ما تابع فرهنگ "می توانیم و اقدام" هستیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر دولتی باید درباره رونق تولید و اشتغال، مشکلات کنونی آن و راهکار ها برای خروج از مشکلات تولید مانند رکود برنامه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام ابراهیم رئیسی در برنامه ضبط شده انتخاباتی خود در شکه خبر سیما افزود: بعضی از آقایان می گویند از رکود عبور کردیم اما برای فهم آن کافی است سری به بازار بزنیم همان بازاریانی که می گویند اگر دولت و رئیس جمهور می گویند از رکود عبور کردیم دست ما را هم بگیرند تا از رکود عبور کنیم.
وی با بیان اینکه برای عبور کشور از رکود و رونق تولید باید موانع و معضلات تولید را رفع کنیم گفت: قاچاق کالا یکی از این معضلات است، مسئله در قاچاق، کوله بری نیست بلکه کسانی هستند که کانتینری قاچاق می کنند و حقوق دولت را پرداخت نمی کنند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: به ازای هر یک میلیارد دلار سرمایه گذاری می توان 100 هزار شغل ایجاد کرد از این رو می توان به اهمیت کاهش قاچاق در ایجاد اشتغال پی برد یعنی به ازای 10 میلیارد دلار کاهش قاچاق می توان یک میلیون شغل ایجاد کرد.
رئیسی گفت: راهکار پیشگیری از قاچاق، رصد و رهگیری قاچاق کالاست که از کجا و با چه پولی می آید؟ کار مشکلی نیست امروز دستگاه اطلاعاتی با همکاری وزارت امور خارجه می تواند این کار را انجام دهد و به نحوی پیگیری شود که قاچاق برای قاچاقچی صرف نکند.
وی افزود: ما مطالعات و برنامه این کار را داریم و به نظر ما در شش ماه اول دولت می توان به مردم از اقداماتی که در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا انجام شده و تاثیر آن را مردم می توانند به صورت محسوس ببینند گزارش داد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: معضل دوم تولید و اشتغال، واردات بی رویه است اشکالی ندارد واردات کارخانه، تجهیزات و مواد واسطه ای و اولیه داشته باشیم اما اکنون بیشتر واردات، غیر ضرور و نگران کننده است.
رئیسی افزود: در همین تبلیغات انتخاباتی آقای روحانی اعلام کرد که مگر بازار باید به بازار واردات کالاهای چینی تبدیل شود؟
وی گفت: با آماری که ما داریم در همین دوره چهار ساله واردات کالاهای چینی دو برابر دوره های قبل شده است یعنی اگر هر سال 5 میلیارد دلار واردات کالاهای چینی بود اکنون به 10 میلیارد دلار افزایش یافته است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه قرار نبود افزایش این چنینی در واردات داشته باشیم افزود: برخی از کالاهایی که وارد می شود واقعا در داخل کشور قابل تولید است مانند چوب بستنی و عکس برگردان و برخی کالاهایی که وقتی به فهرست آنها نگاه می کنیم تعجب می کنیم.
رئیسی گفت: به نظرم باید واردات کالا به سمت واردات کالاهای راهبردی مدیریت شود و از واردات کالاهایی که در داخل قابل تولید است پرهیز کنیم.
وی نقدینگی بالای خلق شده در این دولت را معضل دیگر تولید و اشتغال کشور برشمرد و افزود: می دانید که نقدینگی خلق شده سه برابر افزایش یافته و 700 هزار میلیارد تومان خلق پول شده است که اگر از این نقدینگی در تولید استفاده نکنیم به سیل بنیان کن تبدیل خواهد شد اما ما در نظر داریم نقدینگی را حتما در تولید استفاده کنیم تا تورم افزایش نیابد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حالی که رکود در کشور داریم، آْقایان می گویند تورم یک رقمی است ما منکر آن نمی شویم و به همان آمار بانک مرکزی بسنده می کنیم اما اینکه تورم یک رقمی است به این علت است که رکود وجود دارد اگر قرار باشد چرخ های تولید حرکت کند تورم هم بالا می رود.
رئیسی افزود: اگر همراه با رونق تولید تورم 8 درصد باشد این خوب است اما تورم 8 درصدی همراه با رکود اصلا خوب نیست که باید این موضوع را مدیریت کنیم.
وی گفت: مسئله دیگر در کمک به تولید و اشتغال تحریک بازار از طریق افزایش قدرت خرید و یافتن بازار های صادراتی است همچنین باید مردم را تشویق کرد کالا تولید داخل را بخرند بویژه در مواردی که تولید داخل با کیفیت و استاندارد بالا وجود دارد ضمن اینکه سیاست خارجی ما هم باید برای توسعه صادرات کالا در دیگر کشورها بویژه کشورهای همسایه فعال شود به نظر من مجموعه آن می تواند بسته ای برای برون رفت از وضع فعلی و رفتن به وضع مطلوب باشد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور قول می دهید از واردات کالاهای غیر ضرور و بی کیفیت جلوگیری کنید افزود: حتما کسی که دغدغه مردم داشته باشد از اولین اقداماتش جلوگیری از واردات کالاهای غیر ضرور خواهد بود ضمن اینکه از مردم هم کمک می گیریم البته مردم کمک هم می کنند در شهرستان ها می بینیم که مردم خواهان همکاری هستند از این رو هم برای ایجاد اشتغال و هم برای کاهش واردات غیر ضرور از مردم کمک خواهیم گرفت.
رئیسی در پاسخ به این پرسش که برنامه شما برای رفع مشکلات بانکی مانند سود تسهیلات و اعطای تسهیلات بویژه در حوزه وام ازدواج چیست؟ گفت: مسئله نخست در این باره این است که بانک مرکزی باید در جای خود یعنی نظارت و کنترل نظام بانکی قرار گیرد دوم اینکه بانک ها باید اموال بلوکه شده خود مانند ساختمان هاو شعبات را در روند پولی و مالی وارد کنند سوم اینکه تسهیلات باید کنترل شود درست نیست ببینیم به فرد بد حساب بانکی تسهیلات داده شود چطور باید مردم را در دادن این تسهیلات توجیه کرد.
وی افزود: باید نظام کنترلی دقیق تسهیلات دهی تحت نظارت بانک مرکزی و زیر نظر چارچوب هایی ایجاد و تسهیلات به تولید پرداخت شود نه اینکه فردی بیاید از بانک تسهیلات بگیرد و در بانکی دیگر سپرده گذاری و سود آن را دریافت کند مردم هم نگاه کنند که ما برای پرداخت وام ازدواج 10 میلیون تومانی مشکل داشته باشیم.
رئیسی گفت: بر اساس آماری که ما داریم 500 هزار درخواست زوج های جوان برای دریافت وام ازدواج 10 میلیون تومانی وجود دارد معتقدیم کسی که وام 10 میلیون تومانی می خواهد بویژه زوج های جوان باید سریع تر کارشان راه بیفتد.
وی افزود: اگر به خاطر کمبود اعتبارات این کار انجام نمی شود باید سریع دو نفر از کسانی که تسهیلات از بانک دریافت کرده اند پولشان را به بانک برگردانند که در این صورت تمام این 500 هزار نفر قابل تسهیلات دادن خواهند بود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که اگر از نزدیکان و مدیران شما پرونده فساد اقتصادی داشته باشد آیا به دستگاه قضایی برای رسیدگی کمک ویژه خواهد کرد گفت: اولا روحیه رئیس دولت باید ضد فساد باشد اصلا کسی جرات نکند فساد کند، دوم اینکه خود رئیس دولت و وزرا هر جایی که فساد وجود دارد انرا رفع کنند تا هر روز آنجا شاهد فساد نباشیم سوم اینکه اگر کسی مرتکب فساد شد حتی فرد نزدیک به رئیس جمهور و دولت باید بداند که برخورد با او عبرت آموز خواهد بود و هیچ گونه اغماضی نخواهد شد.
رئیسی افزود: این خیلی بد است که در مردم یک باوری بوجود آید که گویا اگر کسی اتصال به مسئول بالاتری داشت دیگر سراغ او نمی شود رفت این را باید حتما از ذهن مردم پاک کرد اما پاک کردن با لفظ، سخنرانی و بخشنامه نیست بلکه در عمل باید احساس کنند رئیس دولت به عنوان اولین کسی که مدعی مبارزه با فساد در کشور است هر جایی در کشور فساد باشد او برخورد می کند.
وی گفت: کاری که می خواهیم دنبال کنیم این است که در استان ها دفتری ایجاد کنیم برای کرامت مردم یعنی دفتر بازرسی برای ارتباط مستقیم با شخص رئیس جمهور باشد که اگر مردم از روند کار اداری گله مند بودند اول روند خود استان را طی کنند اما اگر به هر دلیلی حل نشد به بن بست نرسند بلکه از طریق دفتر بازرسی مستقر در هر استان، رئیس جمهور بتواند مستقیم پیگیری کند و اگر مشکلات اجرایی و مفاسدی در کشور است مردم بتوانند این ارتباط را با رئیس جمهور داشته باشند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که بر اساس قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی موظف به ایجاد زمینه برای رشد فضائل اخلاقی و مبارزه با مظاهر فساد و تباهی است که امر به معروف و نهی از منکر بهترین زمینه در این باره است آیا برنامه مشخصی برای اجرای این اصل دارید افزود: امر به معروف و نهی از منکر نوعی از نظارت همگانی دولتمردان است دولت باید فضای نقد را در کشور باب کند اجازه دهد دیگران نقدش کنند و نقد پذیر باشد، نقادان مورد تشویق قرار گیرند نه مورد توبیخ و تحقیر.
وی گفت: دولت اگر امر به معروف و نهی از منکر و نظارت پذیری را از خود دور کند تردید نیست که کشور را فساد خواهد گرفت اگر با یک مورد برخورد شد و حساسیت وجود داشت و اگر برخورد با فساد در دولت و وزارتخانه ها جدی بود و امر به معروف کننده تشویق شد شاهد بروز مورد دوم فساد نخواهیم بود.
رئیسی افزود: فقط با سخنرانی نمی شود مردم را به دین خواند بلکه رفتار دولتمردان باید مردم را به دین فرا بخواند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : همه وعده هاییی که دادم قابلیت عملی شدن دارد ما تابع فرهنگ "ما می توانیم هستیم، نمی شود، پول نیست، چگونه ممکن است" در فرهنگ ما جایی ندارد فرهنگ ما فرهنگ اقدام و عمل است.
سید ابراهیم رئیسی گفت: فضای مجازی امکان بسیار خوبی است که می تواند در جهت تسهیل امور، ارتباطات، انتقال اطلاعات موثر باشد کشور ما هم باید در همه بخش ها از آنها استفاده کند به ویژه تمام لایه های زندگی انسان معاصر را تحت تاثیر قرارمی دهد اما روش استفاده از این فضا چطور است اینکه بگوییم این فضا توسعه پیدا کرده کافی است ما شبکه ملی اطلاعات درکشور می خواهیم که به عنوان ضرورت باید انجام شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما نیاز به اقتصاد فضای مجازی داریم از هر 100 هزار شغل ایجاد شده در این فضا 400 صد هزار شغل دیگر ایجاد می شود در بخش تولید محتوا ، تولید نرم افزار در هندوستان بیشتر از صادرات ما در بخش نفت از این بخش درآمد حاصل می شود بسیاری از کارها درحوزه کودکان دراین بخش انجام می شود که ما برای آن هزینه های گزافی پراخت می کنیم در حالی که می توانیم این محصولات را در کشور تولید کنیم.
سید ابراهیم رئیسی افزود: اگر اجازه دادیم فضای مجازی مرکز ورود به فضای خصوصی به جامعه شود این خطرناک است حریم خصوصی باید محفوظ بماند فضای مجازی باید در خدمت موارد خلاف قرار نگیرد بنابراین این فضا اتوبانی است که هم می شود از آن درست استفاده کرد به نفع مردم به نفع جامعه هم می تواند فضایی برای متخلفان باشد بنابراین هر چیزی که امنیت روحی و روانی جامعه را به خطر بیاندازد باید از آن جلو گیری کرد.
وی گفت: قانونگذار در این بخش شورای عالی فضای مجازی را طراحی کرده است که متاسفانه کارایی لازم را ندارد اگر شورای عالی فضای مجازی آن قوه عاقله کارآمدی لازم را نداشته باشد بهره وری از فضای مجازی کاهش می یابد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ارتباط نمادین و تبلیغاتی در ارتباط مسئولان با مردم صحیح نیست باید به فکر سازو کاری بود که مردم بتواند حرفشان را با مسئولان بزنند من از ابتدا در هر جایی که بودم یک روز در هفته را به مردم اختصاص دادم و شب ها تلاش می کردم نمازم را در مسجدی بخوانم که درآنجا مردم بتوانند با بنده در ارتباط باشند باید برای ارتباط مردم با دولت دفاتر بازرسی ریاست جمهوری را فعال کرد.
سید ابراهیم رئیسی افزود: ارتباط با محرومان و مستضعفان را برای دولت ضرورت می دانم برای اینکه شاهد حقوق های نجومی نباشیم مدیران اگر این ارتباط را برقرار نکنند به لاک خود فرو می روند و کشور دچار مشکلاتی می شود که نمی تواند مشکل طبقه پایین را شناسایی کنند.
وی گفت: من هرچه دارم را به مردم اعلام کردم یک آپارتمان 140 متری دارم و یک حساب بانکی نه ویلا و نه سهامی دارم سالها در تهران مستاجر بودم اعتقاد دارم دولتمردانی که با من کار می کنند نباید زندگی اشرافی داشته باشند چون اساس حکومت ما بر پایه اعتماد مردم به نظام است قدرت ملی ما هم همین است اگر مردم اعتمادشان ست شد قدرت ملی ما آسیب دیده برای افزایش اعتماد مردم باید زندگی ساده باشد باید مدیران را در حالی مردم ببینند که زندگی اشرافی ندارند و ساده زیست هستند همان طور که امام گفتند اگر کشوری در بین مسئولانش اشرافی گری باشد شاهد نابودی کشور یا به تعبیری زیرساخت های قدرت ملی و اعتماد مردم به نظام می شود .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: آنچه من قول می دهم تجربه 38 سال کار من است می خواهم به وعده هایم عمل کنم مردم هم بیایند رای بدهند نگویند از حرکت فلان مسئول حرکت اشرافی گری آن مسئول ناراحتم هر کس در هر جای کشور صدای من را می شنود دغدغه مردم و کشور را دارد در انتخابات شرکت کند.
وی گفت: با روند فعلی ایجاد اشتغال و تعداد پنج میلیون بیکار 10 سال طول می کشد تا بیکاران کنونی کار پیدا کنند من اعتقاد دارم باید اشتغال فعال میلیونی ایجاد کرد امکان این هم وجود دارد تحصیلکردگان می گویند اگر قرار بود شغلی ایجاد نشود چرا به ما مدرک دانشگاهی دادید بنابراین باید ارتباط بین علم، اقتصاد و سیاست ایجاد کرد باید متناسب با مزیت های جغرافیایی و اقتصادی مراکز علمی ایجاد کرد این گونه آمایش سرزمینی دانشگاهی برای پذیرش دانشجو متناسب با بازار کار اقتصاد و نیاز مردم باشد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: صندوق بازنشستگی داریم ، سازمان تامین اجتماعی داریم دولت نباید پول را از صندوق بازنشستگان و سازمان تامین اجتماعی بگیرد یا پرداخت نکند بدهی دولت در حال حاضر 100 هزار میلیارد است که این افراد تحت پوشش این سازمان ها و صندوق ها را متاثر می کند باید شرکت های زیر نظر این صندوق ها را سود ده و آنها را مجهز به مدیریت های فعال کرد دولت باید دستش را از جیب بازنشسته ها خارج کند این مبالغی که بازنشسه ها دریافت می کنند برایشان کافی نیست .
سید ابراهیم رئیسی افزود: باید به جستجو درباره علل طلاق در جامعه پرداخت اعتیاد، نبود شغل ، نبود مسکن از علل طلاق در جامعه است که با رفع آنها آمار طلاق در جامعه کاهش می یابد البته باید به فرهنگ سازی هم پرداخت .
وی گفت: در کشور قانون ، برنامه ریزی و نقدینگی کم نیست مشکل ما مدیریت اجرایست باید از حرف و سخن کاست به اقدام و عمل پرداخت مردم احساس کنند درباره مشکلات اقدامی صورت می گیرد ما در دولت کار و کرامت می خواهیم کار کنیم برای مردم تا ایجاد اشتغال شود و تمام وعده های که دادیم همان طور که در برنامه ها نوشته ایم امکانپذیرشود در نظام حاکمیت مهدوی مدیران باید دو شاخه تقوا و کارآمدی داشته باشند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم عزیز ما امروز به کار و تلاش نیاز داریم برنامه ریزی تنها مشکلی از کشور حل نمی کند اگر چه برنامه ریزی لازم است امروز نوبت اقدام وعمل است ما هم تلاش می کنیم با کمک مردم به ویژه جوانان و فرهیختگان میدان اقدام و عمل را باز کنیم تا مردم احساس کنند این رویکرد با رویکرد گذشته کاملا متفاوت است