به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ ابراهیم جمیلی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه برای تحقق پذیری تولید و اشتغال در مملکت نیاز به عزم ملی است، افزود: برای شکوفایی اقتصادی ضمن کمک گرفتن و درمیان گذاشتن صادقانه مشکلات با مردم باید برنامه ریزیها برمدار کارشناسی باشد.
وی به موضوع پرهیز از ایجاد التهاب و موج منفی در بازار با اقدامات غیرکارشناسی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تمام هم و غم دولتمردان در عصر حاضر باید روی رونق تولید متمرکز شود.
رئیس خانه اقتصاد ایران گفت:: تولید در مملکت باید مبتنی بر برنامه ریزی کارآمد، ارزش افزوده و در یک کلام صادرات محور باشد تا بتواند شتاب حرکت چرخ اقتصاد کشور را دو چندان کند.
وی در ادامه با بیان اینکه ارزش افزوده بالا حرف اول را در بحث تولید میزند، افزود: ایران در رقابت با کشورهای دنیا چارهای ندارد جزء اینکه اقتصاد را از یک اقتصاد مبتنی بر نفت به سمت یک اقتصاد مبتنی بر کارآیی و بهره وری سوق دهد که این تنها در تولید نمود مییابد.
جمیلی با اشاره به اینکه اهمیت تولید در یک کلام ایجاد ارزش افزوده است، اظهارداشت: ارزش افزوده به مفهوم اینکه هر فعالیت اقتصادی در کشور باید با استفاده از دانش، فناوری، علم مدیریت، خلاقیت و ابتکار بتواند ارزش کالا یا خدمت تولید شده را در مقایسه با ارزش منابع ورودی به صورت روزافزون ارتقا دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود سیستم بانکی را نخستین چالش پیشروی تولید کشور قلمداد کرد و گفت: برای خروج از رکود فعلی در اقتصاد بانکها بسیار نقش آفرین هستند.
رئیس خانه اقتصاد ایران با عنوان این جمله که سیستم بانکی در شرایط رکودی باید کمک کار بخش تولید باشد، افزود: رشد اقتصادی، اشتغال افزایی، توسعه صادرات، کاهش نرخ بیکاری، افزایش حجم سرمایه گذاری همه و همه از برکات شکوفایی تولید در هر کشوری است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برنامه ریزیها در کشور باید در راستای استفاده حداکثری از توان داخلی باشد، اظهار داشت: ظرفیتهای اقتصادی ایران زمین مثال زدنی است منتها میطلبد مدیران، کارشناسان و نخبگان جامعه برای بهره گیری هرچه بیشتر از این ظرفیتها طرحی نو دراندازند.