به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، سید امیر محسن ضیایی در همایش امداد و نجات مدیریت و مسئولیت از منظر فقه و حقوق گفت: در این مدت 20 میلیون نفر نیز در جهان بر اثر سوانح و حوادث دچار آسیب شده اند.
وی افزود: در 10 سال گذشته سوانح و حوادث جهانی 160 میلیارد دلار خسارت داشته است.
ضیایی با بیان اینکه علت بروز سوانح حوادث طبیعی بیشتر تغییرات اقلیمی است گفت: افزایش بروز سوانح و همچنین افزایش آسیب پذیری علل افزایش خسارات در پی حوادث است.
وی اضافه کرد: توسعه های نامتقارن و بدون پیوست زیست محیطی همچون حاشیه نشینی از جمله علل افزایش آسیب پذیری در جوامع بشر است.
وی گفت: زیستگاههای نامطمئن ، فقر و جهالت همچنین جنگ و مهاجرت از علل عمده تفاوت خسارت سوانح در جوامع توسعه یافته با جوامع توسعه نیافته محسوب می شود.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: مدیریت بحران بر اثر سوانح به سبب کاهش آسیب پذیری اقتصادی، فیزیکی و زیست محیطی و مهم تر از آنها اجتماعی ضروری است.
ضیائی افزود: قوانین مورد نیاز به منظور مدیریت بحران و همچنین فرهنگ احترام به قانون و قانون پذیری در بین مسئولان و شهروندان به منظور کاهش خسارت سوانح و بلایای طبیعی ضروری است.
وی افزود: در سیل اخیر آذربایجان در بستر رودخانه ساختمان سازی شده بود و مسئولان امکانات لازم را در اختیار این خانه ها قرار داده بودند که متاسفانه با ایجاد سیل خسارت های عمده وارد شد.
ضیایی در پایان خواستار تدوین قوانین حقوقی مناسب به منظور مدیریت بحران در امداد و نجات شد و گفت: باید در جامعه فرهنگ قانون پذیری و اجرای قانون در بین مردم و مسئولان جدی گرفته شود.
رئیس کمیته ملی حقوق بشر دوستانه جمهوری اسلامی ایران گفت: در سه ماهه آخر سال گذشته، 69 هزار و 288 نفر از جمله روستائیان، عشایر، دانش آموزان و اتباع خارجی از آموزش آگاهی از خطرات مین بهره مند شده اند .
سید امیر محسن ضیایی در مراسم روز جهانی آگاهی از خطر مین که در مرکز ملی مین زدایی برگزار شد افزود: نامگذاری روز جهانی تحت عنوان «آگاهی از مین و کمک به اقدام علیه آن» حکایت از اهمیت فوق العاده این موضوع در جهان امروزی دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: طیف گسترده ای از کشورها از کامبوج و لائوس در شرق آسیا تا ایران و لبنان در غرب این قاره بزرگ و از سودان جنوبی و مالی در آفریقا تا کلمبیا در آمریکا و اخیراً سوریه و عراق درگیر تبعات و پیامدهای بشردوستانه استفاده از مین بوده و هستند.
ضیایی افزود: مین یکی از سلاح های جنگی در جهان معاصر است که حتی پس از پایان جنگ و خصومت بین طرفین درگیر، باعث کشته شدن و آسیب انسان های بی گناهی می گردد که هیچ گونه نقشی در این میان نداشته اند.
وی گفت: مین های زمینی تنها سلاح های مرگباری اند که قربانیان شان خود باعث انفجار آنها می شوند و آموزش به افراد به ویژه افرادی که در مناطق آلوده به مین زندگی می کنند می تواند تعداد قربانیان را به نحو قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با همکاری سایر نهادهای داخلی و بین المللی به ویژه کمیته بین المللی صلیب سرخ به منظور مقابله با خطرات ناشی از مین برای جلوگیری از معلولیت افراد غیرنظامی و اقدامات پیشگیرانه به منظور کاهش تلفات انسانی، از سال 1382 گام های مهمی را در زمینه آگاهی بخشی از مخاطرات مین در دستور کار خود قرار داده است.
ضیایی افزود: این آموزش ها با هدف ارتقاء آگاهی از خطرات مین و مواد منفجره باقیمانده از جنگ در میان ساکنان 5 استان متأثر از مین در دوران جنگ هشت ساله به صورت چهره به چهره انجام می گیرد.، علاوه بر آموزش به هموطنان در شهرهای مرزی آلوده به مین، این امر به پناهجویان افغان که به صورت داوطلبانه از مرز دوغارون شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی به کشور خود بازمی گردند نیز درحال اجراست .
وی گفت: دوره های آموزشی دیگری برای آگاهی بخشی به عشایر و روستائیان هم مرز با کشور عراق و زائرینی که به قصد زیارت اماکن مقدسه در عراق از مرز مشترک خارج می شوند و نیز اعضای کاروان های راهیان نور، اعزامی به مناطق عملیاتی دوران جنگ از طریق ارائه بروشور و دیگر روش های آموزشی نیز اجرا می شود .
رئیس جمعیت هلال احمر افزود:جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در طول یک دهه به 385 نفر از هموطنانی که دست و پای خود را از دست داده بودند، خدمات ارتز و پروتز ارائه نموده است.
وی گفت: همچنین فقط در یکسال گذشته در پروژه مشترک جمعیت هلال احمر ایران و کمیته بین المللی صلیب سرخ در خصوص ارائه خدمات ارتز و پروتز به آسیب دیدگان از مین در استان کردستان، به 42 نفر خدمات مربوطه ارائه گردید و ارائه خدمات توانبخشی جمعیت به آسیب دیدگان از مین همچنان ادامه دارد.