انتخاب مجدد ایران به عنوان هماهنگ کننده کمیته خاور نزدیک کدکس
در حاشیه نهمین اجلاسیه کمیته منطقه ای عضو فائو در رم، مراسم انتخاب هماهنگ کننده برای کمیته کشورهای خاور نزدیک، برگزار و جمهوری اسلامی ایران با رای موافق همه اعضا برای دو سال آینده در سمت خود به عنوان هماهنگ کننده این کمیته منطقه ای ابقا شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر روابط عمومی و ارتباطات بینالملل سازمان ملی استاندارد ایران؛ پس از این انتخاب رییس سازمان ملی استاندارد ایران در سخنانی کوتاه با تشکر از اعضا و سازمانهای ذی ربط برای حمایت مجدد از ایران ابراز امیدواری کرد این همکاریها تا دستیابی به تحقق اهداف تعیین شده منطقه ادامه یابد.
یادآور میشود، در اجلاسیه منطقهای FAO/WHO سال ۲۰۱۵ رهبری کمیته FAO/WHO برای کشورهای منطقه خاور نزدیک (الجزایر، مصر، تونس، امارات متحده عربی، عمان، عراق، اردن، یمن، سودان، لیبی، سوریه، لبنان، بحرین، قطر و عربستان سعودی) به عهده جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
نهادهای گواهی کننده خارجی مستقر در ایران ساماندهی میشوند مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در نظر دارد طی انجام بررسیهای لازم نسبت به تهیه فهرست نهادهای گواهی کننده خارجی معتبر فعال در کشور اقدام کند.
با توجه به اینکه تعدادی از شرکتهای فاقد اعتبار لازم از این مرکز و یا سایر نهادهای اعتباردهی بین المللی، بدون رعایت کامل الزامات ممیزی، گواهی کردن و تایید صلاحیت اقدام به صدور گواهینامه میکنند، این مرکز در نظر دارد پس از انجام بررسیهای لازم نسبت به تهیه فهرست نهادهای گواهی کننده خارجی معتبر فعال در کشور اقدام کند.
نمایندگان دفتر نمایندگی/ نهاد گواهی کننده خارجی فعال و ... در کشور، لازم است برای ارایه مدارک به مرکز ملی تایید صلاحیت ایران به نشانی، تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از خیابان زرتشت، کوچه پزشکپور، پلاک ۲۳ مراجعه کنند.
استقبال از پیشنهاد ایران با موضوع اصالت سنجی مواد غذایی در کدکس
در نخستین روز از نشست نهمین اجلاسیه کمیته منطقهای عضو فائو که در رم در حال برگزاری است موضوع اصالت سنجی مواد غذایی که به تازگی از سوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک پروژه جدید به کدکس پیشنهاد شده، بررسی و با استقبال اعضا روبرو شد.
به گزارش دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل سازمان ملی استاندارد؛ پیشنهاد اصالت سنجی در کمیته سیستمهای بازرسی و صدور گواهی برای صادرات و واردات بررسی خواهد شد.
با توجه به اهمیت این طرح پیشنهادی از سوی ایران، در نخستین روز نشست کمیته خاور نزدیک، سخنرانی کلیدی توسط پروفسور الیوت با موضوع اهمیت اصالت سنجی و جلوگیری از تقلب به عنوان مهمترین مسئله بحرانی نیز مطرح شد.
این نشست در ادامه با ارایه گزارش اتحادیه اروپا درباره نحوه استفاده از سیستمهای هشدار برای ایمنی مواد غذایی (RASFF) ادامه داشت.
در حال حاضر چگونگی کنترل تجارت و سیستم صادرات برای کنترل غذاهای حیوانی، گیاهی و دانههای روغنی در ۲۳ کشور اروپایی از جمله ترکیه، چین، آلبانی، ایسلند، اندونزی، کره جنوبی، نروژ و روسیه اجرا میشود و برای استفاده در ایران نیز در دست بررسی و اقدام است.
سپس اعضای کمیته به طرح چالشهای موجود در مسیر فعالیتهای کدکس و ارائه راهکارهای مورد نیاز برای برون رفت از این چالشها پرداختند.
جمهوری اسلامی ایران در نهمین اجلاسیه منطقهای FAO/WHO برای منطقه خاور نزدیک در مقر سازمان خواربار کشاورزی (فائو) در رم، میزبان کشورهای عضو (الجزایر، مصر، تونس، امارات متحده عربی، عمان، عراق، اردن، یمن، سودان، لیبی، سوریه، لبنان، بحرین، قطر و عربستان سعودی) است.