رئیس سازمان پزشکی قانونی:
هیچ بانک چشمی در مشهد مجوز نگرفته است
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور: هیچ بانک چشمی در مشهد نه مجوز گرفته و نه درخواست مجوز داشته است و فقط ساختمانی را به این منظور درحال ساخت دارند به نیت اینکه در آینده بانک چشم را در آنجا مستقر کنند.
دکتر احمد شجاعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درخصوص خبر منتشرشده در برخی سایت ها مبنی بر تشکیل بانک چشم در مشهد افزود: بانک چشم در ایران جزو پیشرفته ترین مجموعه ها در جهان است که سال های سال بانک چشم بسیار قوی در تهران داریم که خدمات خوبی به بیماران می دهد و در چند سال گذشته هم دو بانک چشم دیگر تحت عنوان بانک چشم شیراز و فارابی تاسیس شده است که این دو مرکز هم در بحث پیوند قرنیه خدمات خوبی ارایه می دهند.
وی گفت: جز این سه بانک هیچ بانک چشمی در کشور وجود ندارد و فقط مقدمات تاسیس بانک چشم در اصفهان هم درحال فراهم شدن است.
شجاعی افزود: در بحث بانک چشم مشهد هیچ مجوزی نه از ما و نه از بانک مرکزی چشم گرفته نشده است و آنطور که پیگیری کردم ظاهرا ساختمانی را درحال ساخت دارند به نیت اینکه در آینده بانک چشم را در آنجا مستقر کنند.
وی گفت: اصولا برای تاسیس بانک چشم باید از بانک مرکزی چشم مجوز گرفته شود و در سازمان پزشکی قانونی هم مجوزهایی صادر می شود چرا که برای اهدای قرنیه باید قرنیه کاملا سالم باشد.
اواخر ماه گذشته در برخی خبرگزاری ها از بهره برداری دومین بانک چشم کشور در مشهد خبر داده بودند .
سیامک زارعی مسئول راه اندازی این بانک چشم در مصاحبه ای گفته بود:بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینی به مساحت حدود 800 متر مربع احداث شده و قابلیت نگهداری و آماده سازی 50 قرنیه در روز را برای پیوند دارد و در این بانک چشم ، قرنیههای اهدایی از بیماران مرگ مغزی و قرنیههای افرادی که به اهدای قرنیه پس از مرگ وصیت کرده باشند، نگهداری میشود.
با اجرای طرح دادپزشک تعداد اجساد ورودی به پزشکی قانونی کم شده است
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: با اجرای طرح دادپزشک شاهد کاهش آمار اجساد ورودی به مراکز پزشکی قانونی بوده ایم.
دکتر احمد شجاعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: این طرح خانواده متوفیان را از سرگردانی خارج می کند چراکه صدور گواهی فوت و جواز دفن در مواردی که غیر از طرح دادپزشک انجام شود مراحل طولانی را بخود اختصاص می دهد اما اکنون کسانی که با طرح دادپزشک آشنا هستند به محض وقوع حادثه با دادپزشک تماس می گیرند و کار گواهی فوت و صدور جواز دفن انجام می شود.
وی گفت: فایده دیگر این طرح این است که ما اطلاعات دقیقی را درباره علت فوت مرگ های طبیعی جمع آوری می کنیم و در اختیار وزارت بهداشت و مراکز بهداشتی کشور قرار می دهیم تا آنها بتوانند از این اطلاعات برای تصمیم گیری های آینده کشور و برنامه ریزی نظام سلامت استفاده کنند .
شجاعی افزود: نفع دیگر این طرح این است که از ورود اجساد تا حد امکان به مراکز پزشکی قانونی جلوگیری می کند چرا که ضرورتی ندارد برخی اجساد برای تعیین علت فوت به پزشکی قانونی فرستاده شود .
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: ورود هر جسد به سازمان مستلزم هزینه های بسیار زیاد و انجام آزمایشها ، معاینات و کالبدشکافی است و وقت و هزینه زیادی هم بخود اختصاص می دهد و خوشبختانه با اجرای طرح دادپزشک بسیاری از این هزینه های برای بستگان متوفیان کاهش یافته است .
اجرای طرح دادپزشک در استان تهران و چند استان دیگر آغاز شده است و با اجرای آن ضمن دقیق شدن معاینات متوفیات و علمی شدن صدور گواهی فوت از تشکیل پرونده های بی مورد با عنوان مرگ مشکوک که فوت آنها قابل تشخیص و طبیعی بودن فوت قابل احراز است در دستگاه قضایی و سازمان پزشکی قانونی جلوگیری می شود.