گزارش مکتوب /
سرمایه های خدادادی رو به نابودی است
هر سال تُنُک و تُنُکتر می شود و مرزهای وسعت محدوده اش کمتر و کمتر، آتشی که به جان جنگل های ایران افتاده است خاموش شدنی نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما هر سال مناطق وسیعی از طبیعت ایران درآتش می سوزد و امسال نیز به دلیل بارش نزولات آسمانی و افزایش پوشش گیاهی و وجود علف های خشک در مناطق امکان آتش سوزی که در دو روز اخیر مناطقی همچون سیستان و بلوجستان ، کهگیلویه و بویر احمد و گتوند خوزستان را نشانه گرفته و بعد از ساعت ها تلاش شعله های زبانه کشیده آتش خاموش شد .
بنابر این گزارش پارک ملی بمو در استان فارس که بزرگترین پارک ملی خاورمیانه محسوب می شود در سال گذشته حریق گسترده ای در آن رخ داد که برای امداد رسانی و خاموش کردنش ساعت ها زمان صرف شد که به دلیل صعب العبور بودن منطقه جوامع محلی ، محیط بانان و امدادگران با پایای پیاده و نبود امکانات کافی خود را به محل حریق رساندند تا بتوانند آتش برپا شده در منطقه حفاظت شده را خاموش کنند که به دلیل بعد مسافت و خستگی راه افراد برای بازگشت دوباره به منطقه دچار حریق نفسی برای بازگشت نداشتند .
ناگفته نماند علاوه بر این مشکلات ، وجود افراد سودجو نیز خود دلیل دیگری است بر آتش سوزی های طبیعت بیکران الهی چرا که این افراد با آتش زدن جنگل بدنبال سود آوری برای جیب خود هستند که بنابر گزارش میدانی خبرنگار ما در مناطق غربی کشور و رشته گوه های زاگراس برای به دست آوردن زغال مرغوب و چاق کردن قلیان ها نفس درختان بلوط را می گیرند تا از سود فروشش جیبشان را پر پول تر کنند و بر این ادعا که مجوز منابع طبیعی را دارند و کارشنان قانونیست .
اما همه این ها چوب حراج بر جان طبیعت بی زبانیست که ما هدف گرفته ایم، از سال ها گذشته تاکنون از منابع سبز پاریز کرمان تا جنگل های گلستان، ابر، استهبان فارس، پاسارگاد، پارک لتیان و بسیاری از جنگل های دیگر که می شد در فضای سبزشان نفس کشید جز زمینی سوخته و سیاه چیزی بر جای نمانده است .
به گفته علی تیموری مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست قانون تکلیف افراد متخلف را مشخص کرده و کسانی که طبق قانون 675 مجازات اسلامی به طور عمد جنگل ها و مناطق حفاظت شده کشور را آتش بزنند به 3 تا 5 سال حبس محکوم می کند و کسانی که بی مبالات مبادرت به آتش سوزی جنگل ها و مناطق حفاظت شده می کنند طبق ماده 13 قانون شکار وصید به 91 روز تا 3 سال حبس و جریمه محکوم می شوند و در صورت تکرار جریمه و زندانی نصیب شان خواهد شد.
دود سیاهی که بر چشمان سبز جنگل ها رفت 500 سال طول می کشد تا عرصه سبز جنگلی دوباره احیا شود و طبق آمار سازمان حفاظت محیط زیست در سال 93، 6 هزار و 700 هکتار، سال 94 ، 3 هزار و 400 هکتار و سال 95 ، 2 هزارو 200 هکتار از جنگل های مناطق حفاظت شده و چهار گانه کشور طعمه حریق شده است و هر چند آمارها روند کاهشی نشان می دهد اما تخریب حتی یک متر مربع از منابع طبیعی آثار جبران ناپذیری بر جای خواهد گذاشت.
حفظ و صیانت از جنگل ها مسئولیت تک تک ما استفاده کنندگان از مواهب خدادادی است چرا که اگر حال و روز جنگل ها به همین شیوه ادامه پیدا کند تا 50 سال آینده دیگر فضای سبزی در کشور وجود نخواهد داشت.
گزارش از مریم جعفری