وزیر صهیونیست خواستار بسته شدن دفتر سازمان ملل در قدس اشغالی شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، تایمز آو اسرائیل نوشت، وزیر فرهنگ و ورزش اسرائیل در اعتراض به رای یونسکو که در آن ادعای اسرائیل بر بیت المقدس لحاظ نشده است، بسته شدن دفتر این سازمان در قدس اشغالی را خواستار شد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه چاپ فلسطین اشغالی نوشت: میری رگو Miri Regev، وزیر فرهنگ و ورزش اسرائیل قصد دارد در واکنش به قطعنامه ضد اسرائیلی سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی ملل متحد «یونسکو» که در آن ادعای اسرائیل در خصوص بیت المقدس رد شده است، تعطیلی دفتر نمایندگی این سازمان در قدس را خواستار شود.
براساس گزارش روز سه شنبه کانال دو تلویزیون اسرائیل که چند ساعت بعد از ارائه قطعنامه «فلسطین اشغالی» به هیئت اجرایی یونسکو از سوی الجزایر، مصر، لبنان، مغرب، عمان، قطر و سودان منتشر شد، رگو عضو حزب حاکم لیکود قرار است این درخواست را در جلسه امروز (چهارشنبه) کابینه اسرائیل ارائه کند.
در این قطعنامه در بخش مربوط به بیت المقدس از اسرائیل به عنوان «قدرت اشغالگر» یاد شده است و نشان می دهد اسرائیل هیچ گونه روابط حقوقی یا تاریخی با هیچ بخشی از این شهر اشغالی ندارد.
این قطعنامه با 22 رای موافق، 10 رای مخالف و 23 رای ممتنع تصویب شد. نمایندگان سه کشور در این رای گیری حضور نداشتند.
وزیر فرهنگ و ورزش اسرائیل گفت اسرائیل به مدت 50 سال در بیت المقدس حاکمیت داشته است و نیازی به حضور ناظرانی از سازمانهایی مانند سازمان ملل در پایتخت اسرائیل نیست.
یونسکو به همراه نهادهای دیگر سازمان ملل از جمله سازمان نظارت بر آتش بس ملل متحد (UNTSO) و دفتر نیکلای ملادنوف فرستاده و هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور خاور میانه، دفتری در محله آرمون هاناتزیو در قدس اشغالی دارد.
این ساختمان در سال 1967 پس از جنگ شش روزه برای نظارت بر آتش بس بین اسرائیل و همسایگان عربش به سازمان ملل اجاره داده شد.
وزیر فرهنگ و ورزش اسرائیل گفت این ساختمان باید مجددا به اسرائیل برگردانده شود.
کانال دو تلویزیون اسرائیل به نقل از رگو گزارش داد که وی به وزارت خارجه و سایر ارگان های مرتبط خواهد رفت تا مجتمع آرمون هاناتزیو را برای استفاده دولتی به اسرائیل برگرداند.
رگو همچنین به دادخواست اخیر ارائه شده از سوی جنبش راستگرای رگاویم اشاره کرد که در آن ادعا شده است سازمان ملل در سال های اخیر در این مجتمع فعالیتهای ساخت و ساز غیر مجاز انجام داده است. وی این اتهامات را جدی و خطرناک توصیف کرد و گفت که جزئیات آن باید در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.
این دادخواست که اواخر ماه مارس در دادگاه منطقه بیت المقدس اعلام وصول شده است، ادعا می کند که کار ساخت و ساز سازمان ملل بدون دریافت مجوز از شهرداری بیت المقدس یا دولت اسرائیل انجام شده است.
جنبش رگاویم در این دادخواست مدعی شده است که سازمان ملل با انجام یک سری پروژه های ساختمانی غیر قانونی در این مجتمع در ملک دولتی (اسرائیل) در حال سوء استفاده از مصونیت خود است.
قطعنامه روز سه شنبه یونسکو- برخلاف قطعنامه های قبلی- نه تنها به مسجد الاقصی به عنوان حرم شریف یا محدوده دیوار غربی به عنوان دیوار براق- مکان های مورد احترام مسلمانان- اشاره نکرد بلکه در واقع، در این قطعنامه هیچ اسمی از این مکان ها ذکر نشده است.
این قطعنامه با به رسمیت شناختن اهمیت بخش قدیمی شهر «قدس» برای سه دین توحیدی (اسلام، مسیحیت و یهودیت) خواستار لغو تمام اقدامات اسرائیل در این مکان ها شده و از اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر یاد کرده است.
مقامات اسرائیلی اوایل این هفته مؤکدا از کشورهای غربی خواسته بودند تا این قطعنامه را وتو کنند.