مدیرعامل ستاد دیه :
عملکرد ناکافی دستگاه های فرهنگی در ترویج روحیه بخشش
مدیرعامل ستاد دیه کشور اقدامات 28 دستگاه عضو شورای فرهنگ عمومی کشور را در زمینه آموزش ساده قوانین به آحاد جامعه و فرهنگسازی در راستای ارتقای روحیه بخشش ناکافی دانست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد دیه کشور ،سید اسدالله جولایی افزود: در سال95 نزدیک به 40 درصد طلبکاران از بدهکاران نیازمند غیرکلاهبرداری گذشت کردند.
جولایی ارائه آموزشهای مرتبط با موضوع صبر را از جمله اقدامات این ستاد دانست که در حین برگزاری برنامههای مختلف و همچنین ارائه جزوات صورت میگیرد و گفت: نبود تحمل و شکیبایی در زندگی فردی و اجتماعی همواره یکی از عوامل وقوع جرم به شمار میرود در صورتی که مسلمانان همواره به صبر و شکیبایی دعوت شدهاند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور رایزنی با وزارت آموزش و پرورش به منظور نهادینه کردن مفهوم صبر و شکیبایی را از دیگر اقدامات این نهاد خواند و گفت: آشنایی با جرائم، قوانین خانواده و کسب و کار و همچنین ترویج روحیه صبر و گذشت و بخشش که همگی به کمتر شدن جرائم و خالیتر شدن زندانها از زندانیان نیازمند غیرعمد میانجامد نیاز به فرهنگ سازی دارد.
وی مطالبه این ستاد را فرهنگسازی از سوی 28 دستگاه عضو شورای فرهنگ عمومی کشور دانست و گفت: دستگاههای مختلف که مسئول فرهنگسازی برای مردم هستند باید در این زمینه فعالیت بهتری داشته باشند که از جمله میتوان به آموزشهای مربوط به بیمه، رانندگی، ایمنی کار، عدم صدور چکهای بلاعوض و آموزش عدم تعهد مهریههای نامعقول و عدم تمکین به پرداخت نفقه اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه ستاد دیه بودجهای برای فرهنگسازی ندارد اما در این زمینه تا حد امکان ورود پیدا کرده، چرا که معتقد است پیشگیری بهتر از درمان است تصریح کرد: مردم برای آزادی زندانیان به ما کمک میکنند و وظیفه فرهنگسازی را باید نهادهای دیگری با اولویت صدا و سیما، آموزش و پرورش، ائمه جماعت، دانشگاهها و ... پیگیری کنند.
جولایی ، اقدامات 28 دستگاه عضو شورای فرهنگ عمومی در زمینه فرهنگسازی در امور یاد شده شده را ناکافی دانست و اظهار کرد: داستان زندگی زندانیان نیازمند غیرعمد میتواند عبرت و الگویی برای سایرین باشد به شرط اینکه صدا و سیما از این موضوعات در فیلمها و سریالهای خود استفاده کند.
وی ادامه داد: اگر دستگاههای فرهنگی به درستی در این زمینه به وظایف خود عمل کرده بودند نباید اکنون بعد از گذشت سه دهه از حکومت اسلامی در کشور شاهد این تعداد زندانی در زندانها باشیم. در این راستا ابتدا خانواده و پس از آن آموزش و پرورش، دانشگاهها، مساجد و ائمه نماز جمعه باید با جدیت بیشتری ورود پیدا کنند.