بزرگترین نیروگاههای خورشیدی کشور با نام خلیج فارس وامیر کبیر در همدان از بهمن ماه سال گذشته تولید برق را آغاز کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز همدان، ظرفیت تولید این دو نیروگاه خورشیدی تولید ۱۴ مگا وات انرژی برق است .
یکی از این نیروگاهها نیروگاه هفت مگاواتی خلیج فارس است که در زمینی به وسعت۱۰ هکتار در مجاورت بزرگراه همدان ساوه با سرمایه گذاری ۹ میلیون یورویی شرکت آلمانی و مشارکت یک شرکت ایرانی ساخته شده است.
دومی نیروگاه امیرکبیر با ظرفیت ۷ مگا وات و سرمایه گذاری ۷ میلیون یورویی است که شرکتی از کشور ایرلند آنرا در اطراف همدان ساخته است.
برای ساخت نیروگاههای خلیج فارس و امیر کبیر در مجموع ۱۶ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی شده است.
نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی خلیج فارس در همدان اولین و بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور است که ۲۰ درصد تجهیزات آن از طریق شرکت های داخلی تامین شده است.
خرید برق تولیدی این نیروگاهها با سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) برای مدت ۲۰ سال تضمین شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان می گوید: استان همدان ظرفیت تُولید ۲۰۰ مگا وات انرزی خورشیدی را دارد و دو نیروگاه ۳۰ مگا واتی و یک نیروگاه ۷ مگا واتی در دست اقدام است.
آقای تیموری با اشاره به اینکه این سرمایهگذار خارجی پیگیر است تا کارخانه تولید پنلهای خورشیدی نسل جدید را نیز احداث کند گفت: این کارخانه حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز دارد.
او افزود: این کارخانه سالانه ظرفیت تولید پنلهای خورشیدی برای ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را دارد و برای ۵۵۰ نفر نیز ایجاد اشتغال میکند.
وزیر نیرو می گوید: در برنامه ششم توسعه و با تصویب مجلس ، پنج هزار مگاوات نیروگاه تجدیدشونده بادی و خورشیدی در کل کشور ایجاد میشود.
آقای چیت چیان معتقد است: امیدواریم در مدت کمی شاهد ۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در نیروگاههای تجدید پذیر کشور باشیم.