ابتلا به سرطان روده بزرگ پنجمین رتبه شیوع سرطانها در خراسان رضوی را دارد
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، یک فوق تخصص خون و سرطان بالینی در همایش
تازه های سرطان در
دکتر ابوالقاسم اللهیاری افزود: حدود 25 درصد از موارد سرطان کولون جنبه خانوادگی و 10 درصد جنبه ارثی دارند از این رو باید افرادی که در خانواده شان سابقه ابتلا به سرطان کولون وجود دارد توجه بیشتری به آن داشته باشند.
او گفت: چاقی، مصرف بیش از حد چربی و گوشت قرمز، استعمال دخانیات، نوشیدن الکل از جمله ریزفاکتورهای سرطان کولون هستند که با ورزش منظم، کاهش وزن، جایگزین کردن گوشت سفید به جای گوشت قرمز، مصرف فیبر و سبزیجات، مصرف نکردن سیگار و الکل می توان ریزفاکتورهای سرطان کولون را از زندگی حذف کرد.
به گفته وی عواملی مانند دفع خون همراه مدفوع، هموروئید، زخم ناحیه مقعد، تغییر ناگهانی مزاج، دردهای قسمت تحتانی شکم از جمله علائم هشدار دهنده سرطان کولون است که فرد با مشاهده آنها باید به پزشک مراجعه کند.
دکتر اللهیاری افزود: سالانه حدود 90 هزار مبتلا به سرطان در کشور شناخته می شوند و این بیماری سومین علت مرگ و میر در ایران شناخته شده است.
وی تازه های اپیدمیولوژی در سرطان کولون، تازه های پاتولوژی و بیوبانک در سرطان کولون، تازه های مولکولار پاتولوژی در سرطان کولون، تازه های جراحی در سرطان کولون متاستاتیک، تازه های درمان سیستمیک در سرطان کولون غیرمتاستاتیک، تازه های درمان سیستمیک در سرطان کولون متاستاتیک، تازه های تارگت تراپی در سرطان کولون و جایگاه PET-CT در مدیریت سرطان کولون را از محورهای این همایش برشمرد.
همایش یکروزه تازه های سرطان کولون (روده بزرگ) روز جمعه با حضور 120 نفر از متخصصان و پزشکان بخش دولتی و خصوصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این شهر برگزار شد.