فصل بهار موسم رویش گیاهان است و بر اساس سنت دیرینه در آذربایجان غربی بازار گیاهان خوراکی پرخاصیت دراین استان داغ تر از همیشه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مردم آذربایجان غربی با آغاز فصل بهار بر اساس یک سنت دیرینه به مصرف انواع گیاهان خوراکی پرخاصیت کوهی از جمله کنگر، گل آقا، گندله، قضیاقی، یلمیح و مندی روی میآورند و سفره های ایشان هم عطر و طعم گیاهان کوهی را بخود می گیرد و بازار محلی هم داغ و رونق خاصی پیدا می کند.
وهاب زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی با توجه به شرایط اقلیمی و با داشتن حدود 3 میلیون هکتار مراتع طبیعی و 1200 گونه گیاه خوراکی و دارویی غنی ترین استان کشور در بحث تنوع و ذخیره گیاهی ایران است و هر ساله از این مراتع هزار تن محصول خوراکی برداشت می شود.
هرچند برداشت گیاهان کوهی در بهار موجب رونق امرارمعاش مردمان محلی می شود اما نباید این رونق باعث انقراض گونه های گیاهی و رکود رویش مجدد طبیعت باشد.
شفیعی کارشناس منابع طبیعی گفت : فرسایش خاک، عدم تعادل زنجیره غذایی، از بین رفتن اطلاعات ژنتیکی گیاهی و حتی انقراض تنوع گیاهی نتیجه برداشتهای غیر اصولی است.