شناسایی ۳۹ محوطه باستانی در حوضه آبگیر سد سیلوه
پروژه بررسی و شناسایی حوضه آبگیر سد سیلوه به شناسایی ۳۹ محوطه شامل تپهها، محوطهها، قلعهها و گورستانها متعلق به ادوار مختلف فرهنگیتاریخی منجر شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، افراسیاب گراوند سرپرست هیئت باستان شناسی گفت: شمال غرب ایران، پل مهم ارتباطی بین فلات ایران، قفقاز، آسیای صغیر و بینالنهرین است.
وی با بیان اینکه در دشت میانکوهی سیلوه پیرانشهر، رودهای دائمی، چشمهها، منابع حیوانی و گیاهی، مراتع و زمینهای حاصلخیز وجود دارد افزود: این منطقه از دیرباز برای استقرار بسیار مستعد بوده است ولی تاکنون مورد بررسی باستانشناختی قرار نگرفته است.
گراوند با بیان اینکه مسیر اصلی و طبیعی ارتباطات دو ناحیه شمالغرب و بینالنهرین از دوران پیش از تاریخ تا امروز بوده است گفت: امروزه بررسیهای میدانی گامی مهم در برنامههای تحلیلی توسعه و تحول تاریخ انسان و کاوش در منطقه محسوب میشوند.
وی افزود: در بسیاری موارد کاوشهای باستانشناختی بدون بررسیهای نخستین و بدون درنظر گرفتن نتایج بررسیهای پیشین امکان پذیر نیست.
گراوند تاکید کرد: این پروژه با هدف بررسی و شناسایی مکانهای استقراری، مشخصکردن پراکندگی محلهای باستانی، پیمایش دقیق و هدفمند کل شبکه و محدوده انجام شده است.
این باستانشناس گفت: از دیگر اهداف این پروژه شناخت و تحلیل الگوهای استقراری و بررسی ارتباطات فرهنگی با محوطههای باستانی است.
گراوند تاکید کرد: با توجه به موقعیت استراتژیک منطقه، بررسی بهصورت پیمایشی و با پای پیاده انجام شده است.
وی در پایان افزود: غار، پناهگاه صخرهای، کوهپایه و محوطههایی که دارای شرایط استقرار و سکونت بودند و مسیر سیلابهای فصلی به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفت.