به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ «حسام عقبایی» با اشاره به اینکه بازار مسکن هنوز از رکود عبور نکرده است و مسیر خروج از رکود خود را به کندی سپری میکند، افزود: بخش مسکن پیشران سایر بخشهای اقتصادی است.
وی اظهار داشت: رونق و خروج از رکود بخش مسکن نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد کشور دارد چرا که این بخش از سایر بخشها در اقتصاد کشور پیشتاز است.
کارشناس بازار مسکن گفت: بخش ساختمان به دلیل ارتباط با بخشهای مختلف از جمله صنعت بیشتر از سایر موراد در شکوفایی اقتصاد کشور نقش آفرین است.
وی در گفتگو با رادیو اقتصاد تاکید کرد: رونق و خروج از رکود بخش مسکن موجب شکوفایی و پیشتازی اقتصاد کشور میشود.
عقبایی در در ادامه به بحث خرید و فروش در بازار مسکن اشاره کرد و اظهارداشت: طی اردیبهشت ماه سال جاری ۱۶ هزار و ۸۴۳ قرارداد در تهران و ۴۹ هزار و ۷۳۱ قرارداد خرید و فروش در سطح کشور منعقد شده است.
عقبایی با بیان اینکه معاملات مسکن نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش مواجه بوده است، اضافه کرد: سال گذشته در این مدت تعداد معاملات خرید و فروش مسکن در تهران و سطح کشور به ترتیب ۱۸ هزار و ۵۸ و ۶۱ هزار مورد بوده است.
«علی قائدی» معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی نیز در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد گفت: کشور هنوز وارد دوره رونق مسکن نشده، ولی علائمی وجود دارد که نشان میدهد مسکن به مرور در حال خروج از رکود است.
وی در ادامه «وجود مازاد عرضه» و «نرخ بالای سود تسهیلات بانکی» را دو دلیل اصلی ایجاد رکود و باقی ماندن بخش مسکن دررکود برشمرد و افزود: این بخش محرک بسیار خوبی برای سایر بخشهای اقتصادی است بنابراین رفع موانع رونق بخش مزبور میتواند چرخهای اقتصاد کشور را به حرکت انداخته و رشد تولید و اشتغال را به ارمغان آورد.
معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی با اشاره به این جمله که سرمایه گذاری بیش از حدی در بخش مسکن طی دوره رونق منجر به بروز پدیدهای تحت عنوان «خانههای خالی» در مملکت شد، اظهارداشت: نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ نشان از وجود بیش از ۲. ۵ میلیون واحد مسکونی خالی در کشور میدهد که برآورد ارزش ریالی این تعداد واحدها ۲۵۰ میلیارد دلار است.
وی یادآورشد: در حال حاضر سرمایه گذاران حوزه مسکن با توجه به عدم فروش خانههای خالی و نرخ بالای سود تسهیلات بانکی تمایل چندانی به سرمایه گذاری در این بازار را ندارند.