ثقفی فرماندار تکاب در این جشنواره با اشاره به معرفی شهرستان تکاب به عنوان طرح پایلوت اقتصاد مقاومتی و جایگاه ویژه تولید و عرصه فرش گفت: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی ویژگیها و ظرفیتهای فرش تکاب با حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان داخلی و استفاده از این ظرفیت برای توسعه شهرستان تکاب و صنعت گردشگری برگزار می شود.
اصحابی معاون صندوق کار آفرینی امید کشور در این جشنواره، رسالت صندوق را تامین منابع کسب و کار خرد عنوان کرد و گفت: یک هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات در سال95 به ۶۱ هزار نفر پرداخت شده است.
وی توزیع تسهیلات در مناطق کم برخوردار را از اهداف این صندوق عنوان کرد و افزود: ۸۰ درصد تسهیلات در مناطق کم برخوردار پرداخت شده که ۲۸۸ میلیارد تومان آن مربوط به آذربایجان عربی است.
صفرزاده معاون توسعه منابع و هماهنگی امور اقتصادی استاندار آدربایجان غربی در این جشنواره وجود معادن و جاذبه های گردشگری را از جمله ظرفیتهای مناسب برای توسعه شهرستان تکاب و استان نام برد.
اسکندری رئیس سازمان صنعت، معدن تجارت آذربایجان غربی، در این جشنواره از راه اندازی گمرک تخصصی فرش برای صادرات خبر داد و گفت: صندوق حمایت از تولید کنندگان فرش استان و ایجاد بورس محلی فرش با محوریت شهرستان تکاب برای توسعه صنعت فرش در دستور کار است.
وی افزود: بیش از ۷۰ هزار بافنده در استان فعال اند و در حال حاضر بیش از ۱۷ هزار بافنده تحت پوشش بیمه قالی باقی قرار دارند.
محبی نیا و هاشمی نمایندگان مردم شهرهای میاندوآب، تکاب و شاهین دژ نیز در این جشنواره، خواستار تعامل بخش خصوصی و دولتی در استفاده از ظرفیتهای تولید و اشتغالزایی فرش دستباف تاکید کردند.
وقف چی رئیس فراکسیون فرش مجلس شورای اسلامی از دیگر سخنرانان این جشنواره، توسعه صنعت فرش را در ایجاد اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی مهم ارزیابی کرد.
فرش افشار تکاب که به فرش آهنین مشهور است به عنوان یک برند ملی به ثبت رسیده و در آینده نزدیک به عنوان یک اثر ارزشمند در سازمان جهانی مالکیت فکری ثبت خواهد شد.
در پایان این جشنواره نمایشگاه فرش دستبافت افشار تکاب به مدت پنج روز گشایش یافت.