عرضه بیش از ۹۸ هزار تن مواد پلیمری، قیر و گوگرد در بورس کالا
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران امروز ماه میزبان عرضه 98 هزار و 178 تن انواع مواد پلیمری، قیر و گوگرد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این روز ۶۸ هزار تن انواع قیر نیز در تالار صادراتی بورس کالای ایران عرضه میشود.
علاوه براین، ۱۰ هزار تن تختال C، ۵۰۰ تن شمش هزار پوندی آلومینیوم و ۱۰۰ تن شمش روی در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه میشود.
۳۶ هزار تن گندم خوراکی، ۴ هزار تن گندم دوروم، یک هزار و ۸۰۰ تن شکر سفید، ۳۰۰ تن روغن خام و ۲۵ تن ذرت دامی نیز در تالار محصولات کشاورزی عرضه میشود.
همچنین این تالار شاهد عرضه ۳۳۲ تن جو دامی استان خوزستان در قالب طرح قیمت تضمینی و به صورت فیزیکی است.
بازار فرعی بورس کالای ایران نیز در این روز عرضه ۱۳۰ تن پودر نارگیل، ۱۷۰ تن کنجد و ۲۵ هزار قطعه جوجه یک روزه را تجربه میکند.
آینده روشن در انتظار صندوقهای کالایی
با وجود ابزارهای معاملاتی نظیر قراردادهای آتی، آپشن و گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالای ایران، معاملات در قالب صندوقهای کالایی رونق بیشتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین تجربه انجام معاملات موفق آتی و آپشن در این بازار مالی، گواه استقبال افراد از ابزارهای نوین معاملاتی بوده است و تصور آینده روشن برای این صندوقها دور از انتظار نیست.
بنابر گزارش بورس کالای ایران؛ مدیرعامل سبدگردان آسمان معتقد است که راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری طلا میتواند تأثیرات مثبتی در بازار طلا داشته باشد.
محمد صدرایی، با بیان اینکه صندوقهای سرمایه گذاری طلا یکی از ابزارهای تنوعبخشی است، گفت: در ایران با توجه به شناخته بودن سرمایهگذاری برای طلا به دلیل مصون بودن از تورم و افزایش قیمتها، افراد تمایل و گرایش بیشتری به سمت این بازار دارند؛ به همین دلیل امکان افزایش حجم این صندوقها حداقل در کوتاهمدت وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: راهاندازی این صندوق ها میتواند تأثیرات مثبتی در بازار طلا داشته باشد؛ چرا که به دلیل وجود ابزارهای معاملاتی نظیر قراردادهای آتی، آپشنها و گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالای ایران، معاملات در قالب این بازارها رونق بیشتری را تجربه میکند به ویژه آن که شفافسازی معاملات و قیمتها را نیز در بردارد، از طرفی نیز تجربه انجام معاملات موفق آتی و آپشن در بورس کالا، گواه استقبال افراد از ابزارهای نوین معاملاتی بوده و تصور آینده روشن برای این صندوقها دور از انتظار نیست.
صدرایی توضیح داد: صندوقهای سرمایه گذاری کالایی نوعی ابزار مالی قابل معامله در بورس کالا است که به جای سپرده و اوراق مشارکت، عملکرد یک دارایی پایه را دنبال میکند؛ این کالا میتواند انواع فلزات گرانبها، محصولات کشاورزی و... باشد.
وی گفت: در حال حاضر صندوق سرمایهگذاری طلا در بین بسیاری از کشورها رواج یافته و اولین بار ایده این صندوق توسط شرکتی در هند در سال ۲۰۰۲ مطرح شد، اما اولین صندوق سرمایهگذاری طلا با نام جی بی اس (Gold Bullion Securities) در سال ۲۰۰۳ در بورس استرالیا تأسیس شد و صندوق طلای اسپایدر به عنوان دومین صندوق بزرگ از لحاظ اندازه بازار در این زمینه از سال ۲۰۱۰ در حال فعالیت است.
صدرایی، با اشاره به اینکه با وجود تمهیدات به عمل آمده برای سودآوری صندوقهای کالایی، سرمایه گذاری در صندوقهای بدون ریسک نیست، تشریح کرد: سرمایه گذاری در صندوق کالایی طلا مزایای فراوانی در مقایسه با سرمایه گذاریهای انفرادی دارد؛ باوجود این صندوقها، هزینه به کارگیری نیروهای متخصص، گردآوری و تحلیل اطلاعات و گزینش سبد بهینه بین تمامی افراد مربوطه تقسیم شده و سرانه هزینه هر یک از آنها کاهش می یابد. همچنین، صندوق از جانب سرمایه گذاران مسئول انجام
همه امور حقوقی مربوط به صندوق اعم از دریافت سود و کوپن در اوراق بهادار است.
مدیرعامل سبدگردان آسمان تاکید کرد: مدیریت فعال و حرفهای، مدیریت ریسک، امنیت بالا، وجود بازارگردانی و نقدشوندگی، امکان سرمایه گذاری با مبالغ کم، ورود و خروج سریع و آسان سرمایه، هزینه و کارمزد معاملاتی کم، قابلیت وثیقه جهت اخذ وام، شفافیت بالا، روشنگری و اعتماد، بازدهی به نسبت بالا، جلوگیری از پولشویی و برخورداری از معافیت مالیاتی، از جمله مزیتهای سرمایهگذاری در صندوقهاست.
براساس این گزارش، به تازگی امیدنامه و اساسنامه اولین صندوق سرمایهگذاری کالایی با دارایی پایه سکه طلا در کشور به تأیید سازمان بورس و اوراق بهادار رسید که هدف از تشکیل این صندوق، جمعآوری وجوه از سرمایه گذاران و تشکیل سبدی از اوراق بهادار مبتنی بر کالای سکه طلا شامل گواهی سپرده کالایی، قراردادهای آتی کالا و قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر کالا و مدیریت این سبد است که در بورس کالای ایران اجرایی خواهد شد. حد نصاب ترکیب داراییهای اولین صندوق طلا کشور، طبق امیدنامه مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار شامل حداقل ۷۰ درصد ارزش کل داراییهای صندوق در گواهی سپرده کالایی سکه طلا، حداکثر ۲۰ درصد اوراق مشتقه مبتنی بر سکه طلا، حداکثر ۵۰ درصد ارزش کل داراییهای صندوق در زمان اتخاذ موقعیت در تعهد خالص موقعیتهای بدون پوشش در قراردادهای مشتقه مبتنی بر سکه طلا و حداکثر ۵ درصد ارزش کل دارایی های صندوق در موقعیت خرید قرارداد اختیار معامله سکه طلا است.