دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت در دو بیانیه جداگانه ،حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی را محکوم کردند و این در حالیست که در قبال اهانت به میلیاردها مسلمان سکوت اختیار کرده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، در بیانیه ای که چهارشنبه توسط سخنگوی بان کی مون ارائه شد، آمده است: دبیرکل سازمان ملل از حمله ای که در لیبی صورت گرفته غمگین شده است و مراتب تسلیت خود را به دولت آمریکا، مردم محروم لیبی و خانواده های آمریکایی ابراز می کند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در این باره گفت سازمان ملل توهین به مذهب را در هر شکل رد می کند و معتقد است هیچ چیز خشونت های روز گذشته بنغازی را توجیه نمی کند.
وی افزود دبیرکل سازمان ملل به مقام های لیبی یادآوری می کند که تعهداتی در برابر حمایت از تجهیزات دیپلماتیک و کارکنان آن دارند.
وانینا میستراسی گفت دبیرکل سازمان ملل از بیانیه مقام های لیبی مبنی بر تمایل در اجرای عدالت درباره مسببان استقبال می کند.
پیتر ویتیگ نماینده آلمان در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت نیز در بیانیه جداگانه ای ضمن شنیع خواندن حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی و کشته شدن سفیر آمریکا در آن کشور تاکید کرد اعضای شورای امنیت نیز واکنشی مانند دبیرکل سازمان ملل نسبت به حادثه اخیر در لیبی دارند و هم دردی عمیق و تسلیت خود را به خانواده های قربانیان ابراز می کنند.
ویتیگ در ادامه این بیانیه افزود اعضای شورای امنیت تاکید کردند چنین اقداماتی از سوی هر کس و در هر جا بدون توجه به انگیزه آن ، غیرقابل توجیه است.
رئیس دوره ای شورای امنیت گفت علاوه بر مطلب یاد شده شورای امنیت حمله به سفارت آمریکا در قاهره را که در روز سه شنبه رخ داد به شدیدترین نحو ممکن محکوم می کنند.
وی افزود: اعضای شورای امنیت بر ضرورت اجرای عدالت نسبت به مرتکبان تاکید دارند.
جفری فیلتمن معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی، در جلسه صبح چهارشنبه شورای امنیت درباره لیبی که از پیش برنامه ریزی شده بود گفت: این حمله وحشتناک و غم انگیز و در کنار آن ترور کارکنان امنیتی در بنغازی، چندین انفجار در طرابلس و حمله به زیارتگاههای صوفیان، بر وجود چالشهای امنیتی در لیبی تاکید دارد که مقام های آن کشور هم اکنون با آن مواجه هستند.
وی ضمن ارائه تازه ترین گزارش بان کی مون درباره لیبی با قاطعیت حمله به کنسولگری آمریکا را محکوم کرد و گفت: طارق میتری جایگزین ایان مارتین نماینده ویژه جدید دبیرکل سازمان ملل در لیبی خواهد شد.
فیلتمن به وضعیت امنیتی مرزهای لیبی نیز اشاره کرد و گفت: هنوز هم مبارزه با قاچاق سلاح، مواد مخدر و انسان، ورود مهاجران غیرقانونی و در کنار آن گسترش جنایات سازمان یافته فراملی در اولویت قرار دارد.
وی در عین حال مقام های لیبی را به جلوگیری از شکنجه و دیگر بدرفتاری ها با زندانیان فراخواند و افزود: هیئت سازمان ملل در لیبی از نزدیک با مقام های قضایی لیبی در این زمینه کار می کند.