همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، تمبرهای یادبود کنگره جهانی بزرگداشت این شاعر حماسه سرای بزرگ ایران، در گنجینه تمبر و تاریخچه پستی موزه مرکزی آستان قدس رضوی به نمایش درآمد
محمدرضا شاهرودی زاده از این تمبرها به عنوان بزرگترین تمبرهای ایران نام برد و اضافه کرد: این تمبرها بی دندانه بوده و ابعاد هر قطعه آن برابر با 75×60 میلی متر است که در قالب چهار ورق 50 قطعه ای، با تصویرهای گوناگون طراحی و چاپ شده است.
وی با بیان اینکه این ورق ها به پنج ستون ده تایی و همچنین به دو بلوک چهارتایی و دو قطعه تقسیم شده و در دسترس علاقه مندان و مجموعه داران تمبر قرار گرفته است، ادامه داد: در ورق نخست، 50 قطعه تمبر با تصویر آرامگاه فردوسی به چشم می خورد.
شاهرودی زاده با اشاره به اینکه در ورق دوم این تمبرهای یادبود، پنج تصویر در قطعات 10 تایی قابل مشاهده است، ابراز کرد: تصویرهای تابلوی نقاشی پرتره «حکیم ابوالقاسم فردوسی» اثر استاد علی آذرگین و تندیس «حکیم ابوالقاسم فردوسی در میدان فردوسی تهران»، اثر استاد ابوالحسن خان صدیقی در سال 1348 شمسی به ترتیب از چپ به راست دیده می شود.
این کارشناس تمبر و تاریخچه پستی آستان قدس رضوی گفت: در ورق 50 قطعه ای سوم به ترتیب از چپ به راست پنج تصویر مینیاتور شامل؛ «کشتن رستم پیل سپید را» از شاهنامه رشیدا، «رزم رستم با سهراب» از شاهنامه متعلق به شاه اسماعیل دوم، «آوردن زال به نزد سام توسط سیمرغ» از شاهنامه رشیدا، «افکندن اکوان دیو رستم را به دریا» از شاهنامه ای متعلق به قرن 16م و «زاده شدن رستم» از شاهنامه ای موجود در موزه رضا عبّاسی تهران، قابل رؤیت است.
او ادامه داد: در ورق 50 قطعه ای بعدی نیز پنج تصویر مینیاتور؛ «شکارگاه سلطنتی» از شاهنامه بایسنقری، «قتل ایرج به دست برادرانش سلم و تور»، «بند کردن فریدون ضحّاک را»، «گذشتن سیاوش بر آتش» از شاهنامه متعلق به شاه اسماعیل دوم و «به آسمان رفتن کاووس با چهار عقاب» از شاهنامه رشیدا، به چاپ رسیده است.
دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی و ایرانی می توانند همه روزه از ساعت 8 تا 17:45 و در روزهای تعطیل از ساعت 8 تا 12، از گنجینه تمبر و تاریخچه پستی واقع در طبقه منهای یک موزه مرکزی آستان قدس رضوی در صحن کوثر حرم مطهر رضوی بازدید کنند.