معاون محیط زیست:
پدیده گرد و غبار در کشور قابل کنترل است
متصدی: پدیده گرد و غبار در کشور قابل کنترل است و این موضوع که در دولت های قبل می گفتند گرد و غبار قابل کنترل نیست رد شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سعید متصدی در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست در جمع خبرنگاران افزود: سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور شبکه پایش گرد و غبار که کاملترین راهبردها و صنعت ها در این دولت بوده راه اندازی کرده و از این پس میزان گرد و غبار کشور بصورت آنلاین در تمام نقاط بررسی و گزارش می شود.
وی با بیان اینکه می توان با راهکارهای درست گرد و غبار را کنترل کرد تصریح کرد: مالچ پاشی ، آبگیری تالاب ها و دریاچه های خشک شده ، کاشت و غرس 6 تا 7 هزار نهال در خوزستان و احیای تالاب هایی که برای فعالیتهای نفتی خشک شده بود با احیای مجددشان و انجام دادن فعالیت های نفتی مجدد می توان به برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص جلوگیری از پدیده گرد و غبار در کشور اشاره کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: برای این موضوع مهم تا یک ماه آینده در سازمان ملل متحد و با همکاری کشورهای دیگر در خصوص پدیده مقابله با گرد و غبار کنفرانسی برگزار می شود، در واقع پدیده ای که اعلام می کردند به هیچ وجه قابل کنترل نیست امروز ما اعلام می کنیم که قابل کنترل و نیازمند زمان و فعالیت های همه جانبه است.
متصدی با اشاره به دیگر فعالیتهای محیط زیست در زمینه کاهش آلودگی هوا گفت: استانداردسازی سوخت های بنزین و گازوئیل ، حذف بنزین پتروشیمی، توزیع بنزین یورو 4 در کلان شهرها، کنترل بخار بنزین، ایجاد سیستم معاینه فنی یکپارچه، کاهش میزان مصرف سوخت مازوت در نیروگاه ها از 45 درصد به زیر 8 درصد و در سال 96 سوخت نیروگاههای کشور در مصرف مازوت به صفر رسیده، در واقع همه اینها منابع راهبردی محیط زیست انسانی است که سازمان حفاظت محیط زیست برای بهبود اوضاع در دستور کار خود داشته است.
وی با بیان ا ینکه مردم ما امروز خودشان بعنوان پایشگر محیط زیست در حال فعالیت هستند افزود : ما در سال 95تمام پروژه هایی را که مجوز زیست محیطی می گرفتند موظف کردیم واحدهای اچ اس ای را در واحد صنعتی و تولیدی خود فعال کنند و اینکه بایستی هر دوره چند ماهه گزارش عملکرد خود را به محیط زیست اعلام کنند .
متصدی گفت : بعنوان مثال ما برای جلوگیری از تخریب محیط زیست خط لوله دماوند - فیروزکوه را بدلیل بی توجهی به مشکلات زیست محیطی از ادامه فعالیت بازداشتیم و پروژه آنان را متوقف کردیم.
متصدی ادامه داد: ما 4 دوره است که صنعت سبز را در سازمان حفاظت محیط زیست انجام می دهیم و برای اینکه بتوانیم صنعت سبز و مدیریت سبز خود را به بازارهای جهانی برسانیم و جنبه درآمدزایی برایمان ایجاد کند از یک لوح برای شرایط صنعت سبز شروع کردیم و در حال حاضر لوح صنعت سبز ما بین المللی شده است بدین گونه که شرکتها و واحدهای تولیدی که شرایط زیستی را رعایت می کنند با گرفتن لوح بین المللی می توانند صنعت خود را به خارج از کشور صادر و زمینه اشتغال زایی را فراهم کنند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدوین سه لایحه پراهمیت در کشور اظهار داشت : لایحه هوای پاک که همه مراحل آن انجام شده است و امروز منتظر نظر نهایی شورای نگهبان هستیم، لایحه خاک که بحثهای مربوط به صادرات خاک، استانداردسازی کالاها، تولید پسماند کمتر، ممنوعیت استفاده از کیسه های پلاستیک و دستورالعملها و ضوابطی که منابع ما را تخریب می کند از جمله مواردی است که در این لایحه به آن پرداخته شده و منتظر رای مجلس شورای اسلامی هستیم .
وی افزود : لایحه ارزیابی زیست محیطی نیز که در دوره قبلی مجلس شورای اسلامی رد شده بود باعث اجرای پروژه هایی بر ضرر محیط زیست کشور شد که در این دوره ما لایحه ارزیابی زیست محیطی را نوشتیم و برای تصویب مجدد به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم ، در واقع هر سه لایحه از مهم ترین لایحه های پر اهمیت کشور است.
متصدی با اشاره به مصرف بی رویه پلاستیک در کشور ادامه داد: طرح ممنوعیت و کاهش پلاستیک نیز به کمیسیون زیربنایی دولت ارائه شده است و تا هفته آینده تصویب می شود.