تولید نوشیدنیهای فراسودمند با روغن هسته انار دراصفهان
پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با بهرهگیری از فناوری نانو محصول غذایی فراسودمند از روغن هسته انار تولید کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما، سید محمد صحافی ابرقوئی از محققان این طرح در دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به از بین رفتن خواص روغنهای خوراکی با قرارگیری در معرض اکسیژن و نور گفت: در صنعت غذا میتوان با ترکیب علم امولسیونسازی و فناوری نانو مانع از بروز تغییرات نامطلوب در اجزای تشکیل دهنده ماده غذایی (عطر و طعم، اسانسها، چربیها و ترکیبات رنگی) شد.
وی افزود: در این طرح پژوهشی سعی شده با تولید نانوامولسیون پایدار روغن هسته انار، از آن در غنیسازی نوشیدنیهای غذایی از جمله آب انار استفاده کرد.
ابرقویی ادامه داد: در حال حاضرامکان غنیسازی نوشیدنیها و آبمیوهها با روغن هسته انار به دلیل ایجاد رنگ کدر نامطلوب و دوفاز شدن، به صورت مستقیم وجود ندارد که در این طرح با ایجاد یک "نانوامولسیون" از روغن هسته انار این امکان فراهم می شود.
وی با بیان اینکه نتایج این طرح میتواند موجب گسترش محصولات غذایی و نوشیدنیهای فراسودمند با ارزش غذایی بالا شود، گفت: در خط تولید نوشیدنیهای مبتنی بر فناوری نانو در مقایسه با خط تولید نوشیدنیهای معمولی تنها یک دستگاه التراسونیک اضافه می شود و نیاز به مواد و تجهیزات گرانقیمت نیست.
به گفته این پژوهشگر تاثیر محصول تولید شده نهایی بر سلامتی انسان در سطح جهانی نیز شناخته شده است و ارائه قیمت بالاتر برای این محصول توجیه پذیر خواهد بود.
این
طرح پژوهشی با همکاری پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا شد.
ایران با سطح زیر کشت حدود 68 هزار و 600 هکتار باغات انار و عملکرد 14 هزار و 500کیلوگرم در هکتار، نخستین رتبه را در جهان دارد.
روغن هسته انار بسیار مغذی است و دارای قوی ترین آنتی اکسیدان ضدسرطان بوده و تاثیر بسیاری بر شادابی پوست و مو دارد.
طرح پژوهشی تولید محصول غذایی فراسودمند از روغن هسته انار با بهرهگیری از فناوری نانو در قالب رسالهی مقطع دکترای سید محمد صحافی ابرقوئی به راهنمایی دکتر سید امیرحسین گلی از دانشگاه صنعتی اصفهان و با همکاری یکی از شرکتهای خصوصی اجرا شده و این رساله در ستاد توسعه فناوری نانو با عنوان پایاننامه مورد نیاز صنعت به تأیید رسیده است.