وخامت وضع مهاجران با ممنوعیت پهلو گرفتن کشتی ها در بندر سیسیل
ممنوعیت پهلو گرفتن کشتی های حامل مهاجران در سواحل ایتالیا به دلیل برگزاری نشست سران هفت کشور صنعتی جهان، هزاران مهاجر را در وضعیت نابسامانی قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، ممنوعیت پهلو گرفتن کشتی های حامل مهاجران در سواحل ایتالیا به دلیل برگزاری نشست سران هفت کشور صنعتی جهان، هزاران مهاجر را در وضعیت نابسامانی قرار داده است.
ممنوعیت یک هفته ای مقامات ایتالیا برای پهلو گرفتن کشتی های حامل مهاجران باعث شده تا مسیر این کشتی ها برای رسیدن به دیگر بنادر ایتالیا طولانی تر شود و وضعیت را برای مهاجران دشوارتر کند.
در حالی که طی روزهای اخیر، نزدیک به 6400 مهاجر نجات یافته از آب های مدیترانه به سواحل ایتالیا رسیده و یا در راه رسیدن هستند، هزاران نفر از مهاجران همچنان در سواحل لیبی بلاتکلیف مانده اند.
بر اساس این گزارش، گارد ساحلی لیبی، کشتی های تجاری و حتی کشتی های ماهیگیری نیز با هماهنگی گارد ساحلی ایتالیا به نجات مهاجران سرگردان در آب های مدیترانه پرداخته اند.
کارلوتا سامی، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ایتالیا وضعیت کنونی مهاجران را در مدیترانه نگران کننده دانسته و نسبت به وقوع فاجعه ای دیگر هشدار داد.
این در حالی است که بسیاری از سازمان های مدافع حقوق بشر این پرسش را مطرح می کنند که چرا از کشتی های امدادی اروپایی و فرونتکس - نهادی که کنترل و نظارت مرزهای اروپا را بر عهده دارد - خبری نیست.
وضعیت برای مهاجرانی که پیشتر از آب ها نجات یافته اند، بدتر است. چرا که در کشتی های تجاری نه از آب آشامیدنی خبری است و نه از غذا و پتو. این کشتی ها تا رسیدن به سواحل جنوبی ایتالیا 48 ساعت فاصله دارند. در حالی که در صورت پذیرش آن ها در اسکله های جزیره سیسیل، 24 ساعت دریانوردی نیاز بود.
از سوی دیگر، کشتی موسوم به «لا پرودانس»، که در اختیار سازمان پزشکان بدون مرز بوده و جمعیتی دو برابر گنجایش آن، یعنی بیش از 1400 مهاجر را در خود جا داده و در راه بندر ناپل است، روز جمعه در خواست کمک کرد.