توزیع 190 تن بذر لوبیا اصلاح شده خمین در کشور
بذرهای اصلاح و فرآوری شده خمین به 14 استان لوبیا خیز کشور برای کشت در سطح یک هزار هکتار مزارع لوبیا ارسال شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ازخمین؛ مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین با اعلام این خبر افزود: این بذرها در طبقات بذری مادری، گواهی شده و پرورشی در هشت رقم انواع سفید ، قرمز و چیتی نسبت به تولید و توزیع سال گذشته 40 تن افزایش دارد.
ابراهیم کمانکش ادامه داد: بذرهای اصلاح و فرآوری شده خمین به 14 استان لوبیا خیز کشور برای کشت در سطح یک هزار هکتار مزارع لوبیا استفاده می شود.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین گفت: سطح زیر کشت سالانه لوبیای کشور بیش از 100 هزار هکتار است و بذرهای اصلاح و فرآوری شده خمین نمی تواند تمامی نیاز کشور در این زمینه را پاسخگو باشد.
کمانکش بیان کرد: به منظور پوشش 100 درصدی سطح زیر کشت سالانه لوبیای کشور با بذر اصلاح شده، به 20 هزار تن بذر نیاز است.
وی بیان کرد: بذر اصلاح و گواهی شده لوبیا چیتی، سفید و قرمز در استان مرکزی در شهرستان های خنداب،اراک، شازند و خمین تولید می شود و در خمین فراوری و در اختیار لوبیا کاران کشور قرار می گیرد.
وی یادآورشد: برای نخستین بار در کشور مجوز تولید بذر گواهی شده لوبیا در سال 89 به شهرستان خمین داده شد و فعالیت این شرکت تولیدی از سال 90 کلید خورد.
کمانکش اظهارکرد: این شرکت دانش بنیان دارای اعتبار و مجوز لازم از پارک علم و فناوری استان مرکزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
وی بیان کرد: این شرکت دانش بنیان هسته اولیه بذر را از چهار ایستگاه تحقیقات لوبیا در سراسر کشور تهیه و در مزارع پرورشی چهار شهرستان تولید کننده در سطح استان مرکزی پرورش، تکثیر و در خمین فرآوری می کند.
کمانکش گفت: این بذرها نسبت به انواع لوبیا عادی دارای مزایایی نظیر مقاوم به خشکی و آفات، راندمان تولید نسبت به بذرهای معمولی بالاتر، از نظر میزان مصرف بذر موقع کاشت 30 درصد نسبت به بذرهای دیگر کمتر مصرف دارد، یکدستی و بازار پسندی و رقابت بیشتر است.
وی بیان کرد: با توجه به خشکسالی سال های اخیر، استفاده از بذر اصلاح شده لوبیا راهکار مناسبی برای افزایش تولید است.
وی با بیان اینکه سالانه 2 و نیم تن هسته اولیه بذر در این شهرستان تکثیر می شود، ادامه داد: تولید بذر گواهی شده از 20 تن آغاز شده و اکنون به 190 تن رسیده است.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین پیش بینی کرد: 300 تن بذرهای اصلاح شده لوبیا سفید،چیتی و قرمز در طبقات بذری مادری ، گواهی شده و پرورشی در 10 رقم جدید امسال تولید شود و برای کشت سال آینده در اختیار لوبیا کاران کشور قرار گیرد.
وی اظهارکرد: برای اجرای طرحهای توسعه ای نیاز به 20 میلیارد ریال تسهیلات با بازپرداخت مناسب است .