کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: مصرف میوه یا آبمیوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: ماه رمضان فرصت مناسبی برای اصلاح شیوه زندگی است بنابراین انتظار میرود جنبههای بهداشتی زندگی هم اصلاح شود که در این صورت بسیاری از بیماریهای مزمن ازجمله دیابت، فشارخون، بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی که ارتباط مستقیم با عادات غذائی و نحوه تغذیه افراد دارند تا حدود زیادی کنترل خواهند شد.
محمدصادق موجی گفت: در ماه مبارک رمضان افراد روزهدار یک وعده از غذای خود را حذف میکنند که با حذف این وعده از رژیم غذائی عملاً 30 درصد از کل کالری دریافتی یا معادل 500 تا 600 کالری بهصورت روزانه حذف میشود.
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر در خصوص سردردهای نزدیک افطار بیان کرد: در هنگام افطار قند خون در پایینترین سطح خود قرار میگیرد و میتواند یکی از علل اصلی سردردهای نزدیک افطار باشد این مساله به ویژه در سالمندان مهم است زیرا کاهش قند خون و کمآبی بدن موجب کاهش سطح هوشیاری و بیحالی در سالمندان میشود و ممکن است باعث برهم خوردن تعادل و زمین خوردن آنها شود.
محمدصادق موجی گفت: توصیه میشود در افطار از مواد غذایی استفاده شود که بتواند قند خون را بهسرعت افزایش دهد و همچنین کمبود آب بدن را جبران کند به همین علت توصیه میشود شروع افطاری با مصرف خرما همراه شیر گرم یا آب ولرم باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه که متأسفانه در ماه رمضان به مقدار زیادی هم مصرف میشود اصلاً توصیه نمیشود هرچند که کاهش قند خون را که هنگام افطار عارض میشود جبران کند.