این روزها فصل به دنیا آمدن جوجه لاکپشتهایی ست که تخمهایشان حدود دو ماه پیش در میان ماسههای سواحل و جزایر استان بوشهر آرام گرفته بودند.
لاکپشتها اسفند برای تخم گذاری به این مناطق میآیند و تخمهایشان پس از حدود دو ماه تبدیل به جوجه میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: نوزادان لاکپشتها به صورت متناوب از اریبهشت تا مرداد در جزایر دیده میشوند.
حسین دلشب افزود: لاکپشت دریایی منقار عقابی و لاکپشت دریایی سبز دوگونه مهم این لاکپشتان هستند که از گونههای زیستی مهم در معرض خطر انقراضند و مراقبت از زیستگاهها و محلهای زادآوری آنها اهمیت جهانی بالایی دارد.
وی ادامه داد: لاکپشتهای منقار عقابی بیشتر در جزایر نخیلو و ام الگرم در پارک ملی دیر- نخیلو و لاکپشتهای سبز نیز بیشتر در جزیره خارگو زندگی میکنند که بعد از لاکپشت نوک عقابی به آبهای استان بوشهر میآیند.
دلشب مهمترین عوامل تهدید کننده زادآوری لاکپشتان دریایی را زباله ها، ادوات صیادی رها شده در دریا و ساحل، به دام افتادن در تورهای صیادی، رفت و آمد و تولید آلودگی صوتی و نوری در برخی سواحل و شکارچیان طبیعی (شغال و پرندگان) عنوان کرد و گفت: در سالهای 92 تا 95، حدود 450 قطعه لاکپشت را تگ گذاری کردهایم و برای حمایت از این گونهها فعالیتهایی مانند پاکسازی سواحل، آموزش دانش آموزان و جوامع محلی، ایجاد مرکزی برای جوجه آوری در جزیره نخیلو شهرستان دیر و ساحل سیف بنود منطقه نایبند و جلب مشارکت بنگاههای اقتصادی و تولیدی استان انجام گرفته است.