یافته های جدید محققان نشان می دهد؛
قند میوه ای سالمتر است
قند موسوم به فروکتوز که در میوه ها یافت می شود در مقایسه با قندهای معمولی گزینه سالمتری برای مصرف افراد به شمار می رود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان استرالیایی دریافتند قند موسوم به فروکتوز که در میوه ها یافت می شود در مقایسه با قندهای معمولی از قبیل ساکارز و گلوکز گزینه سالمتری برای مصرف افراد به شمار می رود.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از کانبرا، مطالعه ای که اخیرا در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان می دهد که بر اساس یافته های محققان دانشگاه کانبرا سطح قند خون و انسولین افرادی که فروکتوز مصرف کرده اند در مقایسه با افرادی که انواع دیگر قندها را مصرف کرده اند پایین تر است.
دکتر کری میلز از اعضای این تیم تحقیقاتی به این خبرگزاری گفت فروکتوز قبل از اینکه به تعیین قند خون افراد کمک کند باید توسط کبد تجزیه شود به همین سبب ریسک ایجاد دیابت در افرادی که این نوع قند را مصرف می کنند در مقایسه با بقیه کمتر است. وی افزود فروکتوز ساختار شیمیایی متفاوتی با بقیه قندها از قبیل گلوکز و ساکارز دارد و لذا قبل از اینکه وارد جریان خون شود باید به انواع دیگر قندها از قبیل گلوکز تبدیل شود. این امر زمان بر است و به همین سبب روند آزاد شدن قند از فروکتوز به درون جریان خون، کندتر است و باعث افزایش یکباره قند خون نمی شود. این در حالی است که در مواقعی که فرد ساکارز یا گلوکز مصرف می کند، روند افزایش قند خون به یکباره صورت می گیرد.
میلز در بیانیه ای که به همراه انتشار این پژوهش منتشر شد گفت افزایش سطح قند خون یکی از عوامل مهم خطرساز در زمینه ابتلا به دیابت به شمار می رود.
این محقق استرالیایی با اشاره به اینکه نباید فروکتوز را نباید به عنوان یک منبع غذایی سالم تبلیغ کرد گفت مصرف زیاد قند می تواند باعث ایجاد مشکلات بهداشتی شود و همه باید مصرف مواد خوراکی شیرین را کاهش دهند با این حال در مواردی که مصرف قند، غیر قابل اجتناب باشد بهتر است محصولاتی را مصرف کرد که به جای انواع دیگر قند، از قند فروکتوز بهره می برند.