نمایش حملات تروریستی در انگلیس
نخست وزیر انگلیس پس از حملات تروریستی در لندن، از شیوه برخورد با ایدئولوژی افراطی تروریسم سخن گفت اما از نقش کشورش در لاپوشانی نقش عربستان در ترویج این ایدئولوژی و هم پیمانی دولتش با گروههای تروریستی در سوریه و لیبی چیزی نگفت.
شنبه شب لندن شاهد سه عملیات تروریستی بود که طی آن هفت نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند؛ پس از این حملات ترزا می نخست وزیر انگلیس از تغییر استراتژی مبارزه با تروریسم خبر داد و با ربط دادن حوادث تروریستی به مسلمانان گفت که هر چند عاملان حملات اخیر با شبکه های مشترک به یکدیگر مرتبط نبوده اند، آنها از یک جهت مهم با یکدیگر مرتبط هستند و نقطه مشترک آنها ایدئولوژی و تفکر شیطانی اسلامگرایی افراطی است که تنفر را ترویج می کند و بذر تفرقه را می پاشد و فرقه گرایی را گسترش می دهد.
در باره سخنان نخست وزیر انگلیس چند نکته قابل تامل است نخست اینکه او این حمله را به مسلمانان نسبت داد در حالیکه آنچه وی به عنوان تفکر شیطانی اسلامگرایی افراطی یاد کرد هیچ ارتباطی به اسلام و مسلمانان ندارد و ناشی از فرقه ضاله ای است که خود انگلیس هم در نشو نمای آن در عربستان نقش مهمی داشته است.
دوم اینکه چند روز پس از حمله تروریستی در منچستر رسانه های انگلیسی از جمله گاردین فاش کردند ممکن است نتایج تحقیقات دولت انگلیس در باره منابع مالی حمایت از تروریست ها و تقویت ایدئولوژی رادیکال در داخل این کشور به دلیل اشاره به عربستان مخفی بماند. حال سوال اینجاست چرا لندن به جای برخورد با ریشه تروریسم بر این موضوع سرپوش می گذارد.
سوم، دولت انگلیس که از مبارزه با افراط گرایی سخن می گوید چرا با همین گروههای تروریستی افراط گرا در لیبی و سوریه همکاری می کند. همین سلمان عابدی که عامل عملیات منجستر بود فرزند یک لیبیایی است که عضو القاعده بوده است و انگلیس با این گروه در لیبی برای براندازی قذافی همکاری کرد و بر اساس اطلاعاتی که روزنامه آلمانی "دویچه ویرتشافتز ناخریشتن" منتشر کرده است بعد از سقوط قذافی، سرویس اطلاعاتی انگلیس و سازمان سیا یک خط مشورتی را از لیبی به سوریه تاسیس کردند تا سلاح و مبارز به سوریه منتقل و اسد را از دور خارج کنند.
از سویی انگلیس به همراه فرانسه ارتش آزاد سوریه را آموزش داده و نقش فعالی هم در جبهه جنوبی سوریه در تجهیز گروههای تروریستی داشته است که عربستان از آنها حمایت مالی می کند.
این در حالی است که گروه تروریستی جبهه النصره نیز که عمدتا در استان ادلب و دیرالزور سوریه فعال است. مورد حمایت مشترک امریکا وانگلیس است. به این موارد باید اضافه کرد که چرا دولت انگلیس در برابر گزارشهایی از پخش اعلامیههای گروه داعش در خیابانهای لندن برای جذب نیرو و اعزام به سوریه سکوت کرد این مورد به پخش اعلامیه های داعش در خیابان آکسفورد در لندن اشاره می شود که یک سخنگوی پلیس انگلیس دراین ارتباط به انبیسی نیوز گفت: «ما از توزیع اعلامیههای داعش آگاه هستیم و در حال بررسی محتوای آنها هستیم تا تعیین کنیم آیا باید برای آنها جرم کیفری تعریف کنیم یا خیر.»! و به همین دلیل تاکنون هیچیک از توزیع کنندگان اعلامیه های مزبور تا زمان مشخص شدن مغایرت آن با قوانین انگلیس بازداشت نشده اند. و این در حالی بود که بسیاری از مسلمانان انگلیس خشم خود را از اجازه دادن به توزیع اعلامیه های داعش اعلام کرده بودند.
با توجه به این سه نکته به نظر می رسد در ورای حملات تروریستی اخیر در انگلیس ممکن است هدف دیگری وجود داشته باشد که با سفر ترامپ به ریاض و قراردادهای نیم تریلیون دلاری مرتبط است. شاید انگلیس از اینکه ترامپ در سفر به عربستان در حال دوشیدن همه شیر این گاو شیرده است چندان راضی نیست و همه این اتفاقات نمایشی برای ورود لندن به رقابت با امریکا برای دوشیدن سعودی ها باشد و قربانی این نمایش حمله به مسلمانان. نکته اینجاست که کمربندهای انفجاری که عاملان حملات لندن به خود بسته بودند دروغین بوده است اما همین آدم ها با حمایت انگلیس کمربندهایی را در میان مسلمانان در سوریه، عراق و افغانستان منفجر می کنند که چندین کیلو مواد منفجره در آن جاسازی شده است.
-------------------------------------------
رضا محمدمراد