کاهش ابتلا به تب کریمه کنگو نسبت به دوره قبل
سخنگوی وزارت بهداشت: ابتلا به تب کنگو نسبت به دوره مشابه قبلی در کشور کاهش یافته است و همه ساله اواخر بهار تا اوایل تابستان مواردی از این بیماری مشاهده میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری صبح امروز در وزارت بهداشت افزود: موارد ابتلا به تب کریمه کنگو به صورت رایگان درمان میشوند و ما از ۲۰ سال پیش تجربه مقابله با آن را داریم و به خوبی تمام اطلاعات را رصد میکنیم.
وی گفت: میزان متوسط مرگ و میر تب کنگو در میان مبتلایان ۳۰ درصد است، اما در کشور ما فقط ۱۵ درصد مبتلایان فوت میکنند یعنی مرگ و میر آن در ایران کمتر از متوسط جهانی است.
حریرچی افزود: مواردی که از خاکسپاری یکی از مبتلایان در فضای مجازی منتشر شد برای این نیست که مردم نگران باشند بلکه مردم بدانند خادمان نظام سلامت در نهایت ایمنی هر اقدامی را برای کنترل انجام میدهند.
وی گفت: مردم از دست زدن به دام مشکوک خوداری کنند و گوشتی را بخرند که اطمینان دارند به خوبی نگهداری شده است.
کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه بهداشت و درمان
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با کمبود جدی تامین نیروی انسانی مواجه هستیم و در حوزه بیمارستانی از نظر نسبت جمعیت به تخت کمبود قابل توجهی داریم.
حریرچی افزود: در تمام تجربه ۹۰ ساله بیمارستان سازی در بخش دولتی ۸۰ هزار تخت ساخته شد؛ اینکه وزارت بهداشت در این دوره بیش از ۲۰ هزار تخت تا کنون ساخته و تا انتهای دولت نیز در مجموع ۲۶ هزار تخت تحویل خواهد داد یعنی بیش از یک سوم این ۹۰ سال تخت ایجاد کرده است.
حریرچی با اشاره به تأخیر در پرداخت بدهی بیمهها افزود: امیدواریم بیمهها با استفاده از منابع صحیح و روشهای جدید این بدهیها را به بیمارستانها پرداخت کنند و تامین منابع پایدار برای حوزه سلامت و کنترل هزینههای مربوطه وضعیت بهتری یابد.
وی درباره اعتراض پاتولوژیستها که طی چند روز گذشته نسب به قانون اخذ مجوز فنی آزمایشگاه توسط رشتههای مرتبط گفت: به همه اقشاری که در حوزه بهداشت و درمان مشغول به خدمت هستند ضمن ادای احترام و تعظیم میگوییم که تجمعات خیابانی کمک کننده و زیبنده این اقشار نیست، گروههای مختلف، نظرات، اهداف و مصالح متفاوتی دارند و در اینجا باید به تولیت اعتماد شود.
وی عنوان کرد: اگر به گروهی نفعی رسید گروه دیگر نباید بگوید که شما وابسته به جایی هستید، تولیت از لحاظ قانونی و اخلاقی تعهداتی دارد که باید انجام دهد و در این کار نیز اول مصالح مردم و بعد مصالح گروهها در نظر گرفته میشود.
حریرچی گفت: در سال ۶۷ این قانون تصویب شد و از آن زمان تا به امروز دو نفر از معاونین آموزشی به علت اجرا نکردن قانون تا مرحله انفصال و عزل نیز پیش رفتند، در حال حاضر تعداد قابل توجهی از آزمایشگاههای کشور توسط دکترای حرفهای بالینی اداره میشود، آنها فوق دیپلم یا لیسانس علوم آزمایشگاهی داشتند و در دهه ۶۰ و ۷۰ دکتری حرفهای خود را دریافت کردند.