افزایش تولید فولاد خام و محصول
تولید فولاد خام کشور در نخستین ماه سال ۱۵ درصد و تولید محصولات فولادی نیز ۱۷ درصد افزایش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، انجمن فولاد ایران گزارش داد: شرکتهای فولاد ساز کشور در ماه فروردین امسال، یک میلیون و ۷۳۴ هزارتن فولاد خام تولید کردند.
این رقم در مدت مشابه سال ۹۵، یک میلیون و ۵۰۷ هزار تن بود. از این میزان، یک میلیون و ۳۳۴ هزار تن توسط «بخش خصوصی شده» و ۴۰۰ هزار تن توسط «بخش خصوصی» تولید شده است. علاوه بر این طی فروردین ماه، یک میلیون و ۵۶۷ هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، کلاف، ورق عریض، میلگرد، ورق گرم، ورق سرد، ورق پوشش دار و ...) در کشور تولید شد که در مقایسه با میزان تولید مدت مشابه سال ۹۵ (یک میلیون و ۳۳۴ هزار تن)، حاکی از رشد ۱۷ درصدی است. از آمار یاد شده، ۹۸۹ هزار تن توسط «بخش خصوصی شده» و ۵۷۸ هزار تن توسط «بخش خصوصی» تولید شده است.
در این مدت ۴۳۹ هزار تن فولاد خام و ۱۰۲ هزار تن انواع محصولات فولادی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ (۳۴۳ هزار تن شمش و ۱۷۲ هزار تن محصولات فولادی) به ترتیب ۲۸ درصد رشد و ۴۱ درصد کاهش داشته است.
در فروردین ماه، واردات فولاد خام نداشته ایم و تنها ۲۹ هزار تن انواع محصولات فولادی وارد کشور شد که در مقایسه با آمار مدت مشابه سال گذشته (۲۶۳ هزار تن انواع محصولات فولادی) ۸۹ درصد کاهش نشان میدهد. بنا به این گزارش، تفکیک «بخش خصوصی شده» مربوط به شرکت هایی است که طی سالهای گذشته تحت اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار شده اند.
گزارش پلاتس از سرمایه گذاری ایتالیا و آلمان در ساخت تجهیزات فولادی در ایران
وب سایت پلاتس در گزارشی به سرمایه گذاری ایتالیا و آلمان در ساخت تجهیزات فولادی در ایران پرداخت.
به گزارش وب سایت پلاتس (Platts S&P)، کارخانه تولید ماشین آلات و تجهیزات فولاد سازی شرکت دانیلی پرشیا Danieli Persia با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت محمدرضا نعمت زاده و مهدی کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو در اشتهارد واقع در ۸۰ کیلومتری غرب تهران افتتاح شد.
جیان پترو بندتی Gianpietro Benedetti مدیرعامل شرکت دانیلی سال ۲۰۱۴ در کنفرانسی در تهران اعلام کرد این شرکت در نظر دارد به منظور تامین ۴۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز فولاد سازی ایران کارخانهای را احداث کند بنابراین پروژه در سال ۲۰۱۵ آغاز شد.
نعمت زاده در مراسم افتتاحیه این کارخانه اظهار کرد: ایران به دلیل رشد روز افزون تولید فولادسازی در آینده تجهیزات بیشتری نیاز دارد و ما انتظار داریم تولید فولاد از ۱۸ میلیون تن در سال ۱۳۹۵ به ۲۵ میلیون تن تا پایان سال جاری افزایش یابد.
دانیلی پرشیا تجهیزات مورد نیاز پروژه هایی همچون فولاد نی ریز و پروژه آهن اسفنجی در جنوب کشور را فراهم میکند.
پلاتس خبر داد: دانیلی از سال ۱۹۸۰ تا کنون تجهیزات مورد نیاز ۱۵ کارخانه فولاد سازی را در ایران تامین کرده و در حال حاضردر پروژههای متعدد فولاد سازی ایران ازجمله کارخانههای ذوب میلگرد، ریخته گری بیلت، ماژولهای آهن اسفنجی و همچنین بازسازی برخی کارخانههای فعلی ذوب آهن همکاری میکند.
کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو نیز خبر داد: شرکت آلمانی اس ام اس (SMS) تامین کننده تجهیزات و کارخانه متالورژی در حال احداث کارخانه دیگری در مرکز ایران در اصفهان با مشارکت همکار ایرانی است که انتظار میرود در آینده به بهره برداری برسد.
در سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران در سال گذشته، ایران از سرمایه گذاری مشترک ۶. ۲ میلیارد یورو با ایتالیا برای توسعه ظرفیت فولادسازی و آهن اسفنجی در ایران خبر داد.