در کنفرانس سالانه انجمن سرطانشناسی بالینی آمریکا ،
بارداری برای عود سرطان پستان خطری ندارد
تحقیقات نشان می دهد در زنان مبتلا به سرطان پستان، بارداری خطری برای عود این بیماری محسوب نمی شود و در برخی موارد حتی به کاهش آن کمک می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نتایج یک مطالعه بین المللی نشان می دهد که در زنان مبتلا به سرطان پستان، بارداری خطری برای عود این بیماری محسوب نمی شود و در برخی موارد حتی به کاهش آن کمک می کند.
نتایج این مطالعه که بزرگترین مطالعه انجام شده در سطح بین المللی است و روی یک هزار و 207 زن مبتلا به سرطان پستان غیرمتاستاتیک (سرایت نکرده به اندامهای دیگر) که پیش از سال 2008 زیر 50 سال بودند صورت گرفته است، روز شنبه در کنفرانس سالانه انجمن سرطانشناسی بالینی آمریکا (ASCO) -بزرگترین همایش جهانی در مورد سرطان- در شیکاگو ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از شیکاگو، دکتر متئو لامبِرتینی از موسسه ژول بورده (Jules Bordet) در بروکسل که مسئولیت این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: « مطالعه ما تأیید می کند که نباید از بارداری پس از ابتلا به سرطان پستان حتی در زنان مبتلا به تومور وابسته به هورمون مأیوس باشیم.»
از بین زنانی که سرطان پستان آنها وابسته به هورمون بود یعنی 57 درصد از کل شرکت کنندگان در این مطالعه، بیش از 40 درصد نیز فاکتورهای منفی برای پیش آگهی از قبیل اندازه بزرگ تومور یا درگیر شدن تعداد بیشتر گرههای لنفاوی داشتند.
دکتر لامبرتینی گفت از مجموع 1207 شرکت کننده در این مطالعه، 333 نفر به طور متوسط در فاصله زمانی 2/4 سال پس از تشخیص، باردار شدند. در دوره پیگیری 10 ساله، هیچ تفاوتی در میزان عود (بازگشت دوباره سرطان پس از درمان) و بقا بین کسانی که کودک داشتند و دیگران وجود نداشت.
در بین زنانی که تومور آنها وابسته به هورمون نبود، احتمال مرگ ناشی از عود سرطان در افرادی که باردار شده بودند، 42 درصد کمتر از دیگران بود.
به گفته این پژوهشگران، به نظر می رسد که بارداری می تواند در برابر عود تومور (رشد دوباره تومور بعد از درمان) اثرات حفاظتی داشته باشد.
دکتر اریکا مایِر، استادیار پزشکی در دانشگاه هاروارد و مدیر پژوهش بالینی در موسسه سرطان شناسی « دانا فاربر » که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: « این خبری بسیار امیدبخش برای بسیاری از زنان جوان در جهان است که می خواهند خانواده خود را بزرگتر کنند.»
هر چند که نیمی از زنانی که سرطان پستان در آنها تشخیص داده می شود، به مادر شدن علاقه نشان می دهند، اما کمتر از 10 درصد آنها پس از درمان های ضد سرطانی باردار می شوند.
این مطالعه همچنین نشان می دهد که زنان مبتلا به سرطان پستان وابسته به هورمون، دیرتر از گروه دیگر باردار می شوند.
در میان زنان بازمانده از سرطان پستان، زنانی که به این بیماری مبتلا بودند تمایل کمتری به بچه دار شدن دارند به خصوص به علت تغییرات هورمونی در مدت بارداری که ممکن است سلولهای سرطانی خفته را بیدار و تومور را احیا کند.
این نگرانی به خصوص در مورد زنان مبتلا به تومور وابسته به هورمونِ حساس به استروژن -هورمونی که این نوع تومور را تغذیه می کند- بسیار زیاد است. این زنان برای جلوگیری از تولید استروژن دست کم به مدت پنج سال داروهای ضدهورمونی مصرف می کنند و در مدت بارداری این داروها باید قطع شود.
در مورد اثرات بارداری بر زنان مبتلا به سرطان پستان از نوع HER2 مثبت -تهاجمی ترین نوع تومور که 15 تا 20 درصد کل موارد را شامل می شود- تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد.
این مطالعه همچنین نشان می دهد این زنان حتی پس از جراحی برداشتن تومور سرطانی، می توانند به کودکانشان شیر بدهند.
این مطالعه درباره اثرات استفاده از تکنیک های کمک باروری همچون لقاح آزمایشگاهی در بازماندگان سرطان پستان وابسته به هورمون اطلاعات چندانی نمی دهد.