استاندار
نقاط بحرانی آتش سوزی جنگل ها به شهرستانها اعلام شود
استاندار لرستان گفت: منابع طبیعی استان نقاط بحرانی آتش سوزی در جنگلها و مراتع را تفکیک و به شهرستانها اعلام کند.
هوشنگ بازوند درنشست شورای عالی مدیریت بحران استان در سالن جلسات استانداری با بیان اینکه 150 نقطه بحرانی آتش سوزی در جنگل ها و مراتع لرستان شناسایی شده است افزود: اداره کل منابع طبیعی این مناطق را تفکیک و برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی ها به شهرستان ها اعلام کند.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای جلوگیری از آتش سوزی عرصه های طبیعی افزود: بیش از 80 درصد لرستان جنگل و مرتع است که باید این سرمایه به درستی به نسل های آینده منتقل شود.
استاندار صد درصد آتش سوزی ها در جنگل های لرستان را عامل انسانی دانست و گفت: هر سال این سرمایه ملی به علت آتش سوزی کاهش می یابد.
آقای بازوند ضمن قدردانی از اقدامات موثر سال گذشته اداره کل منابع طبیعی در کاهش آتش سوزی جنگل ها گفت: از فرمانداران، دهیاری ها و بخشداران انتظارات بیشتری در این زمینه می رود و باید با فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و برگزاری کلاس های آموزشی از آتش سوزی مراتع و جنگل ها جلوگیری کنند.
وی افزود: در صورت نیاز مدیریت بحران استان با صدا و سیما در این زمینه همکاری لازم داشته باشد و ائمه جمعه در خطبه ها در مورد اهمیت این موضوع اطلاع رسانی کنند.
استاندار گفت: جنگل ها و مراتع در شهرستان های پلدختر، کوهدشت و چگنی بیش از دیگر شهرستان ها در معرض آتش سوزی قرار دارند و فرمانداران باید در این زمینه آسیب شناسی و در صورت بروز هرگونه مشکل، اختلافات را برطرف کنند.
آقای بازوند افزود: 320 هزار هکتار از مراتع و جنگل های لرستان در وضعیت قرمز است لذا دستگاه های اجرایی استان باید در این زمینه اقدامات لازم و پشتیبانی های مورد نیاز را انجام دهند.
وی گفت: برای خرید تجهیزات پیشگیری و اطفاء حریق 6 میلیارد ریال به اداره کل منابع طبیعی، 2 میلیارد ریال به سازمان حفاظت محیط زیست و یک میلیارد ریال برای دهیاری ها تخصیص می یابد.
استاندار به شیوع ویروس تب کنگو در استان های سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و اصفهان و ضرورت پیشگیری از آن اشاره کرد و گفت: سازمان حمل و نقل گوشت استان لرستان برای بازسازی و نوسازی ناوگان خود طرح ارایه کند تا در جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان مطرح و تسهیلات لازم از طریق یک بانک عامل ارائه شود.
آقای بازوند افزود: سردخانه های گوشتی استان نیاز به داشتن پیش سرد دارند بر این اساس فرمانداران با صنف قصابان در این زمینه جلساتی را داشته باشند و اگر سردخانه هایی فاقد پیش سرد باشند مکلف به دریافت تسهیلات هستند.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان نیز در این نشست گفت: مساحت کل عرصه های طبیعی استان 2میلیون و 101هزار و 669 هکتار است که یک میلیون و 217هزار و 316 هکتار آن جنگل و 884 هزار و 355 هکتار مرتع است.
شیرزاد نجفی افزود: سال گذشته در مجموع 21 هزار و 25 هکتار از جنگل ها و مراتع کشور و در لرستان 843 هکتار دچار حریق شده است.
وی افزود: سرانه جنگل به ازای هر نفر در جهان 6 هزار و 500 متر مربع، در ایران 2هزار مترمربع و در استان لرستان 6 هزار و 914 مترمربع است.
وی گفت: بررسی ها نشان می دهد در لرستان طی 10 سال گذشته 90 درصد از آتش سوزی ها عمدی و 10 درصد غیرعمدی بوده است.
آقای نجفی افزود: خسارات سالانه ناشی از جنگل سوزی در لرستان 367 میلیارد ریال برآورد شده است که این روند در کشور سه هزار و 200 میلیارد ریال می باشد.
وی گفت: متوسط سالانه جنگل ها متاثر از آتش سوزی در لرستان 2 هزار هکتار و در کشور 17 هزار هکتار است.
نجفی افزود:لرستان ذخیره گاه بلوط کشور است و متاسفانه به دلایل مختلف از جمله عوامل انسانی هرسال بخش هایی از آنها دچار آتش سوزی می شوند.