی حریمهای هوایی احتمالا به زمان نیاز دارد.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا محرک اصلی شعله ور کردن آتش این بحران بود و از ائتلاف عربستان، امارات، بحرین و مصر به عنوان اهرم فشار بر قطر با هدف ایجاد رعب و وحشت ، وادار کردن این کشور به زانو زدن در برابر باج خواهی آمریکا در قالب قراردادهای تسلیحاتی و سرمایه گذاری در زیرساختهای آمریکا -همان کاری که عربستان انجام داد- استفاده کرد.
ائتلاف در خدمت آمریکا
ما نمی دانیم آیا این ائتلاف چهارجانبه از مقاصد آمریکا با خبر است یا این ائتلاف با چشمان باز به خدمت گرفته شده است؟
تنها با امضای این قرارداد و تضمین پرداخت دوازده میلیارد دلار توسط دولت آمریکا به عنوان هزینه بخش اول قرارداد سخنان درباره بروز گشایش افزایش یافته، روند میانجی گری ها بار دیگر تشدید شده، میانجی گران از تابعیت های متعدد زیاد شده اند و قطر در آستانه بیرون آمدن قطعی از دام قرار دارد.
واژه کلیدی «میلیاردها دلاری» است که ترامپ را به عنوان یک تاجر به وجد آورده است.
او می داند چگونه با توسل به زور، تهدید و تروریسم و ایجاد چند دستگی و تنش بین کشورهای عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج [فارس] این مبالغ را تصاحب کند. ترامپ این واقعیت را پنهان نکرد و به مردم آمریکا بشارت داد برای آنان از سفر ریاض پول و شغل آورده است.
ارزش واقعی قرارداد به بیست و یک میلیارد و صد میلیون دلار می رسد و شامل هفتاد و دو فروند هواپیما است. شرکت بوئینگ -تولید کننده این هواپیماها- اعلام کرد این قرارداد برای حفظ خط تولید این نوع هواپیماها و ایجاد 60000 فرصت شغلی در چهل و دو ایالت آمریکا بسیار مهم است به عبارت دیگر اگر این هواپیماها تولید نمی شد، تولید متوقف می شد پس باید از کشورهای عربی تشکر کرد.
توئیت های چند روز پیش ترامپ مبنی بر این که «قطر تاریخی مملو از حمایت از تروریسم در بالاترین سطوح دارد و باید مجازات شود» یا «انزوای قطر آغاز پایان تروریسم است» کلا محو شد و جای آن ها را توئیت هایی در تمجید از قطر به عنوان هم پیمان قدرتمند آمریکا و تأکید بر این که این قرارداد فروش هواپیماها گامی بزرگ در جهت تقویت همکاری راهبردی و امنیتی بین دو کشور است، گرفت.
چند ساعت پس از آن که جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا این قرارداد را با خالد العطیه، همتای قطری خود امضا کرد، به دو فروند کشتی جنگی آمریکایی دستور داده شد به سمت بندر حمد در جنوب دوحه بروند. این موضوع تأیید می کند که آمریکا از قطر چشم پوشی نخواهد کرد.
نمایشنامه ترامپ!
این، نمایشنامه ای است که فصل های آن در کاخ سفید تنظیم و نقش های آن در نشست اخیر ریاض در حضور دونالد ترامپ، قهرمان اصلی بین نمایندگان تقسیم شد.
قطر دستکم در برهه کنونی دیگر یک کشور حامی تروریسم نیست تا زمانی که روند اجرای قانون جاستا، محاکمه کشورهای حامی تروریسم و پرداخت غرامت به قربانیان آغاز شود در آن زمان قطعا قطر و دشمنان آن در ردیف این کشورها قرار خواهند گرفت و همه این کشورها خود را در قفس اتهام خواهند یافت. این کشورها با حکم پرداخت صدها و شاید هزاران میلیارد دلار به عنوان غرامت مواجه خواهند شد.
این، نمایشنامه ای با چندین فصل است و ما هنوز تنها در آغاز رویدادهای فصل نخست قرار داریم. همه این میلیاردها دلار گوارای ترامپ، رییس جمهور و مردم آمریکا باشد.